Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

Punto gretje

Napisal/-a skodaRS Če feb 26, 2004 5:47 pm

Živjo!
Ja mam puntota 2001 pa misl da mi ne dela gretje in sicer stvar je sledeca: Zalaufam avto in se vozm temeratura pride na normalo ampak piha mrzlo oziroma po enem casu zacne mal toplej (predvidevam da od masine), kaj bi blo lahko narobe? A je mel kdo ze podoben primer? A je mozn da je sou termostat al pa kej podobnga?
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Če feb 26, 2004 5:53 pm

Čau
Jaz mam tud tak avto in isti letnik takega problema pa še ne!!A stikalo imaš do konca na toplo pa ti piha mrzlo??a če ti avto dela na mestu se ti čez nekaj časa vklopi ventilator????

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če feb 26, 2004 5:56 pm

Ja mam na toplo do konca. Kva pa vem a se uklop al se ne. Nevem kva je to
Slika
Sej bo! Sej bo!

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: re:

Napisal/-a bobetko Če feb 26, 2004 5:57 pm

skodaRS je napisal/-a:Ja mam na toplo do konca. Kva pa vem a se uklop al se ne. Nevem kva je to

Ko ti avto laufa na mestu neki cajta in se segreje do določene temperature bi se mogu uklopet ventilator pr mašini.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če feb 26, 2004 6:06 pm

Prjatu ma z R19 podoben problem .Samo njemu pa na mestu še mal greje ko se začne pa pelat je pa konc pa samo še mrzlo piha.

an servisu mu je reku da ma verjetno zabit hladilnik za gretje.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Če feb 26, 2004 6:11 pm

Men u focusu tud ni delou gretje, pa so na servisu ugotovl da sm mel vlažn filter od klime?? pol so zamenal in je blo kul

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Če feb 26, 2004 6:12 pm

v jst sm mel to tud v cliotu pa sm ga prej prodal.naj bi bil grelec v armaturi zamašen in k sm mel ventilacijo na 1 je še neki gerl k sm dal pa na 4 je pa shladil grelec ker ni prišla potrebna kolikina vode čez :(

svetujem da pelješ na servis (domačemu mojstru) pa naj ti iz hladilnika vodo vn spusti pa nalije notr eno zadevo nevem kako se že reče.....

lahko pa da bo že uredu če samo zliješ hladilno vn pa novo not..

lp

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če feb 26, 2004 7:03 pm

Kam pa bi lahk to pelu u lj. da nam prevec colu?
Slika
Sej bo! Sej bo!

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Če feb 26, 2004 7:15 pm

andrej777 je napisal/-a:Prjatu ma z R19 podoben problem .Samo njemu pa na mestu še mal greje ko se začne pa pelat je pa konc pa samo še mrzlo piha.

an servisu mu je reku da ma verjetno zabit hladilnik za gretje.

To je pri tvojem prijatlu ziher ja!Sem imel enak primer,pa sem zamenjal kilercek (posodo) za gretje in sedaj greje kot "satan"!Punto pa mislim da nima enakega sistema kot R19,ker pri 19kah je stelen vodni krog skozi kiler neglede ce imas gretje vklopljeno ali ne!
Slika

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Če feb 26, 2004 7:17 pm

AR-146 je napisal/-a:v jst sm mel to tud v cliotu pa sm ga prej prodal.naj bi bil grelec v armaturi zamašen in k sm mel ventilacijo na 1 je še neki gerl k sm dal pa na 4 je pa shladil grelec ker ni prišla potrebna kolikina vode čez :(

svetujem da pelješ na servis (domačemu mojstru) pa naj ti iz hladilnika vodo vn spusti pa nalije notr eno zadevo nevem kako se že reče.....

lahko pa da bo že uredu če samo zliješ hladilno vn pa novo not..
:wink:
Slika

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Če feb 26, 2004 8:46 pm

Jaz sem mel isti problem pa je bil kilerček zamašen. Tko da sm pogledal kje gre dovod in odvod vode v kiler v armaturi, cevke izklopu, izpihal tekočino ven, ter not nalil domestos za ene pol ure. Sam gre mal težko not, k je full gost. pol sm pa vzel vap pa ene parkrat fino spral. Sm dal nazaj pol je pa spet grelo. in še zdaj greje, sam je pa avto razbit. :P

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če feb 26, 2004 9:16 pm

Bom jest to kr na servis odpelu upam da ce je su termostat da ni prevec drag.
Slika
Sej bo! Sej bo!

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 To dec 13, 2005 7:28 am

Živjo,

tudi jaz imam na Puntu I 55 problem z gretjem. zadje čase greje ful slabo. zjutraj rabi več časa, da začne greti, čeprav je avto v garaži. ko je motor obremenjen, piha še kar toplo, ko pa se vozim počasi oz. po hribu navzdol pa začne pihati skoraj hladen zrak. kaj bi to lahko bilo?

renault no 1
Nov uporabnik

Napisal/-a renault no 1 To dec 13, 2005 11:15 am

Razlaga je dokaj preprosta .Če se motor segreje in pečka ne greje je napaka v pečki(zamašena.Če pa se motor sploh ne segreje je pa termostat fuč(voda skoz kroži cez hladilnik in se pri tem ohlaja).upam da boste rešili težave kajti prihajajo mrzli dnevi.

Lenchi
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Lenchi To dec 13, 2005 11:22 am

Jest sem imela isti problem na istem avtu, isti letnik. Na servisu so spucali pečko, ker je bila zamašena. Verjetno lahko to tudi sam spucaš - ženske pač nismo kaj preveč talentirane za take podvige. Pol pa bo treba še antifriz zamenjat pa bo.

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 To dec 13, 2005 1:43 pm

pri tem avtu je malo neumno, ker ni kazalca temperature motorja, drugače sem pa danes ugotovil, da sta obe cevi vroči im mislim da je termostat. bom zamenjal najprej to potem pa naprej če se ne reši.
samo da ni šla zopet dihtunga, drugče pa mislim da tiste pečke ni tako lahko ven vzet.
hvala zaenkrat

Lenchi
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Lenchi To dec 13, 2005 1:49 pm

Jaz imam kazalec in se je motor normalno ogrel, cevi sta bili topli, gretja pa od nikoder. Kot rečeno pečka (takrat sem v avtotrgovini spraševala za novo je bla 15.000 sit, za Puntota, ampak smo rešili s čiščenjem).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov