Nasveti in napotki ter povpraševanja...

svabo
Novinec

Kraj: metropola

PRESTAVLJANJE PROBLEM

Napisal/-a svabo Ne jan 01, 2006 8:17 pm

Zdravo mam problem.Ko sm hotu zalaufat avto je skoču naprej čerpou je blo u leru,in pol sm ugotovu da je obstal u 3 prestavi.Jest ročico čist normalno šaltam v vse prestave in ni znaka da bi blo kej narobe,tud škrta nč.Preveru sm tud vzvod k gre u menjalnik in je use tko kt je treba.Če mam u leru al pa u 3 brzini mi avto spelje sicer težko ker je pač u 3 ampak gre,če pa dam v kakšno drugo brzino pa tud spelje ne, tud če dam u rikverc ne mrda.
A mogoče kdo ve kaj bi lohk blo
Avto je pa VW lupo.
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 01, 2006 8:30 pm

Problem je lahko sledeč...če prav vem ima polo samo en vzvod ki gre v menjalnik...lahko se je odvil tisti vijak,tako da se zdaj suče v prazno. Tako da avto zapelji na dvigalo ter to tudi preveri. Če je pa to ok,potem pa je shodil menjalnik in ga bo potrebno odpret.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Ne jan 01, 2006 9:56 pm

Meni se je nekaj podobnega naredilo pri traktorju. Ko sem dal v prestavo sploh ni mogel pretegniti, ko pa sem dal v ler je pa šel naprej z 2 prestavo. Problem sem rešil tako da sem nekaj časa menjal pa probal spustiti kuplengo. Menjal sem v vse mogoče prestava, čez nekaj časa pa se lahko normalno speljal. Če ti pa to ne rata pa moraš podret menjalnik. To pa se naredi zaradi tega če hitro prestavljaš med prvo in rikverc - prestaviš v rikverc ko se še naprej peleš.

svabo
Novinec

Napisal/-a svabo Ne jan 01, 2006 10:12 pm

šmeks je napisal/-a:Problem je lahko sledeč...če prav vem ima polo samo en vzvod ki gre v menjalnik...lahko se je odvil tisti vijak,tako da se zdaj suče v prazno. Tako da avto zapelji na dvigalo ter to tudi preveri. Če je pa to ok,potem pa je shodil menjalnik in ga bo potrebno odpret.

Jest mam lupota ampak ma tud samo en vzvod in ta vijak je zategnjen tko kt je treba.
Fotr je reku da so not kokr ene "vilce " in da so se lohk polomile.

Moj avto je bil čist pri miru k sm ga zalavfal in je bla ročka u leru in je kr skoču naprej!!

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne jan 01, 2006 10:16 pm

andrazzupan je napisal/-a:Meni se je nekaj podobnega naredilo pri traktorju. Ko sem dal v prestavo sploh ni mogel pretegniti, ko pa sem dal v ler je pa šel naprej z 2 prestavo. Problem sem rešil tako da sem nekaj časa menjal pa probal spustiti kuplengo. Menjal sem v vse mogoče prestava, čez nekaj časa pa se lahko normalno speljal. Če ti pa to ne rata pa moraš podret menjalnik. To pa se naredi zaradi tega če hitro prestavljaš med prvo in rikverc - prestaviš v rikverc ko se še naprej peleš.

Ja kolega ma Štoreta in mu isto nardi.
On samo odpre menjalnik (na vrhu je nek pokrov) in premakne prestavne vilice. Kaj točno nardi pa mi ni jasno.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 01, 2006 10:43 pm

svabo je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:Problem je lahko sledeč...če prav vem ima polo samo en vzvod ki gre v menjalnik...lahko se je odvil tisti vijak,tako da se zdaj suče v prazno. Tako da avto zapelji na dvigalo ter to tudi preveri. Če je pa to ok,potem pa je shodil menjalnik in ga bo potrebno odpret.

Jest mam lupota ampak ma tud samo en vzvod in ta vijak je zategnjen tko kt je treba.
Fotr je reku da so not kokr ene "vilce " in da so se lohk polomile.

Moj avto je bil čist pri miru k sm ga zalavfal in je bla ročka u leru in je kr skoču naprej!!

Isto se je men nardilo... s to razliko da sem pri 90kmh zapelu na kamen..... na menjalniku in vzvodih ni blo nič videt.... polomlo je pa menjalne vilice...... dalo se je šaltat kao..... ampak bilokam si dal je bil avtek u tretji.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

svabo
Novinec

Napisal/-a svabo Po jan 02, 2006 1:02 pm

Lisko dej mi reč,a si pol sam to zrihtu al si pelu popravt pa kok si odkartu,ker zdele te prazniki pa toplice pa darila ....so mal posušil bankomat :oops:

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po jan 02, 2006 2:57 pm

lisko je verjetno, ker itak vse, delu sam ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 02, 2006 4:54 pm

Hehe no prva sreča je da mam petko..... se prav delov je dovolj. Čeprav sem se mal namučo da sem najdu pocen menjalnik a vseen dober. Ko sem klicaru okol so ble cene od 30 jurjo naprej za menjalnik...... na konc se mi je sreča nasmehnila in sem najdu rabljen menjalnik za 7 jurjo. Spotoma sem menju še sklopko in to je blo to.

Na servisu se je takrat skor stepu z mano kao da raj menja cel menjalnik , kot pa gre popravljat menjalnik od petke :) No na konc sem ga sam menju :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

svabo
Novinec

Napisal/-a svabo Po jan 02, 2006 5:12 pm

Sam a je treba menjat cel menjalnik če se vilce polomjo :o ,a sam vilce se ne dajo mejat? :roll:

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po jan 02, 2006 5:33 pm

Vilce so ti prej preskočile kot pa se polomile. Vrjetno je kdaj mal poškrtalo mal menjanja med prvo in vzvratno, ko se je avto še premikal pa rata. Poznam iz traktorja predvsem v zimskem času, ko sem plužu sneg doma :jao: Možn, da so pa vilce ok in je šel en del vzvoda v menjalniku-tist del, ko ti premikaš ročico levo/desno.
Če so zlomljene jih daš lahko zavarit. Se pa morjo dobit tud nove. Če pa znamka, ki jo voziš ne podpira možnost nakupa novih prestavnih vilc pol pa tud hudič.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 02, 2006 9:40 pm

Menjalnik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 23 gostov