Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Huso
Nov uporabnik

Protikorozijska zaščita

Napisal/-a Huso Po jan 16, 2006 8:35 pm

]Mene zanima če ima že kdo kaj izkušenj s prozikorozijsko zaščito podvozja in pa tudi dinitrolom v pragovih, vratih... Imam avto 1997 letnik, ki ima na eni strani že malo rjave robove vrat (severna stran ko je parkiran in se ne suši). Bil sem pri servisu Peterca na Zaloški in stane komplet 40.000 sit - premaz podvozja in dinitrol v vse reže ( vrata, prtljažnik, stebrički, pokrov motorja itd.) Vem da sem že malo prepozen s tem ampak ker imam sedaj avto predelan na plin, ga nameravam obdržati še vsaj 4 leta.

Damjan
The One - Hyundai

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Po jan 16, 2006 8:58 pm

Jaz sem mojga unota postimal takole.
Najprej sem na grobo z jekleno krtaco na vrtalnem stroju ocistil vecje rjaste packe.
Potem sem rjaste dele premazal s sredstvom za odstranjevanje rja (se ne spomnim imena, razjedlo je rjo do cistega).
Kupil sem 3M -ovo barvo za zascito podvozja (priporocal mi jo je klepar) in papistolo za spricanje.
Vem, da sem dal za 3kg barve + plastican pistila 5500Sit.
Robove vrat sem zascitil s krep trakom in podvozje veselo nasprical. Pa kar drzi.
Da se podobno zadevo dobit tudi v spreju, ampak po izkusnjah ne zdrzi dolgo. To od 3M-a paj eprava plastika za zascito podvozja.

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po jan 16, 2006 9:11 pm

čopič v roke pa gasa(aja pa čez faco si neki dj)

Uporabniški avatar
Bravo28
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bravo28 Po jan 16, 2006 9:17 pm

piblo je napisal/-a:Jaz sem mojga unota postimal takole.
Najprej sem na grobo z jekleno krtaco na vrtalnem stroju ocistil vecje rjaste packe.
Potem sem rjaste dele premazal s sredstvom za odstranjevanje rja (se ne spomnim imena, razjedlo je rjo do cistega).
Kupil sem 3M -ovo barvo za zascito podvozja (priporocal mi jo je klepar) in papistolo za spricanje.
Vem, da sem dal za 3kg barve + plastican pistila 5500Sit.
Robove vrat sem zascitil s krep trakom in podvozje veselo nasprical. Pa kar drzi.
Da se podobno zadevo dobit tudi v spreju, ampak po izkusnjah ne zdrzi dolgo. To od 3M-a paj eprava plastika za zascito podvozja.

LP!

A mogoce kdo ve kako se imenuje to sredstvo ki unicuje-razjeda rjo???

Lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 16, 2006 9:23 pm

misliš ferosan
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Po jan 16, 2006 9:29 pm

Ja, tocno ferosan je bil. Prav sumi, ko razzira rjo.Je pa dobro imet rokavice ob uporabi!
LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Po jan 16, 2006 9:30 pm

Zascita krown z oljem...podjetje tri-krone iz skofje loke se ukvarja s tem.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po jan 16, 2006 10:24 pm

piblo je napisal/-a:Kupil sem 3M -ovo barvo za zascito podvozja (priporocal mi jo je klepar) in papistolo za spricanje.Vem, da sem dal za 3kg barve + plastican pistila 5500Sit.

LP!

A mi lahko razložiš kaj pomeni tisto kar je podčrtano!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 17, 2006 7:16 am

Jst delam tkole.

Na fleksarco montiram šajbo za brusit z koščki šmirgl papirja. Pobrusim vse dele, ki so rjavi do kovine, ali pa če je luknja dokler ni konec rje. Vzamem kose pleha, kih našvasam gor, potem pa še enkrat premažem z mešanico ferosana in osnovne barve (v merilu 1:1). To lepo očisti vso ostalo rjo, in hkrati zaščiti pleh. Pol pa samo še s sprejem čez pošpricam, da je barva enaka kot prej. Za podvozje pa delam isto, le da potem ko prebarvam z ferosanom in barvo še prešpricam z dinitrolom v spreju.

Sicer mi je vseeno za pleh kako zgleda, samo probam ga pa vseeno zaščitit da mi ne rjavi.
Old subarus never die, they just get faster!

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo To jan 17, 2006 8:27 am

plastican pistila = plastična pištola, se opravicujem :oops: slaba tipkovnica in pozna ura

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Huso
Nov uporabnik

Napisal/-a Huso To jan 17, 2006 4:08 pm

hvala za odgovore. Za ferosan vem ker sem ze velikrat z njim delal, pa ne samo na avtu. To je samo kemično sredstvo za odstranjevanje rje ne pa tudi za nadaljno zaščito proti njej. Zdaj bom dal naredit kar pri enmu servisu, ki se prov s tem ukvarja, če bodo dobr naredil bom pa lahko šele povedal čez leto ali dve. Sam nimam preveč volje za šmerglat in pa avta ne morem dvigent nikamor drugač bi tud sam se spravu delat. Konc koncev pa naj se kar drugi zastrupljajo z vso to kemijo. Poleg tega bom dal se dinitrol našpricat v vse votline tko da to bo bilo še ekstra strošek zrvaen in pa še par stveri je za pobarvat (odbijač, blatnik). Sva se zmenla za 55.ooo sit kar tud ni ne vem kaj če bo avto prenovljen in ostal tak še 3-4 leta.

Damjan
The One - Hyundai
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov