Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Iščem dobrega mehanika (Celje in okolica)

Napisal/-a mloncar Ne feb 12, 2006 10:09 am

kolegica je s svojim Twingotom zapeljala v večjo luknjo in pri tem prebila sprednjo desno gumo in rahlo zvila feltno (samo rob feltne). lokalni vulkanizer ji je poravnal feltno, zaflikal gumo in vse skupaj nacentriral in zmontiral na avto. ampak sedaj avto nese rahlo v desno in pa volan malo trese (prej teh problemov ni bilo).

zdej pa sprašujem (v njenem imenu) če kdo ve za kakšnega dobrega mehanika, ki bi ji znal svetovati in popraviti nastale probleme!!

PS: svetoval sem ji, naj gume (s feltnami) od zadaj prestavi naprej in to sta s fantom tudi naredila, ampak ni opazne razlike (torej očitno je bila feltna dobro popravljena).

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Ne feb 12, 2006 10:37 am

Prvo naj proba na optiko, ducman na polzeli je dokaj pocen!
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne feb 12, 2006 10:53 am

Tut pomoje je optika. Na avto celju dobr nardijo, usaj mi mamo dobre izkušnje..
LP Rok

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne feb 12, 2006 1:35 pm

Zdravo!

Avto mora NUJNO na optiko, preden bo še več stroškov. Presekana guma in poškodovano platišče so samo opazne posledice luknje. Očitno je zvilo tudi roko, zato zdaj avto vleče v desno. Za samo vožnjo to ni posebej nevarno, bo pa v kratkem obrabila gume (kolesa ne stojijo več v liniji).

Kam naj pelje avto na popravilo?
Kamorkoli na servis, kjer imajo naprave za merjenje podovzja (optika). Lahko v Žalec, na Avto Celje, lahko AMZS, lahko pa tudi na kakšen Renault servis - priporočam AC Naprudnik.

Pa še kratka zgodbica, ki sem jo imel sam s twingom. Pozimi sem vozil za vlačilcem, s katerega je odpadla kepa snega in ledu (cca 30 cm v premeru). Žal se ji nisem uspel izogniti in sem jo povozil. Na srečo ne s kolesom, ampak je udarila v desno roko poleg kolesa. Optika je pokazala, da je vilico pošteno zvilo (na srečo ni bila potrebna menjava) samo optiko pa je podrlo za cca 3mm.

Lp Tristan01

PS: Upam da je menjala tisto gumo, s katero je povozila udarno jamo, saj ima po vsej verjetnosti poškodovane notranje plasti in bo v kratkem naredila bulo.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Ne feb 12, 2006 1:46 pm

odgovore sem poslal kolegici in se v njenem imenu vseh, ki ste pomagali zahvaljujem!

Uporabniški avatar
Mitsurugi2
Nov uporabnik

Kraj: Škofljica

Napisal/-a Mitsurugi2 To feb 14, 2006 10:52 am

Marolt 4x4 - Mozirje.
Made in Japan ^^

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 To feb 14, 2006 11:55 am

lahko je tud most zvit, tak kot ga mam jz že cca leto...avto vleče v desno pa ni važn kolkrat sem že delu optiko po tem. pač, ker se bojim vprašat kolk pride popravilo mam raj tak , sej ni tako hudo ;)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To feb 14, 2006 12:13 pm

damjan, most od petke te pride max 5000 sit v salomoncu, menjaš ga lahk sam če maš kam za obesit mašino al pa pri kakem mehaniku ki ima malo orodja.

ni ti treba novega mosta kupovat ;)
the brand with the three stripes :)

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 To feb 14, 2006 5:44 pm

sej ga nikol nism mislu :P
hvala za info glede cene. morda pa se, ko bo topleje lotim te zadevščine. plac in mojstra bi se dal zrihtat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov