Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zoro100
Nov uporabnik

Peugeot 206-na armaturki zasvetijo vse luči

Napisal/-a zoro100 Po jan 02, 2006 11:39 am

Imam Peugeot 206 letnil 2002, 1.4 bencin prevoženih 17.000 km (prvi lastnik)., Zanima pa menekaj,
Dvakrat so se mi je na armaturni plošči prižgale vse opozorilne lučke kot je možno od a-ž kar lahko sveti :). Pri tem je motor normalno deloval, edino ni mi kazal dnevni števec prevoženih km. Prav tako sem se lahko normalno vozil. Ko sem ponovno zagnal vozilo so lučke še vedno svetile. Nato sem iz akumolatorja snel klemo za elektriko /+/ in ponovno priklučil čez cca. 10 min- s tem sem po mojem resetiral računalnik in lučke niso več svetile. Ta napaka se mi je v 3 mesicih 2x naredila sedaj pa že več kot 2 meseca ne več. ZANIMA ME KAKA NAPAKA bi lahko to bila.
2. Prav tako me zanima kaj pomeni "EHOO MODE" 1x se mi je pojavila na displeju, ko sem dal kontakt in nameraval zagnati motor.
(Vem da boste vsi rekli na tester k mehaniku, vendar me zanima predhodno mnenje).

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po jan 02, 2006 11:21 pm

tester ;)
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po jan 02, 2006 11:23 pm

@zoro100: težko ti kdo kaj pomaga. Elektrike se ne vidi, niti ne sliši prek spleta. Pojdi na servis.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 02, 2006 11:48 pm

... tvoj števec ima procesor, ki se mu je malo zmešalo (odklop aku, nihanje napetosti, prebijanje vžigalne tuljave, ali pa crkuje...) na servisu ti naj na novo naložijo program na števec, če ni boljše še na krmilno enoto BSI,... lahko pa da imaš samo kakšne motnje CAN povezave (digitalne komunikacije med računalniki)... eco mode= BSI ti je omejil delovanje deločenih porabnikov, slab aku, pustil odprta vrata (gorela lučka), ali pa je to povezano s števci (napaka v programu BSI)... kar na servis, ker te lahko doleti, da ti ne bo vžgal....

Uporabniški avatar
zoro200
Nov uporabnik

Napisal/-a zoro200 Če jan 05, 2006 5:18 pm

Eto bil na uradnem servisu!
Bilo je sledeče :( Pred pol leta sem kupil avtoradio znamke JVC in ga dal zmontirati prav tako na uradni servis PEUGEOT (vendar ne na tem kot sem danes bil). Zmontirali so mi pa napačno in sicer mi je danes mehanik takoj ko je "prižgal motor" že ugotovil, da je napačno zvezan avtoradio. Naredil pa je sledeče. Pri originalnem priključku je prerezal eno žico, mislim, da je črne barve in nato dal adapter za avtoradio in na to adapter povezal z originalno vezavo in avtoradiom. Mehanik je še povedal, da mora biti omenjeni adapter, da računalnik prepozna avtoradio. Ker le tega ni prepoznaval je računalnik po domače ponorel in vklapljal vse lučke na armaturki. Nato je pobrisal vse napake in sedaj dela vse OK.
Hvala vam za odgovore, aha še specifikacija računa DIAGNOZA (test in meritve)= 4.500,00 SIT, ADAPTER RADIA=975,00 SIT, DELO=2.250,00 SIT, SKUPAJ=7.735,00 SIT.

P.S.
UPORABNIŠKO IME JE SPREMENJENO, KER NISEM DOBIL NA EMAIL. AKTIVACIJSKE KODE IN ZGLEDA DA SO MI ZABLOKIRALI UP. IME, UPAM, DA BOM TEGA SEDAJ DOBIL, DRUGAČE PA ADMINISTRATORJU PIŠEM :) ker ga še po 2 urah nisem dobil.
l.p. in srečno v 2006 letu.

Uporabniški avatar
zoro100
Nov uporabnik

Napisal/-a zoro100 Če jan 05, 2006 11:41 pm

Aha sedaj pa dela tudi ta acount tako, da izgleda da so neke tezave. Ja še enkrat hvala za trud.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 05, 2006 11:55 pm

... bolano, pa kaj folk ne zna montirat radia ??? prerezal ti je data link (komunikacijski kabel), ne bi ti ga rabil glede na to, da ti je še prodal adapter (ki v bistvu samo zamenja stalni in kontakt-acc-eco plus in prekine data link kabel),.. res bolano, jaz bi šel reklamirat k tistemu, ki ti je montiral radio...aja pa tista o adapterju: ta adapter ne more prepoznati radia ???
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov