purki je napisal/-a:Aja pozabu sm napisat: sem svečke pa kable zamenjal in tut komplet "frtajler" sem na odpadu dobil in je stvar ista. Meril sem tudi kompresijo ki je bla na tem cilindru 4atm na ostalih pa od 7.5 do 9. Tako da bo treba šravbat sam ne vem če se splača. Dobr bi blo da vsaj približno vem kaj me lahko pričakuje notri. A je možno da je samo tesnilo na glavi fuč? Ta bat se nahaja na robu in sosednji od njega lepo dela.
LP Ambrož
Pa saj se najbolj logičen razlog skriva v zgoraj napisanem... 4 bare proti 7-9... Pomeni da v tistem batu ni kompresije in zato hladen in pod niskimi obrati ne dela. Tu elektrika in fergazer (ali einšpric) nima nobene veze.
Glede na to, da si glavo imel dol, preveril ventile in predvidevam, tudi menjal tesnilo na glavi, tu več ni problema.
Če ima cilinder še vedno tako nizko kompresijo, je problem v batnih obročkih. Da bi kar od oka videl luft pri batu, ne gre... Na vsakem batu sta najmanj 2 obročka, eden snema olje, drugi je kompresijski. Predvidevam, da je kompresijskega napeklo na bat in več vzmetno ne pritiska na cilinder da bi tesnil. Enostavno boš moral sneti še karter in ležaje, menjati vse obročke in avto bo šel kot nov...
Obročki za ta avtek pa tudi niso tako dragi, ne...