Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Vožnja z pokvarjenim ležajem

Napisal/-a Airborne Če jul 03, 2003 12:58 am

Zanima me če je lahko kaj narobe če se vozim z pokvarjenim desnim sprednjim ležajem. Avto čudno ropota, pri zavojih še posebej, servis pa menjavo ležaja mam pa čez en teden?
hvala,lp
Born to be wild !

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jul 03, 2003 1:29 am

jaz se raje ne bi.... mislim, da je to lahko še kaka posledica, čeprav.... ne vem... raje počakaj na kaki drugi odgovor
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Če jul 03, 2003 1:45 pm

Če se ne sliši hudo oziroma če si komaj pred kratkim opazu, ni taki problem.
Jaz sem lani mel ta problem, oba prednja ležaja, in po tistem, kak sem opazil, sem prevozil še 2000 km.
Že takrat, ko so mi menjali, so mi rekli, da sta zadnja dva tudi pri koncu. Od tega je zdaj eno leto, zdaj ju malo od zadaj že en teden čutim, vendar od lani imata za seboj mogoče 20.000 km.

Če maš naslednji teden, ni problem.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Če jul 03, 2003 2:47 pm

Ja ja fantje to je pa davek od nizanja avtomobilov oz posledicno s tem trsih sportnih vzmeti al pa sirsega koloteka...Slika
Bratu je pr folcu gumo odtrgal sam je mel se konicne lezaje pa jih je bil prejsnji lastnik ocitno prevec nabil gor... :roll:
PS-desni sprednji, Airborne... :shock:
Ampak brez panike, verjetnost za kaj takega je majhna, tedaj je mel folc za sabo cesto do Krka in nazaj...
Zato seveda raje brez predolgih nepotrebnih poti pa za volan vseeno lahko malce bolj poprimes.
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Vožnja z pokvarjenim ležajem

Napisal/-a kr3mn1 Če jul 03, 2003 3:45 pm

Airborne je napisal/-a:Zanima me če je lahko kaj narobe če se vozim z pokvarjenim desnim sprednjim ležajem. Avto čudno ropota, pri zavojih še posebej, servis pa menjavo ležaja mam pa čez en teden?
hvala,lp

lahko se vozis pa se na morje gres, ker imas najverjetneje dvoredne valjčne ležaje...
lahko ti ruži pa se boš še pripeljal do doma. pred 3mi leti se mi je ležaj ker je tak zaribal stopil in začel na pestu vrtet. pa sem od takrat ko je začel ropotat pa do samoobrata naredil skoraj 20.000 km!

lp, kr3mn1

PS. dokler ne pade stran je še dobr :) drgac pa, malo gre tak ležaj na živce ležajem v polosi in pa zavornim čeljustim ter amortizerjem. pa kak končnik tudi že vlaga pritožbo pri notarju. tak da čimprej zamenjaj..

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Če jul 03, 2003 7:06 pm

OK hvala vsem, se bom pol do naslednjega četrtka ko mam rezerviran pri mehaniku, vozu mal bolj počas pa bo,lp
Born to be wild !

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Če jul 03, 2003 7:48 pm

Izgleda, da so izkusnje z lezaji zelo odvisne od ene do druge avtomobilske firme. Meni je na prejsnjem avtu prvic kolesni lezaj spustil duso sele po 130.000 km. In sicer se je to poznalo po tem, da je voznja pri visjih hitrostih postajala vse bolj in bolj hrupna. Crknil mi je eden izmed dveh lezajev zadnjega desnega kolesa. Vozil sem makino se skoraj 7.000 km brez kaksnih stranskih ucinkov (razen hrupa) in nato zadevo zamenjal. Avto je bil takoj tisji. :) Je pa slo 10 jurjev za delo in materijal (oba lezaja na zadnjem desnem kolesu) in sicer na pooblascenem servisu.

Toliko v vednost.

L.p.

Njoko

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 06, 2003 7:41 pm

Toplo odsvetujem:) Emmm men je na petki šel spredni desni ležaj.No glasen je ratu pa mal je mel zraćnosti.Ampk kok mam izkušenj pa kot ostali pravte kao vožnja s takim ležajem ne bi smela bit problem.Tudi sam sem bil tko prepričan do pred pol ure!
In sicer kot sem že omenil mam hin sprednji desni ležaj.No zdej sem mal nažigal po teh vaških cestah in v prepričanju da je lahk ležaj sam glasen in da ga bom pač menju ko bo čas, se mi je zgodlo naslednje:
Prpelam u en levi ovinek(desna kola zunanja in tist ležaj najbol trpi) začne prvo mal cvilt(kot pač normaln za ovinke) pol pa sam neki pokne .......... avto začne nest sam ravn.Volan mi je dobesedno spipalo iz rok.No sreča sem se še lahk ustavu tik pred ograjo.Grem gledat,odzun videt vse normaln pa probam zračnost kolese.In kaj je blo? Kola ma 5cm zračnosti!!!!zdej grem gledat kaj se je zgodl upam sam da je samo lager zdrobilo.K si lih ne upam predstavljat da mi je še kje pesto uničil al pa celo os.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne jul 06, 2003 8:16 pm

No, a sem rekel... :!:
Sicer pa je res tut mal na znamki (Audi ne mormo primerjat s petko al pa ta starim folcom...).
Pa vseeno, nesreca nkol ne pociva, zlasti ce je lezaj na koncu...
Anyway, be carefull :!:
@Lisko - upam, da vseeno le ni tok hudo... :wink:
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jul 07, 2003 1:39 am

Oki k sreči je šel sam ležaj :? tko da grem jutr po novi ležaj in ga menjam pa bo oki . Upam no. Aja pa še neki.
Alex je napisal:
Sicer pa je res tut mal na znamki (Audi ne mormo primerjat s petko al pa ta starim folcom...).

Že res da se ne more primerjat sam ležaji so več al manj skor vsi isti.Ponavad so vsi skoru od SKF. Je pa res da ne morš primerjat ker majo avti različna vzmetenja eni trše drugi mehkejše(o serijskem vzmetenju govorim ker zaenkrat mam jaz še serijsko) tko da posledično tudi ležaji različno trpijo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Po jul 07, 2003 6:26 am

uh ta je pa huda brez lezaja auca jaz bi gledu in se cim manj vozu ker lahko se zgodi da gred unicis
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po jul 07, 2003 10:05 am

Moji ležaji so isti skoraj kot na petki, pa vendar mi ni zružil *toktok* :wink:

Zadnja sta pa tud pri koncu...

Lisko, pomoje kak maš srečo..
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Po jul 07, 2003 1:20 pm

Jst sem naredu s pokvarjenim lezajem 5000 km.Res pa je menda nevarnost,da zablokira sploh sedaj ko je vroce.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jul 08, 2003 6:13 am

BTW na alfo 155 paše zadnji ležaj od zastave 101!! :P
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To jul 08, 2003 8:57 am