Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vinci
Novinec

volan

Napisal/-a vinci Pe mar 03, 2006 1:08 pm

Pozdravljeni.Imam problem z volanom pri cliotu letnik 2002.Avto je pred kaksnim letom zacel kar naenkrat vleci v levo ceprav nisem udaril v noben robnik ali kaj podobnega.No vseeno sem sel na optiko (amzs) in tam mi je mojster rekel da je odstopanje tako majhno vendar da se bo potrudil da bo vredu.In res avto ni potem vlekel je pa volan zamaknjen malo v desno vendar gre avto naravnost.Problem je v tem da ce se peljes poslabi cesti mi volan zmeraj obrne se bolj v desno.Obcutek je tak ko da volan ne bi imel nobenega upora v desno docim v levo ga ima.
Zanima me ce moram jit nazaj na optiko ali moram jit na servis kjer naj bi opravili kalibracijo volana ne vem ce sem prav povedal ker gre za elektricni servo.
Hvala.

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Pe mar 03, 2006 4:20 pm

tlak v kolesih?
Srečna budala

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe mar 03, 2006 5:07 pm

volan bi ti mogu blokirat ko ti je optiko delu drgač pa če je cesta nagnjena je logično da moraš volan šponat u kontra stran kot je nagnjena cesta najlažje boš vidu na avtocesti na ravnini kako se obnaša ker naj bi bila ravna

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe mar 03, 2006 8:04 pm

Kar se tlaka v gumah tice ga redno kontroliram.Na avtocesti gre naravnost.Stvar je zelo tesko opisat.Slisal sem o nekem kalibriranju volana ki naj bi ga izvajali na servisih.Tako da ce je imel ze kdo podoben problem na renoju bi prosil kako je to resil.Hvala.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe mar 03, 2006 10:57 pm

Mogoce kaki luft v roki?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 04, 2006 12:34 am

kakšno kalibriranje bogve kaj oni misljo s tem volan se premika al obroč odšravfat snet pa premaknit al pa na optiki ga blokirat in pol kolesa na končnikih poravnat je pa tud od gum odvisn kako ti volan stoji men naprimer pri zimskoh rahlo levo stoji z letnimi pa desno ampak to je tok mal da je brezzveze je pa to zarad neenakomerne obrabe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov