Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

zatekanje vode v kabino R kangoo

Napisal/-a domi Po nov 28, 2005 5:16 pm

Danes sem opazil na službenem kangooju lužo na gumijastem tepihu na voznikovi strani, ko sem ga pa dvignil pa je pod njim in pod original gumi oblogo bilo vse polno vode. Original oblogo sem odstranil ni pobrisal za 1/2 vedra vode. Verjetno je bilo od snega ki se je odtalil.
Ima kdo idejo kje bi lahko voda prišla v notranjost in kako to odpraviti.

LP domi

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po nov 28, 2005 6:20 pm

velikokrat je kriv ventilator!!! oziroma zabasan odvod za vodo

ventilator je montiran pod armaturko (desno) in vleče svež zrak iz zunaj (pod brisalci)! sicer je čez njegovo odprtino neka plastika, tako da voda ne more notri tečt, ampak teče čez plastiko, od tam pa v kanalček, ki ima ponavadi 3 luknje (sredina, levo, desno) , kjer lahko voda odteče.....če se ti te luknje zamašijo (od listja iz dreves, svinerija (blato...) od brisalcev.... voda nemore odtekat (vsaj ne dovol hitro) zato se ti ta kanal napolni z vodo...ko se gladina vode zviša, slej ko prej pride do odprtine za ventilator (iz zgornje strani ne more voda notri zaradi "nadstreška" iz plastike , iz spodnje pa zlahkoto) , kjer ti začne notri tečt!!

rešitev: podret vso plastiko okoli brisalcev, spucat odvodne kanale in to je to!

Aja to je samo ena od možnosti, ki pa je zelo verjetna

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 28, 2005 7:47 pm

mozno da tudi kje pri vetrobranskem steklu tece notr.
smo meli na sihtu tudi enega kangooja ko je teklo notr. pol je sel naprej v prodajo.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Sr nov 30, 2005 10:06 pm

LP, ja verjetno bo to kar si napisal ti Gricko, polno snega okoli brisalcev ko se je pa stalil pa so se napolnili kanali za ventilacijo. Zatekalo pa je samo na voznikovi strani na sovoznikovi je čisto suho. Sem vse pobrisal na suho in posušil tepih tako da je trnutno vredu bomo videli pri naslednjem snegu kaj se bo dogajalo.
Ob vetrobranskem steklu ni možno da bi teklo noter ker je drugje vse suho.
Sem pa opazil enkrat na avtocesti da mi je ob dežju nad zračnik za vetrobransko steklo pri večjih hitrostih v kabino ˝špricala˝voda.
KAJ imajo Kangooji tako slabo narejeno prezračevanje kabine?
Kako je pa pri konkurenci glede teh stvari (partner, berlingo, ....)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov