Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Astra_boy
Nov uporabnik

Peugeot 307 servis

Napisal/-a Astra_boy So feb 11, 2006 7:30 pm

Naš Peugeot 307 (1,6 16V) se opribližuje servisu na 30000 km.
Kaj je potrebno zamenjati in katero olje mi priporočate za ta motor.

Morda še kakšno priporočilo kam naj ga peljem na servis.
Sem iz Kranja tako da pride v poštev Kranj in Ljubljana.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne feb 12, 2006 9:31 am

Pozdravljen!

Ja najbližje imaš Kavčiča v Miljah,v Ljubljani jih je polno od Modrega Leva,..Seliškar na Vrhniki v Radomljah Rodex. Kar vem pa sedaj Gorenci dosti vozijo na Jesenice v Avto Partner,sem že dosti pohval slišal zanje.
Seveda če je v garanciji avto,ga boš peljal na pooblaščen servis.
Glede olja dajejo Esso-ta ki je njihov partner v priporočljivosti motornih olj.
Glede menjave pa (filtri ,zračni oljni,kaka žarnica na tablici zadej,gumica na brisalcih) Mislim da nč drastičnega zamenjajo naj ti filtre in olje,ostalo od tekočine za stehla, brisalec gumica kaka žarnica si zamenjaj raje sam je ceneje.
Upam pa da ni to prvi servis na 30 000.Cena servisa pa od 30-40 tisoč več itak ne sme biti če vse ok ostalo.
Lep pozdrav!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne feb 12, 2006 9:53 am

malo pokliči in se pozanimaj za okvirno ceno res pa je da ga pelji tja kjer servis najbolj hvalijo.Ceno servisa ti lahko okvirno povejo po telefonu.

Pa še nekaj, jaz sem pri servisu zmeraj zraven, kar pa ne pustijo povsod tako da tudi to vprašaj (vsaj vidiš če ti vse res menjajo, ker kje so res barabini, računajo ne menjajo pa ne ......)
Mene je prišel servis na renault clio na 30.000km okoli 20.000sit.
Menjava olja filter in pregled celotnega avtomobila.

Mislim da ti filtra za zrak še ne bodo menjali.

pozdrav
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 12, 2006 10:04 am

Nič nisi napisal,a imaš v mislih pooblaščen servis ali nepooblaščen? No za pooblaščene ti je že dizelaš napisu.

Aja,glede tega če je dovoljeno stati zraven. Vem da pri nekaterih pooblščenih servisih ni dovoljeno. Navsezadnje pa,če mehaniku ne zaupate,ter ga skoz gledate pod prste,potem je boljš da k njem ne hodite.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne feb 12, 2006 10:28 am

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljen!

Ja najbližje imaš Kavčiča v Miljah,v Ljubljani jih je polno od Modrega Leva,..Seliškar na Vrhniki v Radomljah Rodex. Kar vem pa sedaj Gorenci dosti vozijo na Jesenice v Avto Partner,sem že dosti pohval slišal zanje.
Seveda če je v garanciji avto,ga boš peljal na pooblaščen servis.
Glede olja dajejo Esso-ta ki je njihov partner v priporočljivosti motornih olj.
Glede menjave pa (filtri ,zračni oljni,kaka žarnica na tablici zadej,gumica na brisalcih) Mislim da nč drastičnega zamenjajo naj ti filtre in olje,ostalo od tekočine za stehla, brisalec gumica kaka žarnica si zamenjaj raje sam je ceneje.
Upam pa da ni to prvi servis na 30 000.Cena servisa pa od 30-40 tisoč več itak ne sme biti če vse ok ostalo.
Lep pozdrav!

Da niti ne pomisliš na seliškarja. So mu vzel licenco, ka je baraba. Pa poznam veliko ljudi, ka so se nategnili pri njemu. Zdaj je uradni cam še za "chevroleta"

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 12, 2006 10:58 am

... Esso ni OE olje!!!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne feb 12, 2006 11:41 am

DrMr je napisal/-a:... Esso ni OE olje!!!

Seveda je! ;)

Na vseh štirih servisnih intervalih (in po spletu okoliščin so mi servis opravljali na 3. različnih pooblaščenih servisih 8) ), ki sem jih opravil do sedaj so mi nalili Esso! In tudi v servisni knjižici imam napisano, da je Esso priporočeno olje...vsaj za dizelske motorje je tako! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne feb 12, 2006 12:42 pm

ESSO je original olje ja

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 12, 2006 3:38 pm

... že kakšni dve leti je edino s strani Peugeot-a priporočeno olje Total, mogoče ima še kdo v stari servisni knjižici naveden Shell... je pa to "priporočeno" enake kvalitete olje lahko uporablješ bilo katero... večina Slo serviserjev še vedno sipa Esso, ki je dražje in na njem več zaslužijo, nekateri pa po želji stranke ponudijo oboje...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne feb 12, 2006 3:55 pm

S tem da je Esso če mene prašaš slabši kot total. Tudi od castrola je ostala samo še upravna stavba, ole pa dobivajo od povsod, tko da ne veš kaj dobiš. Recimo da z Valvoline nimaš kej zgrešit. 5W40 sintetiko pa maš mir.
Slika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne feb 12, 2006 4:07 pm

Če mene vprašaš je pa najboljše olje ELF.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov