Napisal/-a svadreb To dec 27, 2005 8:23 am
Avto Nissan Almera 1,5 letnik 2001 bencinar
Avto mi je crknil. Na servisu zrihtali - zamenjali senzor faze. Takrat ko je crknil sem poskušal sam odkriti napako. Med drugim, sem tudi prečekiral vse varovalke, ampak so bile vse OK. Zgleda pa, da ko sem jih dajal not in ven, sem eno vstavil na napačno mesto.
Pozor: varovalki za O2 senzor in za gretje zadnje šipe sta ena poleg druge. Poleg njiju ni nobene druge varovalke in je nekaj praznih mest. Notri je bila samo varovalka za gretje šipe, za O2 senzor pa ne. Ampak avto je popolnoma normalno delal.
To sem ugotovil pa na naslednji način: po servisiranju, ko so mi menjali senzorje faze (beri zgoraj), mi ni delalo gretje zadnje šipe. Gledam varovalke in vidim, da za gretje šipe ni varovalke, za O2 senzor pa je (prej je ni bilo). Verjetno sem jo takrat, ko sem čekiral vse varovalke, vtaknil v mesto za O2 senzor namesto v mesto za gretje šipe. OK, enostavno zamenjam. Ampak sranje: zdaj mi gori oranžna lučka, ki kaže napako v delovanju motorja. Zakaj zaboga, če tudi prej ni bilo varovalke za O2 senzor? A je možno, da elektronika zdaj misli (po nastavitvah na zadnjem servisu), da bi moralo pač nekaj biti in ker ni, kaže napako? Kaj pa sploh je ta O2 senzor? Zakaj pa pred servisiranjem ni kazalo napake, pa tudi ni bilo varovalke notri? A je možno, da je ta O2 senzor le za dizelaša, ohišje za varovalke pa je mogoče enako za vse almere?
Rekli boste: pejt na servis! Seveda, ampak ta servis je 60km stran od mene, pa bi rad prej sam kaj probal, če se da. Mogoče resetiranje? Kako? Z odklopom klem z akumulatorja?
Hvala in lep pozdrav vsem!