Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vlastica
Nov uporabnik

Lučka za vbrizg Fiat Brava 1.4 12v (l 96.)

Napisal/-a vlastica Po feb 20, 2006 8:03 pm

Kot je že iz naslova očitno, lahko sklepate, da se mi je prižgala lučka za vbrizg bencina (vsaj mislim da je to to). Lučka izgleda kot neka šoba iz katere so narisane tri črtice in je rdeče barve.

Scenarij je bil sledeč:

1. zaribala mi je mašina (staro nemenjano olje, menda)
2. mašina je bila celotna zamenjana (seveda z že rabljeno)
3. od takrat naprej mi sveti omenjena lučka
4. cagar za temperaturo po popravilu čudno "skače", ali pa se sploh ne premakne z dna, tudi po 30 km vožnje ne.

Zanima me seldeče:

Kaj bi lahko bilo narobe? Mehanik mi je rekel, naj se ne oziram na omenjeno lučko za vbrizg. Sama sem malce prebrala po forumih; lahko bi bila neka lambda(?) sonda ali pa filter za gorivo, kaj svetujete, kaj narediti, se lahko vozim, avto namreč nič ne cuka in dela normalno...?

Poleg vsega me zanima, ali so zgoraj omenjene težave normalne pri menjavi mašine, in ali je mehanik to dolžan odpraviti, glede na to da sem mu že mastno plačala?

Hvala za vse odgovore!

Lp, V

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Po feb 20, 2006 8:09 pm

najbolje da pelješ na tester, verjetno je res lambda sonda

vlastica
Nov uporabnik

cena

Napisal/-a vlastica Po feb 20, 2006 8:11 pm

Aja, pa mogoče kakšna cena, koliko bi me posamezen poseg prišel :)

Hvala!

Lp, V

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po feb 20, 2006 8:54 pm

Lambda sonda seveda če se ti pokaže na armaturi "šoba", to imajo Fiati.
Zanimivo je samo zakaj po menjavi motorja .prej pa ne........možno da je res kaj s filtrom bencina :?:
Glede temperature pa ....če ti avto normalno greje preveri stikalo mogoče nima stika ali podobno, ker ko je bil motor menjan ga mogoče mehanik ni dobro namestil. ;)

Najprej Preveri stikalo in filter bencina ........če še ne bo dobro se zapelji do pooblaščenega Fiat mehanika saj bo on najbolje vedel.
Lp

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po feb 20, 2006 9:29 pm

Pred kratkim sem se nekam "naslonil", v glavnem, lambda sonda je bila malenkost zvita. Res, komaj opazno. Pa mi je enkrat svetila luč, enkrat ne. Smo zamenjal in zdaj je OK. Zgleda da je mehansko cenzurirano občutljiva tale stvar...
LP
Martk

vlastica
Nov uporabnik

Cena?!

Napisal/-a vlastica Po feb 20, 2006 9:38 pm

Kolikšna pa je cena te lambda sonde, in koliko pride delo, cca?

hvala!

lp, v

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 20, 2006 9:58 pm

najbrž da je neki na dovodu goriva oziroma ti imaš gor še monotronic vbrizg in če si ti menjala komplet motor z vbrizgom maš lahko da zanič potenciometer položaja lopute in če maš na svojem starem motorju svoj vbrizg še gor pol ga zameni pa boš vidla kaj bo sam sem ta potenciometer menju že dvakrat je pa res da avto gre normalno samo ta lučke se prižge pa je precej dosadna za gledat drgač pa ja lahko je tud sonda sam če maš porabo normalno pol težko da je zanič

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 3:25 pm

mislim da se ne rabiš sekirat zarad lučke . če ti gre avto lepo in normalno. jast ga mam več kot deset let pa se je včasih prižgala lučka in potem se je izkazalo da sem meu pretrgan kabel na svečki. dokler lepo pelje ne daj mehanikom da kopljejo po motorju. bilo kaj da je hudo narobe ,se počuti pri vožnji. avto cuka al kaj podobnga.

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 So mar 04, 2006 6:58 pm

Za lambdo sondo,če bi bila oslabljena,bi se ti poraba dvignila.Pogost simptom pri oslabljeni lambdi je tudi nemiren prosti tek!Ti pri pospeševanju kaj avto cuka?Mogoče kakšen slab stik na kakšnem senzorju?

LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov