Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Kalibriranje števcev

Napisal/-a blu skeleton Ne feb 05, 2006 7:49 pm

Za eno pomoč bi prosu. Ko sm namreč dajau bele števce gor, sm dal kazalce dol in zdej seveda mi ne kažejo prov. Mam Hyundai Accenta. Ajde, ne rečem, temperaturo pa bencin sm že nekak zrihtu ampak hitrost mi pa ne kaže prov. sej sicer me ne mot tolk, ampak bi blo vseen za spremembo dobr vedt, kolk vozm (čeprov je kr filing, k ti kaže 230 km/h).
a mogoče kdo ve, kako bi se dal to zrihtat. Neki sm brov, da majo eni števci en utorček, moji jih nimajo na žalost. Vskaršna pomoč je dobrodošla. Hvala!
BLUE SKELETON

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne feb 05, 2006 8:06 pm

Zgleda, da so se ti "odvrteli". Preden si snel kazalec, bi moral števec zadaj zablokirati.
Nimam pojma, če se to da popraviti. :oops:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne feb 05, 2006 8:34 pm

ali so na zajlo? Potem naredi tak: ti števci so največkrat preračunani tako, da en obrat zajle predstavlja en meter. To lahko tudi hitro ugotoviš, če pregledaš prenose za števec kilometrov - pač, dva polža (en ima običajno dvojno spiralo) in dva zobnika, preračunaš razmerje... No, in potem si dobi nek izvor vrtljajev, kjer boš čimbolj točno vedel hitrost vrtenja - naprimer vrtalni stroj. Če se ta vrti na 3000 obratih, bi ti kazalec moral kazati 180 km/h.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Kalibriranje števcev

Napisal/-a For Ne feb 05, 2006 8:59 pm

blu skeleton je napisal/-a:Za eno pomoč bi prosu. Ko sm namreč dajau bele števce gor, sm dal kazalce dol in zdej seveda mi ne kažejo prov!

Ma kaj se sekiraš! Važno je da so lepi .....Kaj potem če ne delajo prav :roll:
:DDD

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Ne feb 05, 2006 9:10 pm

milje na uro? :bonk

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne feb 05, 2006 9:17 pm

sj ma tut kmh

lp
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po feb 06, 2006 1:06 pm

Popravljaj na sprobavanje, enkrat ti bo že ratal.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uros1
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Uros1 Po feb 06, 2006 1:30 pm

Pozdravljen blu skeleton,

če se me še spomniš, sem tisti, ki ti je obljubil, da ti bo pripeljal sedeže pokazat, pa ga pol ni blo. Sam se že ene petkrat mimo tebe peljal, pa sem šel domov po cliota(v službo se vozim z drugim avtom), pa si mi tačas že ušel v hišo ali kam drugam - pač zvonit pa nisem upal.

No glede števcev je pa takole, tudi jaz sem imel podoben problem, ker sem na cliotu predeloval števce na Led osvetlitev in je bilo potrebno vse vzet dol in razstaviti.

Poskusi naslednje: vzemi kazalce dol iz igel in postavi števec nazaj na mesto v avto ter ga priklopi na konektorje. Normalno vžgi avto. Pri tem bi se ti morale igle premakniti iz ničlega položaja(govorim za obrate) na položaj cca 1000 obratov. Ugasni avto in pusti par minut, da števci padejo na svoje mesto - to je na pozicijo nič(govorim za hitrost). Ko mine par minut postavi kazalčke nazaj na mesto tako, da kažejo nič km na uro. Po tem bi ti moral števec kazati pravilno. Če ti ne - lahko, da si zvil iglo. Upaj, da ne.

Upam, da ti bo ratalo zrihtat.

Če pa rabiš še kakšno pomoč, pa poskusi najti Goričane 25, pa bomo videli, kaj se da narediti.

LP Uroš

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po feb 06, 2006 3:28 pm

Mislim da ima v prostem teku le okoli 750 obratov? Ena od možnosti je tudi, da greš na neki servis kjer ti ga lahko dajo na valje in priklopijo na računalnik. Ali pa če pznaš koga ki ima instument za nastavljanje vžiga in se ga priklopi na cinšpulo, in ti na skali piše obrate. Lahko pa ti pomaga tudi kdo, ki ima osciloskop.

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a blu skeleton Če feb 09, 2006 8:09 pm

Najlepša hvala vsem za odgovore. Uros1, ti pa sam pozvon, te ne bom ustrelu, sam povej kdo si, pa se bova mal pomenla.
BLUE SKELETON
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov