Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če jan 12, 2006 8:28 pm

Mislm da ga majo skoraj da vsaki trgovini z avtodeli. Probaj v motomatu tam vem da so do zdaj imeli vse kar sem iskal :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 13, 2006 2:38 am

PiLLLe je napisal/-a:Tretje je da motor ni v fazi kar mocno dvomim ker kolikor je videti drugace dela.

.Če dizl ni v fazi (lahko je jermen preskoču) tut hladn ne bi vžigal.Topel bo vžgal brez posebnosti, medtem pa ko hladn bo zajebavu (mam lastne izkušnje).Pr golfu 2 je to še posebi zanimivo,ker im le en jermen za prenos med glavno gredjo in med odmično gredjo in pumpo.Tak da če jermen preskoč za en zob, se mu vse razštela.Tak da nej možakar med ostalim preveri če ma motor v fazi.
Je pa možnost tut da je nepovratni ventil hin in da ne deluje.
tretja možnost je da nima kompresije.
možnosti je še kr nekaj, sam nimam cajta pisat, ker sem na šihtu.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

drejko
Nov uporabnik

Napisal/-a drejko Pe feb 10, 2006 9:50 am

Pozdravljeni
Imam golfa diesel l.1989 in povsem enake težave ki so tukaj opisane.Moj motor že dela preko 400 k/km.Ker mi je težko vžigal na ključ sem zamenjal (bosch črpalko-obnovljena,šobe -obnovljene,filter za gorivo,nepovratni ventil na filtru,starter obnovljen,pušo na ohišju za starter)Ampak vseeno mi je težko vžgal na ključ.Z mehanikom sva ugotovila da je lahko vzrok samo še pomanjkanje kompresije saj mi tudi segret motor včasih ni vžgal.(Na porivanje je vžgal takoj)
Trenutno sem rešil zadevo z nastavitvijo vbrizga 3-4 stopinje plus približno.Črpalko sem zamaknil proti motorju.Zdaj mi vžge brez večjih težav tudi če je mrzlo.Res pa je da motor močneje trese glede moči pa ne opazim kakšne razlike saj je itak že zmatran.Imam pripravljen Drugi blok motorja samo še preverim če cilindri niso ovalni pa ga bom spomladi zamenjal.
Se zahvaljujem petersu za idejo o zamiku predvžiga . Zaenkrat mi je bila ta ideja rešitev.
Toliko o mojih izkušnjah morda bo komu kaj pomagalo tako kot je meni.

LP Drejko
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov