Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Punto + akumolator = znorel bom!

Napisal/-a V-i-p Če nov 24, 2005 11:33 pm

Kolobocija da te kap. Problem je, kje tiči pa ne odkrije noben majster in avtoelektričar. Torej, imam Punta, letnik 98, zacelo se je lansko zimo. Poleti je bilo vse OK, potem pa, ko so se zaceli bolj mrzli dnevi zjutraj ko se vsedem v avto in ga prizgem, vidim da gori rdeca lucka za akumolator. Ok, se peljem in lucka po nekaj sekundah ugasne. Drugo jutro se isto odpeljem, lucka spet gori, tokrat ze minutko, naslednje jutro gori ze pet minut, deseti dan pa se peljem v sluzbo pa sploh ne ugasne vec. In logicno, eno jutro ni hotel vec vzgat. Prazen akumolator. Grem na petrol in kupim novega. Je bil mir en teden, potem se je zgodba ponovila. No, nekako je slo cez lansko zimo, letos poleti vse gut, niti enkrat se ni prizgala lucka, dokler spet niso prisli mrzli dnevi, in evo tudi s tem akumolatorjem ista pesem. Danes gori lucka par sekund, jutri minutko, pojutrisnjem se celo pot do sluzbe ne ugasne in vceraj zjutraj avto ni vec vzgal. S kolegom ga vzgeva na kable, gremo k elektricarju, pravi da so dali na tester altenator, da so menjali lezaj ali kaj je ze in da ni videt da bi blo kaj narobe. Zdej, ce je kje tu fora, samo dvomim, res je pa, da imam samo kratke relacije, torej striktno samo po ljubljani. Sluzba, kofetki, pijacka, trgovina, skratka samo kratko letanje (ampak ok, se vseeno nabere cez 1000km mesecno ;). A je lahko tu fora, ker so relacije samo kratke (par km, ugasnat, pa spet par km, pa ugasnat?). Jst to dvomim, ker poznam dva kolega ki sta isto iz Lj in se tudi bolj enako ce ne isto furata kot jaz, pa noben nima problemov. Tole sem bolj doziveto napisal, da bi se kaksen ki malo vec ve o teh receh lahko vzivel v situacijo, ker meni ni vec jasno kaj bi se lahko bilo, onim na elektriki ocitno tudi ne, jst pa vem da ne bo par dni okoli, ko zjutraj spet ne bo vzgal, Prejle sem vec kot 30 minutk skakal po lj in lucka ni ugasnila, torej je spet bolj svoh z accujem :( Hvala za nasvete in pomoc...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če nov 24, 2005 11:37 pm

to pa je sranje
če ni alternator jst nimam pojma
pa velik sreče
lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če nov 24, 2005 11:40 pm

hmm,pač lahko da je kaj z alternatorjem še vedno narobe (pri nekaterih puntotih full crkujejo - poči celo ohišje le tega...) no kaj je vzrok pri tebi...jst bi rekel da je na alternatorju kak slab stik....pomerte še da nimaš kakih drugih porabnikov ki ti žrejo štrom. Kot najprej pa takrat ko bo gorela lučka,pomerte kolko fila.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov