Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Mercedes MB E 290, Original Webasto (do)grelec vode motorja

Napisal/-a MB Sr nov 09, 2005 1:42 am

Hojla!

Imam MB E 290 TD. In en problem.
V avtu je original vgrajen Webasto (temperaturni, "drugo ime": zuheicher). Rad bi ga nadgradil na daljinca.
Vprašanja:
Ali se da nastaviti preko testerja temperaturo (zunanjo) avtomatskega vklopa tega temperatunega Webasta?
Ali je že kdo nadgrajeval Webasto pri točno tem avtu? Za ostale me ne zanima.
Koliko KW ima vgrajeni Webasto?

Zakaj me zanima?
Če je original Webasto vezan na avtomobilski računalnik, potem nadgradnja odpade.
Če ima premalo KW, potem nadgradnja odpade.
Če nadgradnja odpade, bom vgradil nov Webasto (ga imam), vendar bodo verjetno problemi z računalnikom.
In če nadgradnja odpade, bom torej vgradil novega in starega prodajal. Stari Webasto je pa tak kot avto, to je: kot nov.

Hvala vsem za kvalitetne odgovore.

Zakaj to tu sprašujem? Ker na servisu po telefonu tega ne odgovorijo. Ker o Webastih nimajo pojma in ker bi morali avto (da bi odmontirali Webasto grelec) razdreti in potem ugotavljati. To pa stane. In učenja na svojem avtu ne prenesem.

Mogoče pa je le kdo s tem znanjem ali pa me bo kdo k pravilni osebi usmeril.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr nov 09, 2005 1:57 am

temperature se ne da stelat, to ni jedrska podmornca.

kok je grelec mocn, bos vidu ce bos na webasto.si poslal serijsko stevilko, ti jo bojo z veseljem poslal nazaj.

ce je webasto vgrajen original, ali ne, se zmer je isti webasto in funkcionira tko kot vsak webasto, to pomen da ma vse svoje, razn tega da zna sam delno dt kontakt.

to da na nasem servisu nimajo pojma spoh ni res, so cist profesionalni, do konca. odgovorijo ti verjetno ne zato, ker sprasujes kksne neumnosti, in hoces izumljat toplo vodo.

ce hoces daljinc, ga prodajajo, in stane okol 40k sit.

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB Sr nov 09, 2005 2:09 am

Voith je napisal/-a:daljinc za webasto ma samo en knof, in to je za przgt webasto in to je to.

nevem kje si ti vidu da se na daljincu stela temperatura.

kok je grelec mocn, bos vidu ce bos na webasto.si poslal serijsko stevilko, ti jo bojo z veseljem poslal nazaj.

ce je webasto vgrajen original, ali ne, se zmer je isti webasto in funkcionira tko kot vsak webasto, to pomen da ma vse svoje, razn tega da zna sam delno dt kontakt.

to da na nasem servisu nimajo pojma spoh ni res, so cist profesionalni, do konca. odgovorijo ti verjetno ne zato, ker sprasujes kksne neumnosti, in hoces izumljat toplo vodo.

ce hoces daljinc, ga prodajajo, in stane okol 40k sit.

Prilagam sliko mojega že kupljenega daljinca T 100 HTM. Nima le enega gumba. Preko daljinca lahko vidiš trenutno temperaturo v avtu... Navodila imaš na www.webasto.de v pdf formatu in priporočam branje (20 strani ni le za vklop in izklop-no res da bi se dalo vse stlačiti na eno stran, vendar to je pač napisano v stilu navodil).
Sicer pa tvoje začudenje o "štelanju" temperature na daljincu (ki res ni možno) nima veze z mojim vprašanjem o nastavitvi zunanje temperature, pri kateri se Webasto vklopi.

Vprašal sem jih točno to, kar sprašujem na forumu. Odgovora nisem dobil. Če ga boš ti, bom vesel.
Da preko serijske lahko izvem za moč, me veseli. Se zahvaljujem.

Servis kritiziram točno in samo v tem primeru, ne na splošno. Sami ne vgrajujejo in ne popravljajo Webasta na mojem avtu. So me poslali drugam. To je dejstvo.
Priponke
products_heaters_HTM_192x132.jpg
Slika daljinca
products_heaters_HTM_192x132.jpg (3.67 KiB) Videno 3056 krat

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr nov 09, 2005 11:48 pm

ta daljinc ni za tvoj webasto. mislm da mors met najdrazji model, da ti omogoca tole.
drgac pa mas na nasi webasto strani ponudbo, in tm je tut daljinc, k ma dva knofa, in ne enga kot sm napacno napisu zgori.

js mam tut webasto, in so mi na mail odgovoril se isti dan, pa zravn so se prilozil navodila za moj model v pdf formatu. biu sm tut tm, in je osebje precej kul, saj kar se moje izkusnje tice, sam je pa vse drago k p*****a.

sploh pa nevem zakva bi tok kompliciru, pac ko je mrzlo tempiras webasto, ko je toplo ga pa ne. keep it simple.

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB Če nov 10, 2005 12:17 am

Imam najdražji model, pa ni nujno. Dela ta daljinec na HTM-ih (Thermo Top C in pa P, ki ga imam)

Zakaj bi kompliciral?
Zato, ker mi prejšnji webasto ni ogrel dovolj avta-premalo moči pač.
Zato, ker pozimi hodim plavat, ko sem v garderobi prižgem webasto in potem se lahko dolge pol ure oblačim. Z novim Webastom (ki greje hitreje) bi imel 15 min časa za oblačenje.
Zato, ker ima ta daljinec domet 1 km, vsi stari pa do največ 600m. 1km nese skozi 2 stavbi, 600 m pa le skozi eno.
Zato, ker poleti pride prav, da je avto prezračen, ko prideš vanj. To funkcijo je imel že prejšnji daljinec T80 z dvema gumboma, le da si le po utripanju ledice vedel ali si prižgal peč ali le ventilator...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 10, 2005 1:30 pm

pelji avto na webasto servis, pripravi par 100k, in uzivaj v finoći ;)

laho ti pa js ugradim v mercedeza satelitski link, in boš lahko webasto uklopil če bo mećka na drugi strani planeta, ;)

naštimam ti lahko tud tko, da boš na drugi strani planeta užigal lučke v armaturi :D

sam prprav ene 500.000sit in mi pošlji pm.

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB Če nov 10, 2005 2:10 pm

Hej, hoj.
1.) Imaš zanimiv življenjski stil. Si dvojček? Imaš namreč webasto, ki ni ravno običajna stvar, mene pa nadiraš. da hočem nekaj neobičajnega, čeprav prav to ponujajo na www.webasto.de. :roll:
2.) Če bi bil sposoben ponujeno izvesti, bi te ocenil za ugodnega in bi se lahko lotil dela. ;)

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Če nov 10, 2005 7:32 pm

Kako pa zgleda vklop tega tvojega webasta?
Imaš mogoče na sredinski konzoli poleg vseh gumbov za gretje/klimatizacijo avtomobila tudi gumb za webasto (REST)? Ker če imaš to naj te razveselim, da ta zadeva deluje popolnoma drugače! Deluje samo ko je ključ v položaju 0, 1 ali pa ključa sploh ni v ključavnici.
Ta sistem deluje na principu toplotnega akumulatorja, ki shrani toplo vodo, ki jo je segrel motor. Zadeva določen čas ogreva avto, če je napetost akumulatorja dost velka. Če zazna padec napetosti se izklop. Ker izrablja toplo vodo v tvojem primeru ne bo moglo ogrevat avtomobila dlje časa.
Zadevo, ki sem jo opisal imamo na MB C180. Po vklopu deluje 30 minut nato pa se izklopi. Pri novejših zadeva deluje tudi 60 minut. Za ogrevanje pa uporablja izključno toplo vodo iz motorja.

Če sem totalno zgrešu pa se opravičujem ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 10, 2005 8:10 pm

ne sj ne recem, pride prou, sam da bi meu pa ze napol dlancnik-daljinec je pa ze mal prehuda pomoje. :) pa itak mas timer, tko da se da lepo nastavt, avto topel ostane se kr neki cajta.

tecn sm biu zgori pa bol zato, ker mam tak siht, da se mi folk nonstop neki zmisluje kako bi oni mel to in to, ni jim pa jasn da te zahteve ze mal na zf mejijo. :D

dejansko bi prek satelita bol tezko nastimu to, ceprou teoreticno bi se dal, drgac bi se dal pa dost simpl narest prek gsm al pa gprs, ce bi bla ze taka zelja.

najbol simpl varjanta bi bla po moje da bi nabavu en gsm modem, ga sprogramiru, da ko mu posljes recimo sms "ogrej" da kontakt tisti tipki k uzge webasto.

ce bi res rd meu ksno tako varjanto in si jo prpravlen placat, sploh ni panike ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 10, 2005 9:25 pm

Vajina rešitev se imeuje TELEWARM G44. Proizvod naše firme.Dejansko GSM modul z relejno ploščo... ima pa 4 vhode in 4 izhode.Krmilit ga je možno prek GSM kot prek stacionarnega telefona.

Ima možnost krmil prek sms sporočil...... ob določenem sms-u ( ukazu) vklopi ali izklopi ali preveri stanje naprav. Ima tud možnost alarma ( pokliče ali pošlje sms ko se aktivira kateri od vhodov).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB Pe nov 11, 2005 4:26 am

Lisko:Imaš kakšna navodila oz. dokumentacijo na voljo za TELEWARM G44? Me zanima!

SkIDiver: "Restwarmspeicher" ali ohranjevalnik preostale toplote je to kar si napisal, webasto pa, no preberi si recimo na : http://www.wohlfuehlklima.de/index_de.php

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 11, 2005 7:56 pm

MB je napisal/-a:Lisko:Imaš kakšna navodila oz. dokumentacijo na voljo za TELEWARM G44? Me zanima!

SkIDiver: "Restwarmspeicher" ali ohranjevalnik preostale toplote je to kar si napisal, webasto pa, no preberi si recimo na : http://www.wohlfuehlklima.de/index_de.php

www.seltron.si........... pa išči.... jaz nisem mel sreče da bi ga najdu :D Vem pa da obstaja ker sem ga sam delu lih u tej firmi :)

Najbolš pa da pokličeš pa zahtevaš servis ( Damira) tip u nulo vse obvlada in ti bo lepo vse razložu........ ali pa če se oglasiš pa ti razložimo vsi po malem :D :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So nov 12, 2005 7:52 pm

MB vem kaj točno je webasto nič bat ;)

Torej imaš ti v avtomobilu prov webasto napravo.

Lisko kolk stane ta zadeva?

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB So nov 12, 2005 7:59 pm

Nisem Lisko, vendar tudi cenik za nas je na www.webasto.si

Treba ga je pogledat, ker tudi webasti so različni!

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So nov 12, 2005 8:25 pm

MB vem kake so cene webasta :D

Liskota sem spraševal za TELEWARM G44. Lisko?

Uporabniški avatar
MB
Nov uporabnik

Napisal/-a MB So nov 12, 2005 8:30 pm

Ja, narobe razumeto...

Sicer pa Rest gumb imam in na splošno se počutim, da vem kaj avto je, saj sem na tak faks hodil, da bi moral...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 13, 2005 6:06 am

Točno ceno ti lahko povem jutri....... ko se lahk u naši trgovini pozanimam za cene in kataloge...... drgač pa mislim da pride okol 180.000SIT

Točno ceno ti lahk sporočim jutri....... ampak mislim da ne odstopa kaj dost od zgoraj navedene.

No eto se popravljam...... mi le ni dalo mira in sem šel gledat naš cenik.....

TELEWARM G44.....cena brez davka: 149.200 ali z davkom 179.040SIT
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: DePalmo, Google Adsense [Bot] in 18 gostov