Nasveti in napotki ter povpraševanja...

makra
Nov uporabnik

Golf plus

Napisal/-a makra Če feb 23, 2006 1:43 pm

Imam en mesec starega Golf Plusa 1.9TDI. Včeraj sem opazil oz. bolje zaslišal pri speljevanju in pri ustavljanju nekakšno močno cingljanje (kot bi bil kakšen pleh neprivit in bi nekam udarjal) nekje na predelu levega zadnjega kolesa. Na brzino sem pregledal okolico zadnjega kolesa in vse je fiksno. Danes je to čudežno izginilo. Ali ima kdo podobne izkušnje?

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Če feb 23, 2006 2:03 pm

Tudi nam se je že to zgodilo pri navadnem Golfu V 1.9 tdi, namreč slišati je bilo kot, da bi se po tleh vlekel zadnji lonec - tudi samo pri speljevanju in ustavljanju. Na servisu so pregledali in rekli, da je vse v redu... :roll:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 23, 2006 3:10 pm

Mogoče je kakšen kamenček med pleh ter disk prišel...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Če feb 23, 2006 3:31 pm

Alpa je bil kamenček v avspuhu. :? Če serviser ni nič videl pri tako novem avtu ne more bit kaj zelo narobe, da bi ti kolo preč padu. Brez skrbi.

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Če feb 23, 2006 4:48 pm

Evo.... enak primer sem imel jaz pri mojem Golfu V.
Ko je bil avto star 14 dni, je iz okolice zadnjega levega kolesa prihajal tak zvok...

Potem sem med vožnjo parkrat zategnil ročno in potem je bilo vse OK.

Najbrž je bil res kamenček...

Cloud
Nov uporabnik

Napisal/-a Cloud So feb 25, 2006 3:43 pm

Isto pri meni. Samo da sem ( Golf V 1.9TDI) to opzail ko je imel 10mesecev oz. cez 20kkm. Dvakrat sem to slisal, prihajalo je iz okolic desnega kolesa, ko sem vozil zelo pocasi oz. bil v mirovanju v kriziscu. Zaenkrat je izginilo!!

oti
Nov uporabnik

Napisal/-a oti Po feb 27, 2006 7:45 am

kamenček med diskom in čeljustjo. nič hudega, je pa zelo moteče. naj ti nekdo sname kolo in dobro pregleda, mogoče je še notri in bo sčasoma še ropotalo. Problem se pojavlja pri golfu 5 in sorodnikih (touran, golf plus...)
go hard or go home

omzig
Nov uporabnik

Kamenje med ščitom in zavornim diskom

Napisal/-a omzig Če mar 09, 2006 11:27 pm

Imam golfa V 4M že eno leto in prevoženih 30k km. Problemi s kamenjem v zadnjih kolesih se mi pozimi pojavljajo dokaj pogosto (1 - 2 krat mesečno) s tem da do tega ponedeljka s tem nisem imel večjih težav - po nekaj kilometrih vožnje je kamen sam padel ven. V ponedeljek mi je cel dan škripalo v obeh!!! zadnjih kolesih - zadeva je bila podobna ustavljanju vlaka na železniški postaji in je pritegnila poglede vseh mimoidočih. Doma sem vsa kolesa spral z wapom, ker sem naivno mislil da bom lahko kamenje z vodnim curkom izpral - narobe! Nato sem se zadeve lotil s hamrom! Ki sem ga seveda obrnil z ročajem naprej da ne naredim več škode kot je vse skupaj vredno. Z nežnimi udarci po ščitu, ki se nahaja za zavornim diskom, sem spravil ven vse kamenčke (cca 3 kamni v vsakem!!!) na obeh kolesih. V bližnji prihodnosti me čaka servis na katerem bom zahteval da ščite spodaj razširijo, da bo lahko kamenje samo izpadlo oziroma, da jih odstranijo v kolikor nimajo nekega večjega pomena.

Eto to je to, da ne začnem o čričkih v sredinskem zračniku :)

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe mar 10, 2006 9:34 am

Pri meni so se tudi kamenčki občasno pojavljali tam kjer naj jih ne bi bilo in to tako pri Golfu V kot pri Mazdi 6... v glavnem nič strašnega samo, če pa predolgo traja ti pa res živčke para.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 2 gostov