Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

žaštekal menjalnik

Napisal/-a marko stare Pe mar 03, 2006 8:52 pm

Kolega je speljal s parkirišča, hotel prestaviti v drugo in tu je nastal problem, menjalna ročica ne gre nikamor, motor deluje kot v prostem teku ni slišati nobenih nenormalnih zvokov, skratka menjalne ročice ni mogoče nikamor potisnit ne pri vžganem ne pri ugasnjenem motorju...help.

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Pe mar 03, 2006 9:11 pm

Nared tko k kolega, zabij menjalnik vn iz druge, prestav v rikverc, pol pa loh da bo spet začel delat! Sej vem da se sliš neumn, sam enkat je že uspel, ne vem zakaj neb 2x! :P
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe mar 03, 2006 9:21 pm

Nikar na silo!
Preglejte vodila; sigurno se je kaj odšraufalo/iztaknilo,... varovalka, šplenta,..
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe mar 03, 2006 9:39 pm

Hja pri nas se to v IMTju dogaja. :lol: Prešaltaš potem pa ostane kar v eni čudni prestavi ko noče speljat ampak se vse skupaj zatakne... Potem pa fotr neki odšraufa pa mal notr uno palčko pobeza pa spet dela OK. :lol: Res! :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe mar 03, 2006 10:55 pm

GorazdO je napisal/-a:Nikar na silo!
Preglejte vodila; sigurno se je kaj odšraufalo/iztaknilo,... varovalka, šplenta,..

Tocno tako. Ce je menjalnik ostal v prestavi ga na silo potegnes ven, ampak boze nedaj silt nazaj. Namrec imel sem problem ko se mi je staknila varovalka na gredi zobnikov in so se zobniki razmaknili. Ven sem ga se spravil na silo, potem v nobeno prestavo vec. Velka do mehanika kjer je zadevo resil v 15min. namrec pokrov menjalnika dol, zbil zobnike skupaj in nazaj zataknil varovalko. Pelje se se danes.

Mozne so pa se vilice in ves mehanizem okoli njih (razne gumice in zglobi)

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe mar 03, 2006 11:44 pm

Ne ni ostal v predstavi nekje vmes ali kako bi natančneje povedal,le ročke ne moreš nikamor premaknit, ker avto lahko premikaš-potiskaš kot da bi bil v nuli. :(
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov