Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Menjava zg. tesnil

Napisal/-a maki13 Sr feb 08, 2006 10:48 am

Lep pozdrav,zanima me vase mnenje glede menjave zgornjega kompleta tesnil.Avto mi je zadnje case spil skor cel liter olja na 1000km,pa tud svecke mi je zapacal(mehanik je reku da zarad povecane porabe olja).Vsi so 99% prepricani da so sli tefloni,eni pravjo batni obrocki,noben pa ne more 100% rect dokler ne odpre masine.Avto bom dal na servis,ker nocem da mi sred ceste zariba.zanima me kaj vse je v komletu zgornjih tesnil,ce bi se mi splacal se kej druzga zamenjat ko bo masina ze odprta,pa ce mi lahko priporocite ksnga domacga mehanika(iz lj+okolica)ker bi me na toyoti obral,pa kolk mislte da bi me prslo popravilo.Hvala!
avto je toyota starlet 1.3 *l93*

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr feb 08, 2006 10:52 am

hehe bolse da menjas avto po moje neem ce si ti splaca!

OLI
Novinec

se ti splača

Napisal/-a OLI Sr feb 08, 2006 11:06 am

po moje te bo to prišlo drago, za hondo ki je tudi japonec pridejo tesnila full draga.
Pa še tafloni itd.

preštudiraj
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Sr feb 08, 2006 11:12 am

sem bil neki casa nazaj na toyoti,tko da cena kompleta je 28.000sit,kar niti ni velik,samo sem pozabu kaj je v kompletu?avta pa se ne bom menju ma komi 128.000km ceprov je ze star mi je dobr sluzu.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr feb 08, 2006 12:48 pm

ja saj jaz mam tudi kr star avto pa mi sluzi sam bogve kaj je narobe vse pri tebi da ti svecke paca! moris si najt nekega mehanika na crno ne da pogleda kaj je !

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Menjava zg. tesnil

Napisal/-a sonček Sr feb 08, 2006 2:20 pm

maki13 je napisal/-a:Lep pozdrav,zanima me vase mnenje glede menjave zgornjega kompleta tesnil.Avto mi je zadnje case spil skor cel liter olja na 1000km,pa tud svecke mi je zapacal(mehanik je reku da zarad povecane porabe olja).Vsi so 99% prepricani da so sli tefloni,eni pravjo batni obrocki,noben pa ne more 100% rect dokler ne odpre masine.Avto bom dal na servis,ker nocem da mi sred ceste zariba.zanima me kaj vse je v komletu zgornjih tesnil,ce bi se mi splacal se kej druzga zamenjat ko bo masina ze odprta,pa ce mi lahko priporocite ksnga domacga mehanika(iz lj+okolica)ker bi me na toyoti obral,pa kolk mislte da bi me prslo popravilo.Hvala!
avto je toyota starlet 1.3 *l93*

To je pri meni isto delalo ko sem imel seat cordobo, ja če poznaš mehanika vseako r pel k unmu kot pa na pooblaščen servis,zdej jest neki mehanikov poznam sam če se ti da vozt 30km iz ljubljane ti ga lahko zrihtam oz. tel št, v glavnem če te mi sporoči na p.s je pa skoz doma ker ima velik za šranfat........ 10 km stran od mene..............lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr feb 08, 2006 2:32 pm

cena kompleta je 28.000sit,kar niti ni velik

O to je pa velik pa sej dobiš že za ta dnar drug avto,hecam se seveda na pooblaščenem te bo prišlo, kar veliko več, kjer ti tudi dajo garancijo deli so orginalni.........pri "fušarjih" pa ne dobiš garancije niti niso orginalni deli, ma tak str avto je najboljš pelet enmu fušarju.......lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 08, 2006 2:59 pm

Kot izgleda,je videti,da ne veste da je za japonce bolj težko dobijo kopije rezervnih delov (razen seveda potrošnega materiala kot so filtri itd.). In verjemite da je problem dobiti komplet tesnil,po ugodnejši ceni. Menim pa,da bi se malce ceneje mogoče še dalo dobiti,ampak ne za več kot 8.000 sit!

Kaj vsebuje komplet tesnil za zgornji konec (po vsej verjetnosti tesnilo glave,tesnilo sesalnega ter izpušnega kolektorja,teflone,in morda še kako drobnarijo)

Svetujem ti,da vprašaš tudi tukaj http://ledina.si.eu.org/podljubelj/dovzan.htm
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr feb 08, 2006 3:43 pm

RedBull™ je napisal/-a:Kot izgleda,je videti,da ne veste da je za japonce bolj težko dobijo kopije rezervnih delov (razen seveda potrošnega materiala kot so filtri itd.). In verjemite da je problem dobiti komplet tesnil,po ugodnejši ceni. Menim pa,da bi se malce ceneje mogoče še dalo dobiti,ampak ne za več kot 8.000 sit!

Kaj vsebuje komplet tesnil za zgornji konec (po vsej verjetnosti tesnilo glave,tesnilo sesalnega ter izpušnega kolektorja,teflone,in morda še kako drobnarijo)

Svetujem ti,da vprašaš tudi tukaj http://ledina.si.eu.org/podljubelj/dovzan.htm

Ja to imaš pa še 100 % prov namreč sam sem bil lastnik Japonca in moram povedat da je res problem kar se tiče avtodelov. Če si poklical v trgovino z avtodelov si zelo težko kaj dobil,edino orginal,pa še to si mogu naročit na pooblaščenem servisu,...........za orginal pa ni pocen npr. za mene bi takarat prišlo 50.000 sit za nosilci motorja...........lp

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr feb 08, 2006 5:25 pm

sonček je napisal/-a:cena kompleta je 28.000sit,kar niti ni velik

O to je pa velik pa sej dobiš že za ta dnar drug avto,hecam se seveda na pooblaščenem te bo prišlo, kar veliko več, kjer ti tudi dajo garancijo deli so orginalni.........pri "fušarjih" pa ne dobiš garancije niti niso orginalni deli, ma tak str avto je najboljš pelet enmu fušarju.......lp

Pa se morda kkans popust kje pristej pa je lepa cena.
Mogoce se vijake za glavo nove .. mogoce ..

Drgac pa je to to.

V setu (zgornjem) pride tesnilo za:
glavo ..
oba kolektorja ..
loputo ..
prirobnice (ce so kake)..
za odmicne ..
tefloncki ..
.. take zadeve ..

Drgac pa kdor je reku, da raje avto prodaj .. to je bullshit ..

Teh 30K fliknes, najdes dva kolega, plac in to naredis ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Sr feb 08, 2006 10:07 pm

Neoriginalnih delov skor ne mors dobit,teh toyot je bol mal.Sicer je pa to prva stvar k se je pokvarla na avtu v 13letih,samo redni servisi.Zgleda da so ga leta ujela pa bo treba mal popravt,sicer mi je pa avta ful zal je res lepo sluzil namenu,ceprov je star.Kolk mislte da bi me kostala menjava tesnil pr ksnmu fusarju,oziroma kolk ur ma dela s tem?
Hvala!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 08, 2006 10:39 pm

Po normativu je dela za dobre 4 ure....računaj pa da je ura nekje 5.000 sit.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Ne feb 12, 2006 8:35 pm

Tesnila za tvoj motor pridejo okoli 15000 sit, imaš pa verjetno že katalizator?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov