Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Kraj: Gornji Grad

Menjava manšet na yugotu.

Napisal/-a yugo tuner To feb 07, 2006 7:41 pm

Zdravo! Rad bi sam zamenjal manšete na yugotu. Zanima me na kaj naj bom pozoren,s kakšno mastjo naj namažem,kaj je treba razdret?V glavnem zanimajo me vaše izkušnje.Pa kje naj to delam na kanalu ali kar na betonu? :oops:
Tisti ,ki ste že to delali,prosim HELP! :-P

LP

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 07, 2006 8:17 pm

polosovino ven. pol ¨šturc¨ vstran das, fajn en tulec se pol rabis ga das gor fajn namazes z oljem in preko porines manseto. notr v manseto das tisto mas... mislim da velja tudi vazelin. Gor pa na usako stran ena objemka ane.Jaz sem dal za manseto 260sit :D
lp

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner To feb 07, 2006 8:20 pm

lenivec je napisal/-a:jaz vem samo to da zraven manšete se dobi mast ki se jo stisne not :D

Sej mast je menda lahko kr grafitna-sm zvedel. :? Povejte mi kako se naj pripravim,koliko olja naj imam za menjalnik( pripravljenega) koliko ga ven steče,če polosovino vzameš ven iz menjalnika,kako ga naj najlažje nalijem notri? (zadnjič sem ga z oljno kanglico noter pumpal :lol: celo večnost.(ali lahko ojle v menjalnik razpršim z kompresorjem? :roll:

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner To feb 07, 2006 8:23 pm

Hvala monster! vprašal bi še samo kaj je "štruc"? :lol:
Za vse manšete komplet z objemkami sem dal 4k :shock:

smillex
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

manšeta

Napisal/-a smillex To feb 07, 2006 8:58 pm

Pozdravljem

Ti bi rad zamenja manšeto. Nisi povedal katero. Če je to zunanja manšeta ne rabiš nobenega olja za menjalnik( seveda če boš pazil da se ti aksa ne iztakne) In jo lahko zamenjaš brez kanala. Grafitna mast je čist ok.A še postopek. Najprej moraš vzeti kolo dol in odstraniti roko pa seveda odviti akso v centru diska. potem pa ne bo več problema. Če boš pa menjov notranjo manšeto je pa malo več dela sam še vseeno ni panike. postopek je isti samo da še odviješ vijake na menjalniku mislim da na 13 ključ in udariš kompletno akso ven iz diferenciala in zamenjaš.

PS: če si kej tehnični tip se loti tega drugače zaupaj to strokovnjakom.

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 07, 2006 9:00 pm

če boš komplet polosovine ven dajal ti je najlažje da snameš notranji tripode zglob stran(drži ga segerjev obroček)pa pol zamenaš zunanjo manjšeto pol pa še notranjo pa zglob nazaj gor daš olje ti je pa najlažje nalit s pomočjo lijaka in cevi pa olje prej dej u vročo vodo da bo lažje teku v teh mrzlih dneh

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td To feb 07, 2006 10:27 pm

glej da preden kolo dol snameš odviješ tist velik vijak od polosi (ključ 30 al 32),ker ga potlej ko kolo snameš neboš mogel, zanjga si vzami eno metersko palico, ravno tako pazi ko ga boš nazaj privijal, ga daj tudi s palico samo ne preveč, rahlo

lp
Srečna budala

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Sr feb 08, 2006 6:58 pm

Operacija je USPELA! sicer sem se jebal celo popoldne,samo je spet po dolgem času lepo se peljati z oljem v menjalniku :lol: Hvala vsem za odgovore,ker so mi prišli zelo prav. :D

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov