Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx

prekomerna poraba

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 25, 2005 1:25 pm

mam accenta 1.5 pa ma porabo minimalno 10 litrov, včasih pa tudi 16 litrov, baje je to zaradi počenega kolektorja sam mene vseeno zanima če ma kdo kak drug predlog da ne bo kr vsepoprek menjaval pa ne bo nič boljše.

hvala za nasvete

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe nov 25, 2005 2:22 pm

kaj mas pocen kolektor ker sesaln al izpusni.mal bol podrobno opis

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 25, 2005 2:49 pm

ja to pa ne vem :oops: , ce ti kaj pomaga ti lahk povem simptome..ko dam gas se kr pokadi ven iz kolektorja, pa baje senzor ( ne vem ker ) ne dobi dobre podatke zarad tega in pol avto več žre..any clue? :?:

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 25, 2005 3:36 pm

sesalni kolektor.
nisem pa tok na visokem razvoju, da bi ti kej več znal povedat, kr sm jz še na dobrem starem sistemu brez vseh možnih senzorjev in računalnikov ;)

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy So nov 26, 2005 12:08 am

Predvidevam, da gre za izpušni kolektor, ker iz sesalnega se nima kaj kadit. kolektor daš lahko tud zavarit nekomu, ki to obvlada, ker ti bo drugače spet takoj počil. Pravilno delovanje lambde in ostalih senzorjav pa lahko samo na testerju vidiš in je brez veze ugibat, lahko pa lambda res kaže nepravilne podatke če izpušni sistem preveč pušča.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 26, 2005 10:29 am

ja imaš počen izpušni kolektor....čudn da te glasnost ropotanja nič ne moti....pač poštimi....če ne prej te bo pa na tehničnem vrgu zaradi merjenja plinov ker ne bodo vredu!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So nov 26, 2005 11:17 am

Jaz sm meu na mazdi 2.0 16V sm meu sfukan regulator zraka in mi j isto ful pil tm okol 20 - 27 litrov in isto k sm dav gas mi je dobesedno črno vn usekal :shock: ne vem no pol sm to zamenu in je kul delal beri 8 litrov porabe :) 8) (če sm počas vozu :oops: drugač pa tm 10 litrov :twisted:
....

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Prevelika poraba bencina pri Merivi

Napisal/-a stoenka To dec 06, 2005 11:03 am

Rabim pomoč/nasvet:
Imam eno leto staro merivo 1.6 16v bencinar. Avto je bil parkrat na servisu, ker je crkoval (kot da mašina ne bi dobila dovolj goriva). Moral sem ga tudi do 10x vžgati, da je spet zalaufal. Poraba je bila okrog 7.5 litrov. Potem so avto kočno popravili, ampak sedaj mi več žre: primer: vozim po avtocesti 140 km/h > poraba čez 10 litrov!!?? Kolegova astra z isto mašino >> poraba približno 7.5 litrov (enaka hitrost po avtocesti).
Kaj bi lahko bil vzrok za višjo porabo.
LP.

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Sr dec 07, 2005 11:52 am

A mi noben ne zna pomagati?

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Sr dec 07, 2005 1:02 pm

:lol: astra ma nižji količnik zračnega upora. Meriva je spredaj visoka in ima zato pri večji hitrosti večjo porabo_po moji logiki :D

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Sr dec 07, 2005 1:05 pm

meriva ima zaradi oblike definitivno višjo porabo kot astra vendar pa se mi zdi da ne bi smela biti taka razlika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr dec 07, 2005 1:05 pm

če ti je samo ko je bil avto res mrzel crkoval (npr. zjutri ko si želel v službo) potem bo najboljše da ti na opel servisu zamenjajo program na računalniku. Ker pri nekaterih se je to rado dogajalo in potem je bilo boljš.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 07, 2005 1:06 pm

sem zamenjal kolektor in je zasedaj boljše 8) , bomo videli kako dolgo bo trajalo, drugače pa avto nič bolj ni ropotal, ker je ocitno hyundai ze v osnovi dost glasen :oops: ,

Ti k mas problem z merivo pa jo pelj nazaj na servis ker ti ful preveč žre ( po moje so zbrklal neki pri elektroniki) sej jo mas verjetno še v garanciji? Nazalost jim moras skoz težit ce ces da kaj zrihtajo kot je treba ( če sploh znajo kaj zrihtat kot je treba :? )

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

men tut clio žre

Napisal/-a Spidojc Ne dec 11, 2005 11:21 am

jo sorry k se urivam aja sej ze str, sam men clio (mogoce se vm bo zdel smesn) žre skos 12 pa nima veze a pocas vozm a gonm do konca tko k ponavad, pa sm ga mel na pooblascenem servisu pa je reku kao d je use ok. pa sm skor znoru k sm mogu 5000k placat popravl pa niso nc. pa poznam še 2 taka clota sam nevem c masta isti motor mislm vsi trije so 1.4 sam moj je E7J motor, to je monotronic. aja je pa letnik 1994
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 11, 2005 11:51 am

Dost je odvisn od stila vožnje....... lahk voziš počasi pa boš vozu prepočasi....... avtek morš vozit v območju največjega navora....... Pri kolegu smo nardl test..... če smo se peljal v četrti 80-90 je računalnik kazal okol 7 litrov porabe........ če smo se z isto hitrostjo peljali u peti je poraba narasla na 8 in prek...... avtek je pasat 1.6

Drgač pa jaz sem mel isti blem........ ni blo važn kak sem vozu vedn je bla poraba okol 9 ... foter je z isto petko prišu na 7..... men nč jasn....... pol sem pa prišu k pameti in kupo dizla........ neodvisno kak vozim...... povprečna je vedn 5 -5.5 litra.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Spidojc
Novinec

Napisal/-a Spidojc Ne dec 11, 2005 12:14 pm

upa stavt c drug motor not vrzm d mi nebo tolk pil, k sm probavu ze use zivo načine pelat pa nc bol. sam kaj bi blo stemu motorjem narobe???
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Re: men tut clio žre

Napisal/-a RoZleht Ne dec 11, 2005 1:13 pm

Spidojc je napisal/-a:jo sorry k se urivam aja sej ze str, sam men clio (mogoce se vm bo zdel smesn) žre skos 12 pa nima veze a pocas vozm a gonm do konca tko k ponavad, pa sm ga mel na pooblascenem servisu pa je reku kao d je use ok. pa sm skor znoru k sm mogu 5000k placat popravl pa niso nc. pa poznam še 2 taka clota sam nevem c masta isti motor mislm vsi trije so 1.4 sam moj je E7J motor, to je monotronic. aja je pa letnik 1994

Se edn tuki ... pa da prstavm se svoj piskrcek :) ... menjana lambda, izpusni sistem star 1 leto, nastelani ventili, pregledane cevke, na racunalnik bil 4krat prklopln nc pokazal, jermeni so pregledani in vsi na svojem mestu, senzor temperature menjan, itd ... vse mehankarje pa najbolj bega to, ker so izmerjeni plini popolni!!! nobena vrednost ni zvisana ampak je taka kot mora bit! s polnim tankom nardim pa 400km ... bolj manj kot vec od 400km ... na zacetku pa cez 550 km z enim tankom ... obstaja varianta se probat z drugim racunalnikom en tank spraznt, nardit generalko na masini (cenej bo prslo, ce jo zamenjam), da bi blo kej s plovcem narobe (ceprov po "rocnih" izracun ni to razlog) ... potem pa se jst obupam ... mehaniki so tko al tko ze vsi ... avto clio rt letnik 94' ... zdej smo ze trije k smo se najdl :)

Spidojc
Novinec

Napisal/-a Spidojc Po dec 12, 2005 12:22 pm

sej pravm bl se splaca gont do fula k mn zre kokr pa pocas vozt k vec zre :D
tko d bom kmal za rally prpravln :D
zih je mel ksn tut tak problem pa so ga uštimal k 60000k za bencin na mesec blo usen c si williamsa nabavu sam tm bi mogu pr registracij se mal dodat
Krvav'c je zakon
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov