Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pele
Novinec

Clio ogrevalne svečke?

Napisal/-a pele Pe okt 14, 2005 12:04 pm

Ali mogoče ve kdo kako je pri DCI vezava ogrevalnih svečk (vzporedno ali zaporedno)?Hvala

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe okt 14, 2005 2:41 pm

zakaj te pa to zanima? Predvidevam da ima zaporedno
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 14, 2005 3:03 pm

šmeks je napisal/-a:zakaj te pa to zanima? Predvidevam da ima zaporedno

Ok zaj pa mi razloži kak bi tvoji logiki bla vezava zaporedno?
Zaporedno pomen da gre iz minusa ene svečke na plus drugega....... se orav da bi mogle bit sveče privite v izolacijo......potem pa ohišje sveče na plus druge sveče... se ti ne zdi to mal smešno?:) :D

Tko da verjetno ima kr lepo vzporedno.... svečke majp na ohišjo maso...... masa je motor ( u katerga so privite, plus majo pa skupen.)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe okt 14, 2005 3:07 pm

upsa :oops: jap moja napaka,sem narobe napisu...pravzaprav mi pa tud štromarija ne gre prov dobr,tko da bi boljš da bi bil tih :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Pe okt 14, 2005 8:39 pm

šmeks je napisal/-a:zakaj te pa to zanima? Predvidevam da ima zaporedno
Zanima me zato, ker imam očutek, da slabo vžiga.Sumim, da je crknila kakšna svečka. Ob vzporedni vezavi bi ta moja teorija prišla v poštev, če pa ima zaporedno vezavo bi v primeru ,da pregori ena svečka ostal brez predgretja.Mogoče pa je razlog slabšega vžiganja kje drugje?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe okt 14, 2005 10:04 pm

Svecke morjo bit vezano vzporedno. Ce ena crkne, tri se vedno delajo in avto vzge. Ce bi ble zaporedno, pa bi ena crknla, avto pozim ne bi vec uzgal.

Vzrokov za tezje vziganje je vec. Sem pa imel tudi sam podoben primer pri Golfu TDI, kjer pa je bil problem v naftnem filtru. Ta je bil poln vode.

Poleg filtra in sveck je se ogromno drugih stvari, kot so razna tipala, itd.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe okt 14, 2005 10:33 pm

Če si vozil kurilca ali dizel slabe kvalitete in malo preveč pritiskal avto se zna zgodit da so zapacane od saj. Če gre za grelne svečke se razume.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe okt 14, 2005 11:55 pm

Mate je napisal/-a:Svecke morjo bit vezano vzporedno. Ce ena crkne, tri se vedno delajo in avto vzge. Ce bi ble zaporedno, pa bi ena crknla, avto pozim ne bi vec uzgal..

NO, ampak povezane so v bistvu zaporedno če pogledaš napajalni kabel od njih za segretje (kao iz svečke na svečko) in če ena crkne je še zmer povezan kabel na vrhu z ostalimi tremi.
Je pa imel kolega AX-a ki mu je ravno tako slabo vžigal in mislim da je menjal svečke oz. samo 1 in je bilo OK. Ampka DCI je druga zgodba - R :lol:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So okt 15, 2005 7:19 am

...stestiraj ecu, pa ti pokaže če je na njih napaka,...ali pa jih demontiraj in zunaj probaj... so pa včasih nekateri imeli vezane zaporedno, vse štiri ali pa dve po dve, tako da tudi to obstaja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So okt 15, 2005 12:11 pm

Zdravo!

Za vezavo, so ti že povedali ostali, da te potolažim, ena svečka stane cca 6.000 sit na servisu, če pa ne vžiga vredu, je pa skoraj 100% kriv filter goriva. Strošek je približno isti (6.000 - 7.000).

Lp Tristan01

VET
Novinec

Kraj: LJ

Re: Clio ogrevalne svečke?

Napisal/-a VET Po nov 07, 2005 2:09 am

subi92 je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:Svecke morjo bit vezano vzporedno. Ce ena crkne, tri se vedno delajo in avto vzge. Ce bi ble zaporedno, pa bi ena crknla, avto pozim ne bi vec uzgal..

NO, ampak povezane so v bistvu zaporedno če pogledaš napajalni kabel od njih za segretje (kao iz svečke na svečko) in če ena crkne je še zmer povezan kabel na vrhu z ostalimi tremi.
Je pa imel kolega AX-a ki mu je ravno tako slabo vžigal in mislim da je menjal svečke oz. samo 1 in je bilo OK. Ampka DCI je druga zgodba - R :lol:

Fizično že zgleda da so zapredno priključene .... ampak če bi pogledu v električnem smislu - načrtu bi vidu da vse 4 dobijo + direktno in ne druga iz druge. ;)

pele je napisal/-a:Ali mogoče ve kdo kako je pri DCI vezava ogrevalnih svečk (vzporedno ali zaporedno)?Hvala

Če bi bile svečke vezane zaporedno bi morale imet po dva priključka ven na izolaciji .... ker pa imajo samo po enega na izolaciji in drugega na maso v bloku motorja ....

Kaj praviš :?: .... in to se vidi na 10 metrov :!:

In taki imajo v profilu napisan poklic avtoelektrikar ... :jao: .... ja sigurno, ampak samo na papirju. :roll:
BTW, pod hobi imaš napisano: Avtobobili .... kakšen hobi je to? :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov