Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Renault 5 --> Tesnenje lučk za registrsko tablico

Napisal/-a Maverick Če jan 19, 2006 10:50 am

Nedavno sem menjal žarnice za registrsko tablico pri moji petki in sem opazil da prozorni plastični pokrovčki nimajo tesnila. Glede na to da sem komaj poštimal rjo na zadnjih vratih me zanima če voda ki uhaja skozi špranje pri teh lučkah lahko povzroči rjavenje zadnjih vrat? Kako bi se dalo to zatesnit?

LP Maverick

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jan 19, 2006 11:37 am

Zatesniš jih lahko s (nekislinskim) silikonskim kitom. Ampak potem jih boš težko dol dobil :P.
Če misliš, da ima petka serijsko zadeva zatesnjeno z "gumicami", potem je najbolje se oglasit na kakem odpadu in jih pobrat dol.
Sicer pa malo improviziraš.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 19, 2006 8:53 pm

Krepko se motiš če misliš da ma serijsko kaj :D Tist je u plastiki..... in voda pol odteka preko plastike..... je pa res da je pol skoz vlažno... ampak jaz se ne sekiram : P

Dost prej začnejo rjavet petke po robih spodnjih vrat in pa po stikih pragov ter pod zadnjo šipo kot pa spodnji del prtljažnih vrat. Tko da se ne sekiri in vozi miško dokler gre :D Če pa hočeš pa lahk tam namažeš z ne vem kakim silikonom..... lahk tud kislinskim saj je plastika na plastiko.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Ne jan 22, 2006 9:36 am

Thanks!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov