Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jony
Novinec

kot rja rjave pike na plehu

Napisal/-a jony Če jan 12, 2006 3:15 pm

Pozdravljeni,
avto imam sedaj 3 mesece, mam pa en problem in sicer se mi na avtu pojavljajo rjave pike premera tam nekje 2 mm in manj. Vse zgleda kot rja, sam se da spraskat dol s pleha. Že dvakrat sem jih spraskal dol, pa se ponovno pojavijo po celem avtu, tudi odbijačih (plastičnih). Sem pa opazil da je bil avto po vsej verjetnosti štrihan.
Avto je polo letnik 98 bele barve.
Prosim za kakšne predloge in komentarje
LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 12, 2006 3:48 pm

Ta rja ti leti z zavornih diskov. Vidna predvsem na svetlih barvah laka.

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien Če jan 12, 2006 4:16 pm

Jaz mam tud te pikice po avtu. :? Avto pa je bele barve. Sam hvala bogu se to da dol spraskat ali pa še bolje spolirat, tak da mislim ni razloga za paniko :D

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jan 12, 2006 4:17 pm

na to pa sploh pomislu nisem. Pa še lite feltne mam gor, se še bolj diski vidjo. Hvala za odgovor

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 12, 2006 4:30 pm

Finta je v tem, da pri zaviranju iz diskov letijo opilki (ste morda že prikakšnih avtošportih vidli, da so diski tako ogreti da se iskri iz njih). Ti opilki se potem nabirajo na plehu in rjavijo (še posebej pozimi).
Pomaga le redno umivanje avta. Nekoliko pomaga tudi lepo spoliran pleh, na katerega se ti oplki ne prijemajo.

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Če jan 12, 2006 4:46 pm

Pa se vam ne zdi čudno da se to pojavi predvsem pozimi?

Kaj pa opilki, ki jih pušča snežni plug ?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jan 12, 2006 4:55 pm

XTR je napisal/-a:Pa se vam ne zdi čudno da se to pojavi predvsem pozimi?

Kaj pa opilki, ki jih pušča snežni plug ?

Bi tudi lahko bilo, čeprav se pri meni pojavlja tudi poleti. Imam pa samo v dolžini pol metra za sprednjim kolesom in nikjer drugje. Pozimi pa se to visi verjetno predvsem zaradi soli na cestah in potem še bolj rjavi.

V glavnem, ne rjavi pleh ... tako da ni pretiranega strahu. :P

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če jan 12, 2006 6:01 pm

Možna so kolesa ali pa bližnja tovarna. V Kamniku imamo tovarno Titan,vsak avto , kateri je parkiran v radiusu 2 km ima te pike...je pa res- svetlejši kot je bolj je opazno ;)

butara
Nov uporabnik

Napisal/-a butara Če jan 12, 2006 6:59 pm

Problem je pri te da je pozimi velika temperaturna razlika zato se od ploščic odtrga več kot poleti in avtomatično se takoj prilima na karaserijo

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jan 12, 2006 7:01 pm

kako pa bi to najlažje spravil stran (poleg poliranja)?

butara
Nov uporabnik

Napisal/-a butara Če jan 12, 2006 7:06 pm

ce maš bel avto komot uzami čistilo za rosfrej ozeroma vim ampak,
tistega ki nima zrnc v sebi

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Če jan 12, 2006 7:45 pm

Tako kot je ze ANJCI rekla,lahko je v blizini kaksna tovarna.Pri nas je vzrok za take pike dimnik,ki izvira iz kurilnice.Kurilnica pa seveda obratuje v zimskem casu.Po vsaki koncani kurilni sezoni pa nam obcina podari kupone za brezplacno poliranje 8)

LP :hi

ginek
Nov uporabnik

Napisal/-a ginek Če jan 12, 2006 11:40 pm

Meni se je pozimi enaka stvar začela pojavljat...in to na strehi. Po detajlni preiskavi se je izkazalo da ja kriva sirkova metlica :D :D s katero sem čistil sneg z avta. Tisti kalčki ki jih pusti za sabo naredijo rjavo piko, podobno rji.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe jan 13, 2006 12:40 am

Opilki in špene od zavor .... dejte no .... saj vam bo še kdo verjel :EE
Pol bi moral bit vsi svetli avtomobili pikasti .... če ne od svojih zavor pa od pred njimi vozečih :roll:

jony, rajš se spomni (ali vprašaj prejšnjega lastnika) zakaj je nek b****r v bližini tega avta delal s fleksarco-brusilko in so iskre letele po njemu :?:

Te iskre se mal vžgejo v lak in se pozimi (voda+sol) kažejo kot rja ki se da celo očistit ;)

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Pe jan 13, 2006 1:22 am

meni se to dela in so mi rekli pri avtoslaku v trbnjem da je to industrijska napaka, da je pač površinska rja in rešitev je ta da vsako spomlad-vsako drugo odpeljem avto k avtoslaku kjer mi premažejo z nekim premazom in to je to....

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Pe jan 13, 2006 1:56 am

Pri nas imajo neko tovarno ki spusca v zrak snov podobno kremenckovem pesku.Avto je po petih letih cist aut-pika do pike.Ampak to vidno z dveh metrov,brez problema.Letos sem zdrgnil prtljaznik-6 ur.Ce si kupil avto iz bele krajine je to to

lp xdss

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 13, 2006 1:28 pm

jp, črnomaljci imamo naš predragi Livar :x čez cesto je pa Danfoss z čez tisoč zaposlenimi potem si lahko mislite koliko avtomobilov je takšnih.... :evil: in to niso samo pikice NA laku(ok, prva faza mogoče že, samo ko je dalj časa avto tam parkiran+dež) ampak se zažere v barvo in scačoma prerjavi. lahko bi poslikal par starejših avtomobilov ki so tam dalj časa parkirani---> pleh je ko šmirgl papir :cry: barva prerjavela...

nekaj prvih ki so šli barvat avtomobile je imelo srečo in so dobili povrnjeno, pol so pa še drugi navalili in več nihče ne dobi plačano ker teh avtov je ogromno (ok, to je že malo babačulababarekla.press :oops: ampak point je v pikicah ne plačilu)
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov