Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Kraj: kamnik(okolca)

avto se pregreva??!!?

Napisal/-a urooos To jul 26, 2005 7:31 pm

mam golfa 2 dizel, ventilator ima 1 brzino . ko se peljem po avtocesti tko ene 120 km/h al pa tud normalno zmer je kazalec najmanj na 3/4 števca za temp.
na avtocesti je do konca kazalec
zamenjal sem termostikalo,nič boljše
kaj bi lahko bilko ventilator zalauga je tam okol 90 °C preverjeno na mestu,potem ko pa hladi pa se ugasne pri okoli 100°C
kaj bi lahko bilo narobe?
LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 26, 2005 7:42 pm

torej če ga na mestu lavfaš avto je vse v reku al kako? Si pogledu hladilnik,da ni podrt oz. zapacan med satovjem k je posledično manjši pretok zraka skozi njega? Kaj drugega ne vem kaj bi lohka blo,mogoče se je avto naveličal ker je zunaj pasja vročina in je reku da ma vsega dost - joke :P
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos To jul 26, 2005 7:43 pm

na mestu je vse kul ja,med vožnjo pa greje k hudič....

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jul 26, 2005 7:47 pm

Lahko je termostat zaštekal, ali pa imaš premalo vode v sistemu.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos To jul 26, 2005 7:50 pm

vodo sm preveru je dost
termostat mi je pa en mehanik reku da čeb crknu da bi premal kazal temperature ne prewečmašina je 1.6 D pa mam servo volan,pa 195 gume, mogoč je tud zarad tega mal
sam neb smel se tolk gret pomoje

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 26, 2005 7:58 pm

lahko je že malce motor utrujen,pa se mal bolj pregreva ko ga do konca po AC tiščiš...sj boš videl če bo vedno slabš,pol bo treba neki nardit. Mal poglej če ti kje okrog tesnila glave olje vn tišči,če ja,potem najboljš da se že zdaj odločiš za zamenjavo....vsekakor pa mal spremljej situacijo....sj kuhnu ti zaenkrat še ne bo,ko ti pa bo boš pa vedu da neki ne štima,sam upam da ne bo že prepozn takrat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 26, 2005 8:20 pm

Ce si ga sam enkrat v preteklosti pregreu bos zdj cutu posledice :)

Siks
Nov uporabnik

Napisal/-a Siks Pe jul 29, 2005 9:16 pm

Motor je med vožnjo bolj obremenjen, zato se tudi bolj greje. Morda imaš težave s kroženjem vode, ali je kiler zamašen ali pa ti ne dela dobro vodna črpalka. Jaz sem enkrat uporabil za čiščenje sistema eno sredstvo, ki sem ga vlil v sistem in je bilo po nekem času boljše.
Siks

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe mar 10, 2006 11:55 pm

Tudi jaz imam podobeno težavo saj se mi ventilator prižge na tretji črtici oz za melenkost prej samo problem nastane , ker se mi ne ugasne. Trenutno moram takoj ugotovit kaj je narobe kajti pomlad prihaja in bom kaj hitro lahko naredil kakšno škodo na avtu, če ne pa prazen akumolator.
Ima kdo kaj pojma kaj je narobe.
lp

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So mar 11, 2006 12:27 am

urooos je napisal/-a:termostat mi je pa en mehanik reku da čeb crknu da bi premal kazal temperature ne preweč

Brezveznika od ne_mehnika daj na gobec :lol: Imam kolega, ki je avto peljal na uradni Citroenov servis, ker se mu voda NIKOLI ni segrela čez 60 stopinj C, pa ga je mehanik odpravil z izjavo, da je vse v redu, da bi bilo kaj narobe le, če bi se avto pregreval :lol:

Tkole je... Če imaš res zaštekan termostat bi morala voda skočiti v rdeče polje že po nekaj km čisto normalne vožnje... Sploh ne rabiš AC za to... Varinata je še zanič hladilnik (če je recimo star 15 let in nisi nikoli preventivno menjal hladilne tekočine)...

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry So mar 11, 2006 8:19 pm

Zamenjaj termostat in hladilno tekočino, od zunaj dobro razmasti z necim hladilnik , od znotraj ga pa scisti tako da das notri vrtno cev za vodo in pustis da nekaj casa teče skozi. Potem pojdi na AC stestirat, nato pa sem in povej če bo kaj bolje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 12, 2006 12:21 am

termostat ti lahko zašteka odprt ali zaprt tko da se lahko pregreva ali pa se sploh ne segreje tko da un mehanik ki ti je reku da se zarad termostata ne bo grl je en bik oz. ne ve da se zarad termostata lahko pregreje oz. je podhlajen

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne mar 12, 2006 10:14 am

Poglej pod pokrovček od kilerja. Če maš "puding" noter, bo treba spucat. Jaz sem kar en materin čudež na paro zalaufal, pihnil skoz pa je blo pol vredu. Čez ene pol leta sem pa mašino predihtal (pug 1.4 letnik 96), klasika :evil:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 2 gostov