Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Benz pumpa

Napisal/-a soncy Ne jan 22, 2006 6:15 pm

ola, en problem se je pojavu :oops: , neki sm iskala sm ne še najdla kar me zanima.

Benz pumpa noče delat pri pežoju 306, l.98, 1.6i. Ubistvu dela, ampak ji neki ne dovol delat, ker če jo direkt prklučiš na Aku. pol dela.

-pa če po vztrajniku potrkaš mal, tm pr menjalniku, pol neki škloca not

Sklepam da je neki en senzor mogu it, k pumpi ne dovol delat, zanima me, keri so potencialni krivci.

- pa še to: kej je čitalc za kodo vžiga (koda proti kraji)

- pa še neki: kak se števc resetira, tisti ko kaže, kolko je še do servisa, k že neki časa teži da je treba it na srevis.

-pa še to: a so mrbit te stvari kj povezane :D

heh..se opravičujem ker sm tak zmedeno napisala, sam kj bl pa tui nimam pojma. :lol:

...bi bla pa hvaležna, če bi lahko kako svetval kaj je šlo f malofo ;)

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne jan 22, 2006 6:44 pm

Mislim da ti tist števec za servis ne gnjavi in boš resno morala it na servis! ;) Čitalec kode je nekje pri volanu zravn ključavnice, za one druge stvari pa se raj oglasi pri mehaniku, da bo on videl in ti lahko pomagal! Tako iz glave je bolj težko rešit problem!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Benz pumpa

Napisal/-a sonček Ne jan 22, 2006 7:03 pm

soncy je napisal/-a:ola, en problem se je pojavu :oops: , neki sm iskala sm ne še najdla kar me zanima.

Benz pumpa noče delat pri pežoju 306, l.98, 1.6i. Ubistvu dela, ampak ji neki ne dovol delat, ker če jo direkt prklučiš na Aku. pol dela.

-pa če po vztrajniku potrkaš mal, tm pr menjalniku, pol neki škloca not

Sklepam da je neki en senzor mogu it, k pumpi ne dovol delat, zanima me, keri so potencialni krivci.

- pa še to: kej je čitalc za kodo vžiga (koda proti kraji)

- pa še neki: kak se števc resetira, tisti ko kaže, kolko je še do servisa, k že neki časa teži da je treba it na srevis.

-pa še to: a so mrbit te stvari kj povezane :D

heh..se opravičujem ker sm tak zmedeno napisala, sam kj bl pa tui nimam pojma. :lol:

...bi bla pa hvaležna, če bi lahko kako svetval kaj je šlo f malofo ;)

lp soncy

Če boš vozila kam na servis ti ga odsvetujem če kej poznaš horjul pol tud poznaš vrzdenc tam en popravlja avte pa ne fušar. Popravlja tud nove in to brez problema.Dlih zadnč sem bil pr nemu k je menal turbino pr enmu audiju....
Če rabš ti ga bom priporočal oz. ti bom sporočil št.
Drugač pa tle okol mene je puno mehanikov.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Po jan 23, 2006 2:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 8:11 pm

za resetirat servisni interval:
pritisni gumb na levi strani armature med brzinomerom in temperatur cagrom
potem daj kontakt
drži gumb 10 sekund
pol se ti pa izbriše
za pumpo pa lahko da je kje inštalacija prekinjena lahko da je varovalka ali rele lahko pa da te zajebava koda ki je ne zazna in ne prižge pumpe brez pumpe pa avta ne moreš odpelat(varnost proti kraji)

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Ne jan 22, 2006 8:34 pm

-varovalke pa releji so že prečekirani , tnx
-mehankarje poznam, tak to ni blema, če bom pa kj rabla, bom pa rufnla ja ;) Vem za unga v Horjulu ja.

hočem ugotovt kaj je, in če bo kj resnga , ga bo pelat h mehankarju
- prej je normalno delu, dokler ni brat pucal avta, kuli mu je padu med volan pa plastiko, pol je neki vrtu volan, dobu kuli vn..avto pa pol ne vžgat :sadd

je mrbit un čitalc kj deformiru, al pa kaki kablček?

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne jan 22, 2006 8:59 pm

... lahko da je zlomil ali odklopil -ne čitalc/čitalec (po slo), ampak oddajno anteno, ki je okrog ohiišja volanske ključavnice,...demontirajte volansko plastiko (spodnji del)pa poglejte, če je kabel priklopljen,...drugič malo bolj slo neafnalno piši, ker hitreje preberem...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jan 22, 2006 10:02 pm

čare je napisal/-a:za resetirat servisni interval:
pritisni gumb na levi strani armature med brzinomerom in temperatur cagrom
potem daj kontakt
drži gumb 10 sekund
pol se ti pa izbriše
za pumpo pa lahko da je kje inštalacija prekinjena lahko da je varovalka ali rele lahko pa da te zajebava koda ki je ne zazna in ne prižge pumpe brez pumpe pa avta ne moreš odpelat(varnost proti kraji)

Že 100X sem reku, da od takega lastnika k to dela namest da poservisira bogvaruj avto kupit :roll: :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 10:32 pm

a hočeš povedat da če si sam reseteraš servisni interval da pol avto ni servisiran mogoče pa je pa kdo (med njimi tudi jaz) sam mehanik in si naredi servis in potem resetira interval a pol tud ni poservisiran ?moj avto še ni vidu mehanika pa ga lahko zdele prideš gledat pa me zanima kaj boš najdu .Servis mam čez 1000 km zobati jermen in ostalo je blo menjano na prejšnjem servisu podvozje je obnovljeno sprednje zavore menjane pred 5000 km .... a pol je tud zanič ker sm si sam servisni listek napisu?Maš pa mal čudne no pa recimo vsakmu ki sm delu servis pa če je bla varjanta sm mu reseteru interval po tvoje je to vse zanič al kaj? a uservisno knjigo pa verjameš k ti lahko vsak mesar štempl udar za primerno ceno ta avto je pa 200% izpraven a ne

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Ne jan 22, 2006 10:40 pm

bomo jutr pogledal kaj pa kako, pa hvala da ste svetoval, to je dost pomagal.

najpred bomo doma pogledal, in če bo kj resnega gre pa na servis ;)

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne jan 22, 2006 10:45 pm

čare je napisal/-a:a hočeš povedat da če si sam reseteraš servisni interval da pol avto ni servisiran mogoče pa je pa kdo (med njimi tudi jaz) sam mehanik in si naredi servis in potem resetira interval a pol tud ni poservisiran ?moj avto še ni vidu mehanika pa ga lahko zdele prideš gledat pa me zanima kaj boš najdu .Servis mam čez 1000 km zobati jermen in ostalo je blo menjano na prejšnjem servisu podvozje je obnovljeno sprednje zavore menjane pred 5000 km .... a pol je tud zanič ker sm si sam servisni listek napisu?Maš pa mal čudne no pa recimo vsakmu ki sm delu servis pa če je bla varjanta sm mu reseteru interval po tvoje je to vse zanič al kaj? a uservisno knjigo pa verjameš k ti lahko vsak mesar štempl udar za primerno ceno ta avto je pa 200% izpraven a ne

Jest ti dam prov,k isto doma sam avto poservisiram saj tist k znam,pa saj vem kaj sm naredu,na servisu pa ne veš kaj so ti nardil č ravn zravn nestojiš.
Krvav'c je zakon

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 10:48 pm

Spidojc je napisal/-a:
čare je napisal/-a:a hočeš povedat da če si sam reseteraš servisni interval da pol avto ni servisiran mogoče pa je pa kdo (med njimi tudi jaz) sam mehanik in si naredi servis in potem resetira interval a pol tud ni poservisiran ?moj avto še ni vidu mehanika pa ga lahko zdele prideš gledat pa me zanima kaj boš najdu .Servis mam čez 1000 km zobati jermen in ostalo je blo menjano na prejšnjem servisu podvozje je obnovljeno sprednje zavore menjane pred 5000 km .... a pol je tud zanič ker sm si sam servisni listek napisu?Maš pa mal čudne no pa recimo vsakmu ki sm delu servis pa če je bla varjanta sm mu reseteru interval po tvoje je to vse zanič al kaj? a uservisno knjigo pa verjameš k ti lahko vsak mesar štempl udar za primerno ceno ta avto je pa 200% izpraven a ne

Jest ti dam prov,k isto doma sam avto poservisiram saj tist k znam,pa saj vem kaj sm naredu,na servisu pa ne veš kaj so ti nardil č ravn zravn nestojiš.

jest dam pa teb prav ker kar si napisu je čista resnica najbolj pa tuki nastradajo laiki ker jim lahko kr neki računaš in oni misljo da je to prav pa dobr pa ne vem kaj

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne jan 22, 2006 10:53 pm

... vse je relativno,...Čare za nekatere je servis olje, filtri, akumulator, pa gume napumpat,... kaj pa če te že 60000 km zajebava poraba, ker avto zaliva zaradi npr. zanič lambda sonde, tipala temperature, pa te to ne gane, ker ne veš kaj je... misliš, da so 60k km zalivani bati enaki tistim izpravnim in še bodo delali nadaljnih 120k ...imaš pa veliko servisov, ki ti brez tvoje želje 60k ne bodo testirati ECU, niti merili plinov, pa ti kljub temu dali žig, ker so pač pooblaščeni in ti zaradi porabe rekli, da ne znaš vozit...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 11:01 pm

no vidiš so servisi ki ne opravijo predpisanih stvari računajo ti pa jih sam debata je bla zarad resetiranja intervala mogoče ma pa soncy kšnga mojstra ki ji je naredu servis pa bi zdej rada pač resetirala tisto zadevico pa pri večini novejših avtov ti kakšna lučka posvet če je kej narobe s kakšno el. stvarjo tko da tud tisti ki se ne spoznajo skontajo da je neki narobe tisti ki pa tega še zmeri nočjo pač ide dok ide e takim pa jest prvoščim da mu nekje bogu za hrbtom vse crkne pa da pol vidmo kok bo denarnca tanjša

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne jan 22, 2006 11:05 pm

... samo hekano Autodato z reset navodili ima tudi tisti garažni brez štempla in testerja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 11:16 pm

med temi sem tud jest od 15-e ure naprej

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne jan 22, 2006 11:21 pm

... si vsaj iznajdljiv in delaven, ne pa, da bi do 18h bil v gostilni...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 22, 2006 11:30 pm

sam sej najbrž veš da če se po avtodati znajdeš da lahko velik stvari tud premeriš ročno brez testerja in vidiš kaj dela in kaj ne dela so pa stvari ki jih ne moreš in res potrebuješ tester ki pa v dosti primerih ne zazna okvare recimo bratov mondeo TDCI mel razmajan(delujoč senzor položaja glavne gredi) in račinalnik ni zaznal okvare ker je delal samo podatka ni dobil ker se je majal in so mojstri veleumni na FORD SERVIS KREVS menjal od šob ,pumpe,motor podiral ker so gledal če je v fazi....po enem mescu pa pol so pa vidl kaj je pol so bli pa še pametni neki pa še bi lahko govoril o tej temi glede strokovnosti in nategovanja tko da fordisti izogibite se KREVSA

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Če jan 26, 2006 1:32 pm

no sam da povem kaj je blo pol narobe: slab stik , slabe mase, neki takega je reku ;)

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov