Napisal/-a fifi Če dec 29, 2005 12:08 am
Pozdrav vsem skupaj! Sem novopečeni voznik(izpit sem naredil šele prejšnji teden ), imam pa dve vprašanji v zvezi z mojim bodočim avtom. Trenutno ga ima še oče(gre za twingota, letnik `99, z 1.2 8v mašinco), v roku dveh mesecev pa ga dobim jaz. Ker že dlje časa spremljam ta forum, vem, da je tukaj nekaj pravih strokovnjakov za (Renaultove) avtomobile in zato sem se tudi odločil najprej tule se malce pozanimat, ker me dve zadevi res zanimata. Konkretno je z očetovim twingotom skoraj vse ql(je zelo luštna zadevca za vozit ), motita pa dve reči: sklopka ne prijemlje vedno na istem mestu(vsaj po mojem in očetovem občutku) - včasih prime skoraj čisto spodaj, včasih pa je potrebno pedal za sklopko popustiti več kot za polovico in pa menjalnik, ki poleti in spomladi(to je sicer ugotovil le moj oče, ker sem js twingiča poskusil vozit le pozimi) nekoliko "škrta" oz. se s težavo prestavlja v določene prestave, pozimi pa deluje brezhibno! Za menjalnik je mehanik očetu na enem od hitrih servisov rekel, da olje v menjalniku nima ustrezne viskoznosti in se zato naj ne bi dalo vedno z lahkoto prestavljati, ko se mašina preveč segreje. Rešitev za ta drugi problem naj bi bila torej v menjavi olja za menjalnik ali pa v dodajanju ustreznega aditiva, ki naj bi odpravil to pomanjkljivost olja. OK, recimo, da mi je to še jasn, če pa res drži pa bi rad še kakšno mnenje stručkotov s tega foruma. Glede sklopke sem pa že govoril z enim svojim kolegom, ki mi je rekel, da je možen vzrok te težave prav tako lahko v olju in sicer v premajhni količini le-tega. Zdaj pa mene zanima, če ima twingo za sklopko kje opcijo dodajat olje oz. od kod točno prihaja do sklopke olje. Prav tako me zanima kje bi še lahko bil dejanski razlog prijemanja sklopke na različnih mestih. Hvala za odgovore v naprej in lep pozdrav.
Don`t worry, be happy:)