Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Fiat Stilo MW-menjava žarnice

Napisal/-a car_freak So nov 26, 2005 8:18 pm

Imam problem, ki je po svoje zelo preprost. Namreč pri caravanu Fiat Stilu ne morem zamenjati desne sprednje žarnice. Zdaj ne vem ali imam jaz premajhne roke za zamenjavo. Ali pa je tu kakšna fora.
Namreč uspe mi sneti sponko, ki drži zunanji plastični pokrov žarnic. Potem ne morem odstraniti pokrova.
Prosim za pomoč! Hvala že vnaprej. Ne bi rad namreč dal ciganom na servisu 3 jurje za menjavo žarnice.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 26, 2005 10:23 pm

Vem da sem jo menjal že na levi strani,zdaj točno se ne spominjam,sj kake fore ni,pač zdajšnji avtomobili imajo zlo zlo mal placa,tko da kar moraš imeti je to,da imaš eno luč da kaj vidiš,spretne ter čim manj nerodne roke,veliko živcev ker ko končaš jih pol izgubiš :D in to je to.

Mogoče boš moral odstraniti kako plastiko nad lučjo,mal poglej če se da kaj odstranit da bo več placa,drugače pa tisti pokrovček (vsaj mislim) ne dobiš vn,ampak ga malce potegneš proti levi strani ker je na desni zataknjen ter ga spusti tolko nazaj dol da potem prideš do žarnice.

Pa veliko uspeha!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So nov 26, 2005 10:57 pm

heheh ja no 3 jurje za menjavo :roll:

verjetno je tko kot pri vseh fiatih tut pr tvojmu enako ko snameš kapco oz. zaščitni del moraš verjetn stisnt neko vzmet ki je nekako bolj ali manj oblike črke U

ko to stisneš se sprosti pol jo morš še mal navzdol porint da se čist odhakla

nato žarnco vn drugo not pa postopek v rikverc...

kake hude kombinacije za menjavo pomoje ni....

sam pa bod potrpežljiv ko boš nazaj sestavlju ker verjam da ti nau ratal v prvo ;)

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak So nov 26, 2005 11:20 pm

Hvala za nasvete. Jutri sporočim, če imam še kaj las na glavi, če jih ne populim vseh, ko bom menjal, ali pa prste :D
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak Po nov 28, 2005 5:38 pm

Evo takole, živcev imam še nekaj pa pol manj las. V glavnem danes mi je ratalo dati ven pokrov in nato še žarnico. Med tem, ko sem dajal ven staro sem se še fajn urezal ob oster pleh :evil: (prekleti Italijani!!!). No v glavnem, zdaj pa nazaj ne morem dati plastike, ki pokriva žarnico.
Ves štos zamenjave žarnice je v bistvu v tem, da najlažje narediš, če daš avto na avtodvigalo ali pa ga sam dvigneš. Nato od spodaj nazvgor daš gor oz. daš dol pokrov žarnic in je vse ostalo je potem zelo preprosto. No ja to sem šele danes pogruntal, ko se je že stemnilo :? . Nadaljevanje sledi jutri.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov