Imam zežave z protonom (313) in sicer,ko je hladen ima gas pozen odziv in vžge komaj po 3-jem poskusu.Ko pa je avto relativno topel gre normalno vendar ne potegne tko,ko bi moral... Je pa letnik 2000 in ima 54 k km...
imam popolnoma isti problem kot si ga opisal blaž...s to razliko da jst komej speljem prvih 5min ko ga zalaufam.....treba h kogovšku k ga usi hvaljo peljat (baje ma prov za protone zeno mašino-sam sem mogoče narobe zastopu)....aja pa moj je l.99 pa dle ma že kšnih 85k, sam ne morem povedat točno, ker je men tud števc za kilometre štet crknu....obadva :S:S:S
svečke niso, sem imel serivs prejšn mesc in je čist isti problem.....
Jure,si prov zastopil. Jst sm mel pred cca 1letom enake težave pri podobnih km, pa so mi pri Kogovšku za 15čukov spucal zadevo in je brez problemov od takrat-v bistvu je še mal bolj poskočen,pa poraba malenkost nižja...
Mojega protona so tozadevno rešili pri Kržiču na Vrhniki, ampak v okviru menjave tesnila na glavi... Mislim, da so očistili neke šobe in zdaj res dela OK, ko je hladen. Prej je cukal, pa težko je bilo prestavljati, zdaj teh težav ni.
Pač pa mi kot za stavo crkujejo kabli, števec km zdaj dela, zdaj ne (obadva), števec za hitrost se pa normalizira vedno počasneje....
Sin, ki je še daleč od polnoletnosti in izpita za avto, pa mi je pokvaril en brisalec. Zgodaj je začel
Fantje NOTHING PERSONAL ampak nekje sm slišu ko je kolega hotu kupit protona da naj ne kupi 313 (glede zgoraj omenjenih dihtung itd...). Ali je potemtakem 315 boljši motor
Glej, pri Kržiču so ugotovili, v čem je fora, in menda naj bi zdaj držale (ker jaz sem jo namreč menjala že dvakrat oziroma trikrat, če smo čistno natančni, ampak to je bil splet nesrečnih okoliščin, ki se je pa srečno razpletel in me na srečo ni udaril po žepu). Ni pa to neka tragedija, pač olje ti začne počasi puščati in moraš iti menjat. Z malo sreče se ti to zgodi, ko je treba menjat tudi jermen in vse skupaj ni tako gromozanski strošek.
Jaz bi vseeno raje imela 315, če že kupuje. Ne vem pa, ali ima ta isti problem. Je pa tako, saj veš, za vsak avto se najde kdo, ki ve o njem povedati kaj slabega. Jaz sem zaenkrat s mojim protonom še vedno prišla tja, kamor sem se namenila (trkam).
Ja jst mam z 1.3 mašino že dobra 3leta-takoj sm sicer zamenjal tesnilo na glavi,pa spomladi sm ga peljal na pucanje šob-to so pa tud vsi izredni servisi k sm jih mel na motorju sploh...laufa pa vsak dan lepše..tud mraz mu ne pride do živega...