Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Citroen AX - stisnjen prag in ventilator gretja

Napisal/-a esem Sr jan 04, 2006 3:52 am

Starša sta šla malo na teren (bolj letela) in pri tem od spodaj stisnila desni prag, ga malo zvila navzgor, posledično se je srednji stebriček bolj usločil, zazeval bolj ven in obojna vrata imajo sedaj zgoraj na sredi dvocentimetrsko distanco do strehe. Ve kdo za kakšnega solidnega, pa ne dragega kleparja, ki bi to uspešno saniral, saj se mi zdi, da bi znalo bit popravilo komplicirano in predrago (zvita struktura avta, prag bi moral od znotraj nekako napihnit). Opažam tudi, da ne dela ventilator gretja kabine, kar je v teh snežnih mrzlih dnevih velik problem, če se cijaziš po mestu. Ne dela niti gretje zadnje šipe (kontakti na šipi in vse varovalke so v redu), morda je povezano, morda celo s poskusi letenja. Nekatere varovalke sploh ne dobijo štroma, pa me zanima, če je kje na napeljavi kakšen konektor, ki se je snel ipd. Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr jan 04, 2006 6:45 am

po mojem bo bolj ugodno če kr novega (rabljenega) ax-a kupiš. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 04, 2006 11:59 am

avto je drugače kot nov, garažiran, obala (zdaj je v Lj), 34 k km, zato ga bomo vsekakor zrihtali. Saj ni dosti poškodovan, je bolj strukturno, žal. Kako stisnjen vzdolžni prag ven potegnit se mi zdi edini problem, ampak verjetno velik.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 04, 2006 4:33 pm

Mislim da bo tale avtek mogu it kr na ravnalno mizo..... kar pa ni lih pocen.
Glede na to da ga je "prelamalo" bo s tem še kr neki težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 04, 2006 7:30 pm

ta prav klepar ti bo to sigurn naredu če se prag ne da popravt ga odreže ven pa drug konc našvasa glede štroma pa lahko da ti je preščipnil drate če grejo ob pragu

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jan 04, 2006 7:41 pm

Lahko najdete drugega AX a s slabo mašino in premontirate srček.... IMHO to ne bi blo tolk napačno... :roll:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 04, 2006 11:40 pm

jaz tega nebi popravljal.
ce je vrata 2centi gor nabilo pol je karoserija zvita kr lepo.
kakorkoli gledamo, ravnalna miza gor miza dol, pleh je razpotegnjen.

kam pa sta priletela da je tak zvilo ga?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 05, 2006 12:04 am

Mama je že starejša, malo vozi, jo je sonce zasleplo in je zapeljala nekam na teren, poletela, pristala na travi, uničla gumo in skor feltno. Sicer pa vrata ne zevajo gor ampak ven - bolj zvit srednji stebriček in s tem bočno ven premaknjeni tečaji in zaklep. Vrata se sicer normalno zapirajo in zaklepajo, samo ven (ne gor) so postavljena. Mogoče bi moral vajo ponovit še na drugi strani, pa bi imel športno razširjen originalen avto, kar je tudi dosežek. Ni pa tako hudo, kot sem se bal, sta mi dva rekla, da mi zrihtata za 30-50 k sit.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov