Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Sigmund
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Kvarjenje starejših peugeotov?

Napisal/-a Sigmund So okt 29, 2005 10:06 am

kupujem prvi avto in se gibljem okoli rabljenih peugeotov, natančneje 406, letnik 1999. cena je okoli miljona.. stvar je pa taka, da sem od parih ljudi že slišal da se starejši peugeoti veliko kvarijo, pa bi rad tu preveril? vsakršnih odgovorov nadvse vesel!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So okt 29, 2005 10:23 am

sem slišal to pa ono...jajaja,bullshit,oz.teme v vaških oštarijah tipa:mam sodelavca,k je...,mam prjatla,k mu je....Vsak svoje hvali.tko je. drgač ,jst prej nisem mel problemov s 306tko,edin termostat je šel.pa menjalnik je mal čudn,tko kot v večini pugijev.

aja,pa dobrodošel
;)

LP

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So okt 29, 2005 10:47 am

starejših peugeotov? pa sej ni letnik 1980
6 let pa ja ni tok staro da bi mogu razpadat :lol:

skoda, da nisi izrazu zanimanje ze prej. kolega je pred mesecom dni prodal svojo 406-ko. letnik 2001, usa oprema, tud usnje za 1,3 mio sit.
Zadnjič spremenil mevden, dne So okt 29, 2005 10:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 29, 2005 10:49 am

406 sploh z dizli se zelo malo kvari. Seveda vedno lahko naletiš na kak ekstrem, sam res težko, ker to je dosti bolje narejen avto kot kak 307.
Slika

max1
Nov uporabnik

Napisal/-a max1 So okt 29, 2005 11:49 am

Sem lastnik P406 diesel, 60000 km, brez problemov, le končna izdelava avta ni ravno najboljša...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So okt 29, 2005 6:07 pm

Sem lastnik p406 letnik 96 bencinar 1.8 16V in kar se mene tice je pri avtu tako da kvari se naceloma ne razen ce si res nesramen do njega. Za eno leto odkar ga imam kakih bistvenih problemov nisem imel razen menjave nosilcev motorja ki so me posteno kostali denarja in zivcev ker v slo se tega neda dobiti razen da cakas mesec ali dva :) Imam pa sicer manjsi problem z napeljavo da mi vsake toliko casa malce zasteka in sicer kontakt se lepo prizge ko pa hoces prizgati motor pa strom izgine in ko se radio resetera zadeva deluje naprej normalno :) Nekje je neka napaka odkriti se je pa neda :) pravijo da imajo prve serije 406tic probleme z el. napeljavo :) ampak avto je bomba na cesti ;) ce si ga lepo uzames je dober no ja vcasih mi ritnici zaspita od dolgcajta ampak recimo da bo :) pa kar se mojega tice bi se posteno moral lotiti malo podvozja in sicer strjsati amortizerje in dati nizje vzmeti pa bo avto prava bomba na cesti :)

Sigmund
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sigmund Ne okt 30, 2005 10:56 am

thnx guyz za odgovore, se zlo nagibam h temu pežoju, ker mi je res tako lep, mogoče mal dolg za pretežno mestno vožnjo, ampak pač konkreten avto...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne okt 30, 2005 11:12 am

Pillle, to kar ti delaš z avti itak ne more noben prenest... Včer sm že mislu, da se boš kr v prtlažniku od krofov domov pelal :D Jebiga, testiranje bremz ni lahko :D:D
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne okt 30, 2005 3:00 pm

Pugi je napisal/-a:Pillle, to kar ti delaš z avti itak ne more noben prenest... Včer sm že mislu, da se boš kr v prtlažniku od krofov domov pelal :D Jebiga, testiranje bremz ni lahko :D:D

Stari tist je blo sele ulaufavanje bremz :D matr sj sm z njimi sele 250km naredu :D nesmem se tiscat :P

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne okt 30, 2005 3:22 pm

PiLLLe je napisal/-a:Sem lastnik p406 letnik 96 bencinar 1.8 16V in kar se mene tice je pri avtu tako da kvari se naceloma ne razen ce si res nesramen do njega. Za eno leto odkar ga imam kakih bistvenih problemov nisem imel razen menjave nosilcev motorja ki so me posteno kostali denarja in zivcev ker v slo se tega neda dobiti razen da cakas mesec ali dva :) Imam pa sicer manjsi problem z napeljavo da mi vsake toliko casa malce zasteka in sicer kontakt se lepo prizge ko pa hoces prizgati motor pa strom izgine in ko se radio resetera zadeva deluje naprej normalno :) Nekje je neka napaka odkriti se je pa neda :) pravijo da imajo prve serije 406tic probleme z el. napeljavo :) ampak avto je bomba na cesti ;) ce si ga lepo uzames je dober no ja vcasih mi ritnici zaspita od dolgcajta ampak recimo da bo :) pa kar se mojega tice bi se posteno moral lotiti malo podvozja in sicer strjsati amortizerje in dati nizje vzmeti pa bo avto prava bomba na cesti :)

... potem pa preveri mase na motorju, nad zaganjačem... nosilci motorja :?: :?: crkuje samo desni-gornji-zadnji, vsaj v MB so na zalogi..

Nasplošno rabljeni 406! res dosti muzike za malo denarja !!!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne okt 30, 2005 6:28 pm

DrMr je napisal/-a:
... potem pa preveri mase na motorju, nad zaganjačem... nosilci motorja :?: :?: crkuje samo desni-gornji-zadnji, vsaj v MB so na zalogi..

Nasplošno rabljeni 406! res dosti muzike za malo denarja !!!

Kar se tice nosilcev je zrihtano le cudna vibracija motorja se mi pojavlja. Nosilce sem nasel v italiji tako da smo to resili. Kar se pa stroma tice sem pa ze pregledal od klem do kljucavnice pa nisem nic sumljivega nasel. Kolikor sem pa uspel zaslediti pa naj bi imel pezo kabinski racunalnik? je moznost da je napaka na njem?

Je pa res da je pezo puno muzike za malo para :D saj je moj vreden po evrotaxu 500k :D

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Re: okvare

Napisal/-a DrMr Po okt 31, 2005 8:48 am

bajt je napisal/-a:Imam p406 HDI.Letnik2001,69000km.Do zdaj vse v redu.Pred 14 dnevi mi je crknila pumpa v rezervarju nafte.Strošekcca 20000 sit.Vožnja super,poraba med 5,7 in 6,7.Problem je samo v gorivu.Nikoli na PETROL.Samo OMV ali MOL.Slike so na Peugeot forumu ,rubrika moj Peugeot=nov član=.L P Bajt :D

...kje si nabavil pumpo tako poceni :?: :?:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 01, 2005 8:00 am

bajt je napisal/-a:Sori,ker šele zdej odpišem.Zrihtou mi jo je en kolega,ki dela na CITROENU.Zamenjal sm sam.Sm meu srečo,da je crknla glih pred gasilskim domom.Avto hitro na kanal.dem. tanka(bil je poln), dem. pumpe. Pol je pršu kolega(štromar), sva razstavla ohišje pumpe.Poklicou sm za novo-od konkurence cca 60k.bILA JE SOBOTA,12.00!!!Me je peljal štromar do prej omenjenega(20km)v eno smer.Dobila pumpo(skor novo) za15k.Prišla nazaj vse zmontirala-njemu 5k.Še probna vožnja in drink-vse skup 2 uri.Če bi delal servis,verjetno 100k ne bi bilo dovolj.Res pa je, da mi je dal tip 1 leto garancije.Če crkne, mi da drugo đabe.Sicer pa sm malo razočaran,kajti ko sm imel HYUNDAI,je bilo vse :) :) :D

... nova v Peug škatli = 40k (zelo ugodna cena)!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov