Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Carpenter
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

P405 slabo greje...odzračevanje?

Napisal/-a Carpenter So dec 10, 2005 12:05 pm

Pozdravljeni! Jeseni sem se odločil da pri avtu očistim hladilnik. Ko sem ga montiral nazaj in natočil antifriz je bilo vse v redu.. do zdaj, ko rabim gretje in avto ne greje kot bi moral. Greje samo v primeru, ko zaprem dovod zunanjega zraka in dogreva notranjega pa še to bolj slabo. Ker sumim da je nekje v sistemu zrak, me zanima, kako se zadeva odzrači...mogoče kdo ve?

Avto: p405 1,6 let. 93

Hvala za odgovore...LP

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So dec 10, 2005 12:21 pm

Zalaufaj avto, gretje (temperaturo) na maksimum, ventilator na 2,...
odpri pokrovček na hladilniku, dolivaj antifriz (zmešanga al pa razredčen koncentrat) dokler ga ne začne metat ven... počakaj da se ventilator vklopi najmanj 2x... vmes dolivaj po potrebi, parkrat povečaj obrate (da pumpa orenk požene)
Nato vozi... REDNO par dni spremljaj nivo tekočine v ekspanzijski posodi - verjetno bo treba še dolit ene pol litra...
Če imaš kje ventile za odzračevanje, odzrači še te... polaga tudi, če je avto parkiran na klancu - z nosom gor...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td So dec 10, 2005 12:59 pm

pr francoskih pežojčkih in citroenčkih je ponavad na eni od cevi za gretje v kabini en ventilček, avto segreješ tok da termostat odpre oz ent prižge, odrpri ventilček ne do konca samo tok da začne zreak uhajat in ga zapri ko začne voda uhajat in to je to.

lp :pivo
Srečna budala

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN So dec 10, 2005 1:59 pm

možno je tudi , da se ti je pokvaril termostat , ali pa spustil notranji kilerček , ki je za gretje .

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So dec 10, 2005 5:44 pm

omega2.3td je napisal/-a:pr francoskih pežojčkih in citroenčkih je ponavad na eni od cevi za gretje v kabini en ventilček, avto segreješ tok da termostat odpre oz ent prižge, odrpri ventilček ne do konca samo tok da začne zreak uhajat in ga zapri ko začne voda uhajat in to je to.

lp :pivo

Ja. To je res :) . Ma na cevi, ki gre iz hladilnika en ventilček (ko ventilček na pnevmatiki velik) in potem ga odpreš, pa počakaš dokler ne priteče antifriz ven. :) Isto narediš tudi na ventilu, ki je nekak na kilerju oz. nekje tam :oops: ... malo pozabil.... :roll:

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor So dec 10, 2005 6:15 pm

Če maš podoben sistem kot jaz imaš termostat v ohišju na kateremu je šrauf kjer spustiš ven zrak

Carpenter
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Carpenter So dec 10, 2005 9:52 pm

Evo, sistem je odzračen...Uporabil sem tvojo metodo Gorazd0 + večkrat sem odprl ventil na ohišju termostata. Zanimivo, to sem poskušal že prej...pa je vedno ven pritekel antifriz..izgleda da je pomagal položaj avtomobila z nosom navzgor in je zrak prišel do ventila...

Hvala vsem za nasvete...LP

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So dec 10, 2005 10:12 pm

Par dni še spremljaj nivo hlad. tekočine v raztezni posodi... dolivaj po potrebi.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov