Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Maco
Novinec

Novi Punto in olje za motor

Napisal/-a Maco Pe nov 25, 2005 3:55 pm

Hello!

Sem lastnik noveg Punta 1.2 16V. Ko sem naklepal 20.000 km sem imel prvi redni servis. Seveda sem peljal k pooblaščencu (konkretno Veit Na viru oz. Domžalah). Že ko sem čakal pred pultom da se naročim, sem zadaj na polici videl en majhen plakat in gor napisano Fiat recomends Castrol? No in pridem na vrsto, se naročim in vprašam, kako je s tem oljem. Ali ne dajejo notr Selenie (kot piše tudi v navodilih). Pa pravi, da je že nekaj časa nimajo oz. ni dobavljiva itd(pa pooblaščen serviser je. Pa sem lepo prosil, če še kako ma nej jo da notr namesto Castrola TXT. Je obljubil, da bodo pogledali, če še ima kako Selenio, drgač da pa Castrol. No, jaz pridem kasneje nazaj po avto in hočm plačat. Na računu lepo piše Selenia itd. Vse ok! Plačam in grem. Doma odprem haubo (ja sej vem zaupanje 8) ) in vidm listek na kterem piše Castrol TXT. Torej so mi tko al tko že računal al pa nalil čist kontra! Zanč sem pa bil neki pr Kavčiču na igu in mi reče da daje izrecno Selenio notr?
A mi lahko pove kdo, kaj kle pol ne štima!
Po navodilih bi mogu dat notr Selenio 20K - mislim da je 10W-40
Ma kdo kake odgovore?

Lp

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Pe nov 25, 2005 5:32 pm

Brez skrbi, vse je OK, samo drugo olje so ti nalili, ki pa je prav tako kvalitetno oz. celo malenkost boljše. Selenia 20k je polsintetično, Castrol TXT pa sintetično in ima malo boljše lastnosti. Je pa malenkost dražje od Selenie, to je edini minus.
Edin izjava na Veitu, da Selenia ni dobavljiva, mi nekako ne gre v glavo. Tuki ti pa ne vem čisto nič povedat.

P.S.: Toplo vabljen na na naš forum (http://www.fiat-klub.si) :D!
SlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov