Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 09, 2006 4:50 am

Mater....zdej je pa še meni zmankalo idej...naredu si generalko,dize so nove, pumpo maš porihtano...kaj bi še lahk blo? Da bi pritisk iz cevovoda upadel...ka pa vem...kaj nimaš nepovratnega ventila gor?V kakšnem stanju so tesnila med komorami in dizami? V kakšnem stanju so pa komore? Da te tam kej ne zajebava? Si 100% da je motor postavljen v fazo?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 09, 2006 7:53 am

... jaz pa mislim, da je še vedno nekje luft....kaj pa če bi probal, zjutraj dal kontakt, napumpal na filtru, da nafta malo zaokroži in potem probal vžgat...

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a samson33 Po jan 09, 2006 8:16 am

Jaz sem imel podobne probleme na golfu 2, po generalki mi je pri -5 in hladneje težko vžgal. Zaradi merjenja izpušnih plinov je generalno popravljena tlačna črpalka nastavljena tovarniške nastavitve. Zato je men mehanik mal odprl nafto na črpalki in avto brez problema vžge. Porabi pol litra več na sto km, pa nič zato.
Modras

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 09, 2006 11:08 pm

Pr meni je blo tako da sem mogu sam pritisk povišat, pa je blo ok.Tuki pa sumim, da ma lisko mal preveč zaprto pumpo in ga to j...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 09, 2006 11:25 pm

... mogoče res, samo potem mora za j***a svojega diesel majstra potegnit... sem imel problem, ko tudi ni avto delal o.k., pa so vsi živi že vse štelali in menjavali,... nihče pa se ni zavzel, da je imel bosch pumpo in roto-lucas dize, kar je delovalo na različnem pritisku (razlika 30 bar) in vsak je vse o.k. naštelal kaj je dobil v roke...celota pa je bila napačna...

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ To jan 17, 2006 10:22 pm

lisko: Sedaj sem zamenjal filter za nafto in (kar nima veze s trokiranjem) nov akumulator ker je tastarega mraz stisnu :x

Mogoče pa je filter zabasan? Sedaj mi zaenkrat lepo užiga in mi še ni začela trokirat.
Če pa jo bo spet kaj zagrabilo pa povem.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To feb 07, 2006 10:10 pm

lisko je napisal/-a:Zdej že tri dni zapored vžiga kot mora...... elektro ventil je odkloplen...... zraka prav tako ne vleče nikjer.... sem preveru kot si reku.........

Ampak kaj ko vem da bodo u kratkem spet težave......

Lisko kaj si tukaj naredil da ti vžiga lepo. Tud jest sem šel k mehaniku in je reku da je mal motor že zgonjen seveda pa če jih ma 300k......ne vem kaj naj še jaz probam...lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 07, 2006 10:18 pm

sonček je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zdej že tri dni zapored vžiga kot mora...... elektro ventil je odkloplen...... zraka prav tako ne vleče nikjer.... sem preveru kot si reku.........

Lisko kaj si tukaj naredil da ti vžiga lepo. Tud jest sem šel k mehaniku in je reku da je mal motor že zgonjen seveda pa če jih ma 300k......ne vem kaj naj še jaz probam...lp

No po enem mescu so se težave spet začele...... Vzrok je zopet pokvarjena grelna svečka.... Sem prej pregledu in je res ena hin..... ampak nimam novih doma..... se mi že j**e za te grelne...... naj trokira pa kadi ob štartu sej važn da pol lepo gre..... tist par sekund na začetk že potrpim....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To feb 07, 2006 10:45 pm

lisko je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

No po enem mescu so se težave spet začele...... Vzrok je zopet pokvarjena grelna svečka.... Sem prej pregledu in je res ena hin..... ampak nimam novih doma..... se mi že j**e za te grelne...... naj trokira pa kadi ob štartu sej važn da pol lepo gre..... tist par sekund na začetk že potrpim....

Joj Lisko kaj še le men dela prej se morm prpet če ne bi me vn vrglo,drugač mi pa kadi ko hodiča sam grelen se mi zdi da nebi smele bit slabe ker vžiga dobro. Sam res pa je da ga ne merkam tišim ga po avtocesti sem ga zdej tišev skoz do podna 150km je šel,ne vem kaj naj naredim po moje bom kar tako pustu pa ga sam terov ko bo pa kej crknil bom pa popravlajl za naslednjo zimo bom pa sam molu da bo delov dobr,
Obdržu ga bom zarad porabe in vzdrževanja.........lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 08, 2006 3:11 am

sonček je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

Joj Lisko kaj še le men dela prej se morm prpet če ne bi me vn vrglo,drugač mi pa kadi ko hodiča sam grelen se mi zdi da nebi smele bit slabe ker vžiga dobro. Sam res pa je da ga ne merkam tišim ga po avtocesti sem ga zdej tišev skoz do podna 150km je šel,ne vem kaj naj naredim po moje bom kar tako pustu pa ga sam terov ko bo pa kej crknil bom pa popravlajl za naslednjo zimo bom pa sam molu da bo delov dobr,
Obdržu ga bom zarad porabe in vzdrževanja.........lp

Heh bom polet sliku u firmi..... Za našim parkingom je gozd..... in polet je tam zadaj za mojim parkirnim mestom vse suho.... listje dobesedno odpada..... pol veš kok zakadi ob štartu :twisted:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov