Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ninklja
Nov uporabnik

zavore cvilijo

Napisal/-a ninklja Pe feb 17, 2006 7:24 pm

Ojla!

Ko zabremzam, avto spusti zelo visok, cvileč zvok (samo ob zaviranju). Sliši se nekako tako "prijetno" kot trole LPP-ja (upam, da ne tako glasno).

Glede na to, da me mehaniki kar naprej prenašajo okoli (sem pač ženska), me zanima, kaj natančno je potrebno v tem primeru menjati.

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Pe feb 17, 2006 7:27 pm

Pomoje da kar zavorne ploscice ne vem ker avto imas pridejo pa tam od 4-7k okvirno.Ce so pa se diski se zraven to pa ne vem cene za petko sem dal za 2 nova se mi zdi 3k ;)
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe feb 17, 2006 7:33 pm

cvilijo lahko tut če si pred kratkim menjala zav. ploščice in se morajo se ulaufat.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe feb 17, 2006 7:42 pm

Cvilijo lahko tudi, če ploščice gledajo čez rob diskov. Maš več varjant zakaj cvilijo.

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Pe feb 17, 2006 7:53 pm

Torej skoraj 100 %-no zavorne ploščice.

Stvar je taka, da imam mercedes A in sem ga imela pred kakšnimi tremi tedni na servisu (pooblaščenem) v LJ, ker mi je v kabini zaudarjalo po bencinu. NAROČENA sem bila v četrtek ob 8 h zjutraj, avto so pa pregledali komaj v petek popoldne (15 h), ko sem postala tečna, ker ni nič kazalo na to, da bi naj avto dobila nazaj pred naslednjim tednom (kljub rezerviranemu terminu za popravilo). No, odgovorni za moj avto mi je, ko so se ga mehaniki končno spravili pogledat, dojavil, da bencin nikjer ne spušča in da on ne ve, kaj je narobe. Na moje vprašanje, kaj naj zdaj naredim, sem spet dobila odgovor, da on NE VE (na pooblaščenem!!! servisu). Potem sem seveda spet znorela in mu rekla, naj se usede v avto in pelje 20 metrov, pa bo problem zavohal tudi sam. No, čez pol ure me je klical, da je bil fuč neka dihtunga in da si lahko pridem po avto. Plačala sem 2500 SIT in problem je dejansko bil rešen.

Ker tem idiotom seveda več ne zaupam in mojega avta nikoli več ne bodo videli, me zanima, če mi te zavorne ploščice lahko menja kakšen drug servis ali mora biti nujno mercedesov (avto ni več v garanciji, je 98 letnik).

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Pe feb 17, 2006 7:56 pm

Ploscice ti lahko menja kdorkoli, ki to zna. Na pooblascenem servisu bos preplacal vse :D Skripljejo pa tudi meni ze odkar imam avto :D

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe feb 17, 2006 8:21 pm

aaam...preplačala... ;)
menjaš jih lahko kjer koli želiš, čeravno nimaš kakega kolega ki bi ti to znal sam narediti.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So feb 18, 2006 11:55 am

te ploščice ti zna še srna zamenat, samo so verjetno že diski obrabljeni kokr pr men in mi škripa,drgne in use živo a diskou mam pou mn zto bojo še dobri
ponekod so pa tut že feltne, kar ne bi marsikdo niti pomislu
golf 3 vr6
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov