Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Megane ||..... problem

Napisal/-a ManIAK So feb 18, 2006 5:06 pm

No, včere se je na meganu 2, 1.9 dci prižgala lučka "service" na potovalnem računalniku pa izpiše napako "check injection". Avto gre normalno, zato se mi niti sanja ne, kaj bi lahko blo narobe. Pomojem je nekaj z šobami oz z gorivom. Avto je bil pred kratkim na servisu, je možno da so tam kaj zmrdali? :oops:

Mnenja :?: Hvala

Lp

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 So feb 18, 2006 5:31 pm

mogoče olje manjka, tak je blo vsaj pri meni na cliotu :D:D

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So feb 18, 2006 6:17 pm

Pozdravljeni!
Pelji preverit če dosti pritiska,lahko da zabasan fiter pa slabo vleče nafto oz. inektorje.Možno pa vse ,tako da tudi na servisih niso popolni. Dobro odpravi napako.
Lep pozdrav1

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So feb 18, 2006 6:27 pm

Sm poklical na servis, pa so rekli, da je vrjetno zarad slabe nafte... Naj probam ponovno natankat avto, pa če bo še pa kr pisalo pa naj pripelam na servis... Bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega...

Lp

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne feb 19, 2006 8:21 am

Tankaj na bolj frekventnih oz. obiskanih črpalkah itak ti mora en tank zadoščati okoli 1000 km.Je pa sedaj polno mrzlega in vlažnega vremena ,ki lahko negativno vpliva tako na gorivo kod elektroniko.Kupi si dodatek za čiščenje sistema za dizel motorje od STP-ja jih maš polno in dodaj preden boš tankal.
Lep pozdrav!

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne feb 19, 2006 10:52 am

ManIAK je napisal/-a:Sm poklical na servis, pa so rekli, da je vrjetno zarad slabe nafte... Naj probam ponovno natankat avto, pa če bo še pa kr pisalo pa naj pripelam na servis... Bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega...

Lp

Pejt na servis in ti ga bojo pogledal v 5min.Ce pise na computru da je nekej narobe zapelji...nix ti ne stane-medtem je lahko res kej narobe(v tem primeru bi blo bols d je sam rac.kej zmrdan al pa res zarad nafte) in ti podatek, da so ti po telefonu rekl da ni nix narobe nix ne pomaga-pri dizlih pa ves kaksna so popravila-cenovno.
Lp
:)

FLINK
Uporabnik

ManIAK je napisal/-a:Sm poklical na servis, pa so rekli, da je vrjetno zarad slabe nafte... Naj probam ponovno natankat avto, pa če bo še pa kr pisalo pa naj pripelam na servis... Bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega...

Lp

Pejt na servis in ti ga bojo pogledal v 5min.Ce pise na computru da je nekej narobe zapelji...nix ti ne stane-medtem je lahko res kej narobe(v tem primeru bi blo bols d je sam rac.kej zmrdan al pa res zarad nafte) in ti podatek, da so ti po telefonu rekl da ni nix narobe nix ne pomaga-pri dizlih pa ves kaksna so popravila-cenovno.
Lp

FLINK
Uporabnik

Lp

Lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To feb 21, 2006 8:07 pm

ok, uradno je..... Jaz bom znorov... Avto je bil tankan (kot so rekli na servisu) in lučka še kr gori .... :? Zgleda da bo res najbolši da se do servisa zapelam, ker zaj pa res newem več... Kak je me je razjezlo, ko trdijo neka pa pojma nimajo.... smo ugotovili, da nafta ni kriva, kaj bi še lahko blo... Predloge na dan, predn me s5 oberejo na servisu...

Lp

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Sr feb 22, 2006 12:18 pm

Pozdrvaljeni!
Glej avto če imaš še v garanciji naj ti ga popravijo v nulo.Pa bodi zraven kaj ti bodo dali za enega mahanika,da ne bo kaki vajenec imel prakse na njem.
Drugače si pa poskusi najdet enega sposobnega mehanika pa naj ga dobro pregleda
če je na vidiku kaka večja napaka se po hitrem postopku znebi avta.
Dobro opravi pa srečno!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe feb 24, 2006 1:29 pm

Ok, problem rešen.... Ded ga je priklopo na računalnik, in ugotovil problem.... Zanič sta ble 2 grelni svečki.... :? ok, to še gre, ampak reku je, da more zamenjat vse 4, ker drugač bota stare 2 opet crknale... In je menjal vse 4 grelne svečke plus delo in je to takoj 35k... Zaj me pa zanima, če je možno, da bi one 2 crknile al je s5 najdu dober način da me obere....

Lp

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Pe feb 24, 2006 2:18 pm

Živjo!

Ja to moraš pa sam vedet,ali mu gre zaupat ali ne a je morda nategator.Če je pošten mehanik naj ti pokaže orginal embalažo od teh delov,da boš vedel sploh kaj ti je menjal.Grelne svečke ne crkujejo kar tko v 3 dni.Zdaj če maš nove more biti za dolgi čas mir,drugače pa tega mehanika lahko samo nekam obesiš,če ti je zmontiral kaki čič fi rič!
Lep pozdrav!

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Ne feb 26, 2006 1:45 pm

ManIAK je napisal/-a:Ok, problem rešen.... Ded ga je priklopo na računalnik, in ugotovil problem.... Zanič sta ble 2 grelni svečki.... :? ok, to še gre, ampak reku je, da more zamenjat vse 4, ker drugač bota stare 2 opet crknale... In je menjal vse 4 grelne svečke plus delo in je to takoj 35k... Zaj me pa zanima, če je možno, da bi one 2 crknile al je s5 najdu dober način da me obere....

Lp

Hey.
Jaz sem imel tudi dizla pa ko so mi 2 crknile sem jih zamenjal, nato cez 2 mesca pa sta mi drugi 2 crknile. Saj je res neke vrste nacin da te obere, ampak po drugi strani pa zamenjas vse 4 naenkrat pa mas potem spet mir.

Lp MacK
Slika

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 3:17 pm

mehaniki so itak davek na budale. menjajo stvari kar tko v nedogled.

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 So mar 04, 2006 6:54 pm

Nebi bla potrebna zamenjava ostalih dveh grelnih svečk.Preventivno je pa vsekakor bolje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov