Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Fiat Uno, menjava termostata

Napisal/-a OG_Blaz Sr feb 08, 2006 7:55 pm

Zivjo!
Zdej imam doma unota, ki mu je treba termostat zamenjat.
Simptomi so pregrevanje in neuklaplanje ventilatorja na kilerju.Avto sem segrel in ventilator se ni uklopil, tud do doma se mi je pregeval ampak sem se ustavljal.Ko pa se avto segreje ce uklopim gretje pa temperatura pade.Tko da bo termostat.
Zdej pa me zanima ker mam mal premalo znanja kje se pri unotu nahaja.Naj bi bil v cevi oz. koncu ki gre v blok pa ni nic tam.
A mi lahko pomagate z kaksnimi slikami, al pa vsaj opisom kje je in kako ga dobim ven.
Najlepsa hvala in Lp, Blaž
Aja uno je 1.1ie letnik 93
Neki je, dobr je, nč ni!!1

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 08, 2006 8:44 pm

ni nujno da je termostat lahko da je ventilator ali termo stikalo termostat se pa nahaja pod razdelilcem vžiga(frtajler)

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Sr feb 08, 2006 9:28 pm

Aha potem jo odstranim in ga moram videt?Ker niti ne vem kako zgleda.Ventilator bom ju3 probal ga bom direkt priklopil pa bomo videl.
Hvala in Lp, blaž
EDIT:
A je termostat zadeva k je cev gor priklopljena, notr je pa en feder..upam da je to, to da nism kej drugega ven odsravfu ;)
Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 08, 2006 10:11 pm

ja una stvar s fedrom je termostat samo dej najprej probiče maš pri recimo 90 stopinjah toplo zgornjo cev hladilnika oz tisto ki gre iz termostata na hladilnik če je topla pol termostat odpira in ti ne dela termostikalo al pa ventilator

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Sr feb 08, 2006 10:21 pm

Sej bo kar termostat je zgleda neki zasteku k mal vode cez spusto k ga dam pod pipo, kiler je bil pa na otip mlacen ko je bil avto ze cez 90C.Zato se vrjetno tud ventilator ne prizge.Ju3 grem po novega pa bomo videli sej pomoje bo to, to.
Bom porocal, hvala ti in Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 08, 2006 10:30 pm

ja če je bil pa kiler samo mlačen je pa res zašteku najbrž pa voda ne krož u zadostni količini sicer pa majo baje unoti kr precej problemov z termostati samo ponavadi zarad podhlajenosti ne pregrevanja
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov