Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Sklopka postala mehka

Napisal/-a sonček So feb 04, 2006 7:35 pm

Pozdravljeni

No danes ko sem šel na šiht mi je postala sklopka kar naenkrat mehka. No takoj sem se ustavil in pogledov, kaj je narobe, no in odtrgana je bila zajla za sklopko, potem sem to zvezov in sem upal da se bo dal še kej prpelat saj do šihta. Na kar se je pokazalo da je sklopka še zmeraj mehka to se prav tista ročka kamor je zajla....ko gre skoz....... je čist mehka zlahka se gor pa dol daje tista ročka.sklepam da je šla sklopka......a je to res..........no in doma ko ma brat istga golfa sem pogledov ročko in sem jo težko z roko premikal.........
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: Sklopka postala mehka

Napisal/-a sonček So feb 04, 2006 7:52 pm

[quote="sonček"]Pozdravljeni

No danes ko sem šel na šiht mi je postala sklopka kar naenkrat mehka. No takoj sem se ustavil in pogledov, kaj je narobe, no in odtrgana je bila zajla za sklopko, potem sem to zvezov in sem upal da se bo dal še kej prpelat saj do šihta. Na kar se je pokazalo da je sklopka še zmeraj mehka to se prav tista ročka kamor je zajla....ko gre skoz....... je čist mehka zlahka se gor pa dol daje tista ročka.sklepam da je šla sklopka......a je to res..........no in doma ko ma brat istga golfa sem pogledov ročko in sem jo težko z roko premikal.........
lp[/qu

avto pa je golf II dizl, kilometrov pa ima okoli 230 000.

lp

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td So feb 04, 2006 11:33 pm

če je sklopka v enem trenutku postala veliko bolj mehkejša ni nič narobe s sklopko , samo zajlo je treba nastavit na tistih dveh vijakih, in probat, razen če se je zažgala in jo v trenutku pol pobere

lep večer še naprej
Srečna budala

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 8:52 am

omega2.3td je napisal/-a:če je sklopka v enem trenutku postala veliko bolj mehkejša ni nič narobe s sklopko , samo zajlo je treba nastavit na tistih dveh vijakih, in probat, razen če se je zažgala in jo v trenutku pol pobere

lep večer še naprej

Ja zajla se je strgala in tista ročka se premika za 15 cm gor in dol.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 3:27 pm

Kaj res neboden več ne ve ????

lp

Andy987
Nov uporabnik

Napisal/-a Andy987 Ne feb 05, 2006 4:14 pm

Sam a se ti ne zdi mal cudn d bi se kr na1x dol snel??! Ni logicn, tok d pumoje se je kj not sfukal. Lamele skuril...

smillex
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

sklopka

Napisal/-a smillex Ne feb 05, 2006 4:57 pm

Ja treba bo zamenjat sklopko. :(
Če prav razumem se prestavljat s sklopko ne da več, vzvod pa gre v prazno. Potem je zadeva sledeča. V vsakem primeru bo treba vzet menjalnik dol. In šele takrat boš 100% sigurn kaj je. Možnosti sta dve lahko je šla lamela s potisnim ležajem ALI vzvod z vilico. Kot sem ti že povedal menjalnik je treba vzeti dol.

PS: najboljše da najdeš mehanika da ti bo to naredil.

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 05, 2006 5:11 pm

To bo še projekt :D še dobr da ima sonček dovolj mehanikov okol sebe :) Zamenjaj košaro,lamelo ter zajlo pa bo. Ležaj sklopke je pa itak v olju v menjalniku,tko da se ne menja.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

smillex
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

sklopka

Napisal/-a smillex Ne feb 05, 2006 5:21 pm

Ležaj sklopke ni nikdar bil in ne bo v olju. Ležaj potiska in odmika lamelo od potisne plošče ali vstrajnika (takrat se potem lahko prestavlja) in po tej logiki da je v olju bi sklopka drsela.

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 7:10 pm

no do zdej ste mi velik napisal za to temo sam jest bi vas še enkrat nekej vprašal. no zdej k sm šu iz sihta, ko sem imel odtrgano zajlo za kuplengo in me zanima, kako je pol možn da sem se lahko pelev domu. Se prav, če ti gre kuplenga a se pol lahk peleš ali ne....? LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne feb 05, 2006 8:41 pm

mene bolj zanima kak si ti prestavljal brez zalje :shock: a si se v prvi pelal cel cajt? Če ti zajlo vtrga, je pač isto kot da bi imel pedal celi cajt sproščen (ne-pritisnjen)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 9:05 pm

sebaveh je napisal/-a:mene bolj zanima kak si ti prestavljal brez zalje :shock: a si se v prvi pelal cel cajt? Če ti zajlo vtrga, je pač isto kot da bi imel pedal celi cajt sproščen (ne-pritisnjen)

čist preprost gas do konca in gre lepo v naslednjo brzino,pa pred semaforjem ugasneš vžgeš in gre.....lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: sklopka

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 05, 2006 10:37 pm

smillex je napisal/-a:Ležaj sklopke ni nikdar bil in ne bo v olju. Ležaj potiska in odmika lamelo od potisne plošče ali vstrajnika (takrat se potem lahko prestavlja) in po tej logiki da je v olju bi sklopka drsela.

LP

Naj bo po tvoje...oky sj se vsak kdaj zmot,samo ne bodi tolko vase prepričan,če pa ne verjameš,pa pojdi v trgovino z avtodeli ter vpraši,pa še v škatlo poglej pa boš videl...najbolje pa bo da pogledaš en menjalnik od VW golfa II (pa boš videl kako je vse skup narejeno) ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po feb 06, 2006 7:27 pm

omega2.3td je napisal/-a:če je sklopka v enem trenutku postala veliko bolj mehkejša ni nič narobe s sklopko , samo zajlo je treba nastavit na tistih dveh vijakih, in probat, razen če se je zažgala in jo v trenutku pol pobere

lep večer še naprej

Potrebno bo menjat zajlo.............dlih mehanik je bil pri nas....lp

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Po feb 06, 2006 8:58 pm

sonček je napisal/-a:

lep večer še naprej

Potrebno bo menjat zajlo.............dlih mehanik je bil pri nas....lp

no kaj sm reku naštelaz oz zamenjat , sklopka nemore naekrat začet zdrsavat, to se občuti sčasoma

lep večer še naprej
Srečna budala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov