Nasveti in napotki ter povpraševanja...

piblo
Nov uporabnik

menjava vetrobranskega stekla fiat uno

Napisal/-a piblo Sr jan 11, 2006 11:36 am

Zivjo!
Sem iskal z iskalnikom, pa nisem nasel!
Imam problem. Vceraj sem ob srecevanju dobil kamen v prednjo sipo in nastala je priblizno 10cm dolga razpoka.
Avto je fiat uno 60S, letnik 1988 (dela ku urca :P )
Mi ni problem sipe dobit(blizina Italije), problem je le, kako jo vzet ven brez unicenja tesnila in kako jo potem vgradit.
Lepo prosim za kaksen nasvet in se ze vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav vsem fantom in dekletom ;)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr jan 11, 2006 12:17 pm

kaj pa kakšen carglass?

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Sr jan 11, 2006 12:26 pm

Se mi zdi, da se mi ne splaca. Se za nobeno stvar za unota na odpadu nisem dal vec kot 10€. (luci, motorcek brisalca, centralno zaklepanje...)
LP!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 11, 2006 1:30 pm

Pol pa pač kupi steklo na odpadu, pa ga pelji v kakšno firmo, ki se s tem ukvarja, da ti ga zamenjajo. Traja kšno urco maximalno. Plačal boš pa za strokovno uslugo in če bo kaj puščalo boš lahko reklamiral. Če boš pa sam pacal... ne vem,no :? Reklamacije ni :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Sr jan 11, 2006 11:45 pm

Šipo ti mora montirat profesionalec, ker jo je treba dobro "upasat" in zadihtat. Lahko pa tudi sam narediš, če veš, kako se stvar istreže. Malo se pozanimaj pri raznoraznih avtomojstrih, nekega groznega denarja ti pomoje nebi smeli izpulit, sploh če boš svojo prinesel (z odpada za mali dnar).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr jan 11, 2006 11:52 pm

Sm mel isti problem, rešu pa ga je klepar-za to so izučeni!!!
Ne rabiš nevem carglas, najd enga kleparja k zna to nardit in to je to :D
Aja ni tok drago, jst sm dal če se prov spomnm tm okol 5000-10000sit(ni velik) za montažo, z materialom vred!!!, jst bi reskiru.

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Če jan 12, 2006 8:39 pm

Zivjo!
Danes po sihtu sem skocil cez mejo in na odpadu dobil sipo za 15€ :P
Lastnik odpada mi je povedal, kako se odmontira brez unicenja tesnila.
Ce pa tesnila ne rabis, ga z olfa nozem enostavno od zunaj odrezes in poberes proc.
Junasko sem se lotil in odmontiranje tudi uspesno izvedel.

Vem, da marsikdo od vas to ve, ko sem vprasal ni bilo konkretnega odgovora(zakljucena druzba,al' kaj :roll: ), se mi zdi pa prav, da to napisem, mogoce pa komu pomagam!

To velja samo za avtomobile, ki nimajo lepljenih sip na skatlo, oz. za avte, pri katerih je vidno tesnilo.
Torej, zacnes v notranjem zgornjem vogalu in z izvijacem previdno potisnes delcek tesnila za rob plocevine.Tako naprej po sirini avta in dol po obeh stebrickih.Vazno je, da ne prederes tesnila. Ko koncas pri stebrickih, sipo enostavno poberes proc.

Ni ne vem kaj, ampak, ce ne ves, ne ves!
Dobil sem tudi napotke za montazo, update sledi konec tedna (ce bo poseg uspesen)!

LP!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 12, 2006 10:35 pm

špaga pa žajfa al pa WD pa gremo sicer pa ker šipa ni lepljena ti noben ne sme vzet več kot 3 jurje za delo ki traja 10-15 munut pri izkušenem človeku(vsak klepar)

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo So jan 14, 2006 9:36 pm

Evo me!

Spaga pa zajfa! :lol: Res je.
Najprej sem dobro ocistil tesnilo in robove luknje za sipo, potem pa montaza.

V kanal tesnila das debelo spago, dobis enga, da ti pomaga prislonit sipo na avto in jo malo pridrzi, potem pa potegnes spago iz kanala!
To je to.

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov