Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Corsa - težave

Napisal/-a zx14 To jun 24, 2003 9:21 am

Corsa B 1.2i 8V, letnik 1997. Včasih, ko hočem zalaufat motor, noče vžgat. Če pritisnem gas do konca in vžgem, se motor zavrti, ampak dela ful nemirno (trokira) in če še enkrat pritisnem gas, ponavadi crkne. Prav tako, če se npr. peljem v prestavi brez gasa (bremzam z motorjem, npr. pred križiščem) in potem pritisnem gas, ga kar zamori. Čez nekaj sekund pa potegne. Če se ustavim, mi ponavadi crkne. Težava se ne pojavlja zmeraj, ampak samo občasno. Zamenjal sem filter za bencin in je nekaj časa bil mir. Zdaj pa se je spet začelo dogajat. Imam občutek, da se to najraje zgodi, ko zalaufam toplo mašino. Včeraj sem se pripeljal domov in ko sem se čez kakšnih petnajst minut hotel odpeljat, je bilo vse narobe: ni hotel vžgat, cukanje,... Danes zjutraj je pa delal brez težav. Zgodi se celo to, da na začetku vožnje ful cuka in crkuje, potem pa, kot da bi odrezal, težave minejo.

Ima kdo kakšno idejo? Please???

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* To jun 24, 2003 9:30 am

Maš mogoče vodo v rezervarju poleg? Ali pa cevi oziroma dovod goriva zamašen...
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Sr jun 25, 2003 12:22 am

Hmm,....mogoče cinšpula (oz.vžigalna tuljava).

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr jun 25, 2003 2:02 am

jaz bi malo pregledal svečke, če ni kaka zadeva crknila pa samo trije od štirih, ali še huje, dva od treh (če je tak motor) valjev delata
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Če jul 10, 2003 12:17 am

Čeprav sem že najbrž mal prepozn, pa vseen.
Moj kolega ma podobne težave kot si jih ti napisu, sicer je corsa 1.4 8v l.95 sam problemi so pa skor identični. No, hotu sem povedat, da si mi tud nismo naštudiral, kaj bi blo narobe, dokler nismo, kar tak za foro, sonde na izpuhu izklopl. Problemov naenkrat ni blo več, poraba se mu je kr dost zmanjšala, mašina laufa vredu, sam v armaturki mu lučka za motor gori. Če še nisi popravu zadeve lahk probaš sondo odklopit, pa če bo vredu pač novo kupiš, sam baje so kr drage okol 20k SIT (ne me za besedo držat, ker se jst nisem pozanimal za cene, sam slišu sem tak), drgač pa maš izklopljeno baje naj ne bi mogl bit nič narobe, pa tud kolega ma zdejle to že kakšne pol leta to narjen pa še kar laufa. Upam, da sem kej pomagu.

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Če jul 10, 2003 9:52 am

Ufff, sem čisto pozabil na tole temo. Ja, Corso sem že zrihtal. Zanič je bil en temperaturni senzor, ki je občasno dajal napačne podatke o temperaturi motorja. Cena popravila: 13.000 SIT, seveda ne na pooblaščenem servisu.

Vseeno pa hvala za nasvet :) Je dobro vedeti za drugič, če bo še kaj zafrakavalo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov