Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Olje za servovolan

Napisal/-a Firediver Po jan 16, 2006 1:16 pm

Pozdravljeni!

Na Tipotu 1.6ie l95 sem opazil, da je olje za servovolan po videzu temno sivo in zelo gosto - po videzu kot neka tekoča mast. Čeprav deluje zadeva brez napak me zanima, ali je smiselno olje zamenjat (starost in po videzu iztrošenost).
V navodilih piše, da se olje menja z oljem, ki ima podobne lastnosti, ne piše pa na koliko časa ali prevoženih kilometrov se priporoča menjavo. Da bi bilo to olje preprosto dobro za celo življensko dobo avtomobila, pa ne verjamem.

Za vsak predlog se zahvaljujem! ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jan 16, 2006 2:27 pm

Čist možno, da se tega olja ne menja.

Npr. jaz sem imel na meganu letnik 97 v menjalniku olje, ki ga po tovarniških navodilih ni bilo treba menjat.

V Twingu pa sem imel za servo volan predpisano enako olje kot je bilo zavorno. Se pa ne spomnim ali je bil DOT 3 ali 4.

Sedaj na Nissanu Almeri pa imam tud črno olje, pa je avto redno servisiran na pooblaščenih servisih. Torej najbrž ni nič narobe če je črno.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 16, 2006 3:34 pm

ja ta olje se ne menja je pa pri dostih tipotih sivkaste barve pač mikro opilki pa te stvari sam če ga boš menju morš en dovodn vijak na letvi odšravfat pol pa pri ugasnjenem motorju motat levo desno dokler ne zmanjka olja pol šravf zategneš naliješ olje in zalavfaš avto ter spet motaš levo desno da se sistem prezrači in neha regljat to je to pa pol ko boš zategoval vijak ga dej z občutkom ker je ohišje letve alu. pa se zna zgodit da boš navoj vn potegnu pa še neki ,velik svinjarije bo okol motornega prostora pol če ga boš menjal tko kožt sem napisu

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jan 16, 2006 3:44 pm

Pozdravljeni!

Hvala obema za odgovore..Se mi je res zdelo sumljivo (barva pa gostota olja), ma če je to kolikor toliko normalno, je zadeva rešena.

Hvala za pomoč! :D
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jan 16, 2006 4:00 pm

A kdo kej ve, a ma clio isto?
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 16, 2006 4:07 pm

svadreb je napisal/-a:V Twingu pa sem imel za servo volan predpisano enako olje kot je bilo zavorno. Se pa ne spomnim ali je bil DOT 3 ali 4.

:roll: tole pa ne bo držalo,lahko da je bla napaka
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov