Imam nekaj vprašanj glede servisa avtomobila....v bistvu rabim nekaj nasvetov tistih ki kaj več vejo o teh svareh kot jaz

Aja pa pozabil sem povedat kakšen avto imam...SEAT Toledo letnik 1995 1.8 GL
Prosim za nasvete....
Hvala in lep pozdrav,
Nino
Se podpišem.Jaz nebi vozil 10let starega avta na redni servis,in plačeval njihovih ne poceni ur.mevden je napisal/-a:uzam 10-40w olje. firma ni tok važna.
menjaj olje, oljni filter in zračni filter. drugo mislm da ne rabš menjat.
olje obvezno!
uzemi si pol urce časa, to lahko sam zamenjaš.
Asprex je napisal/-a:Če se že menja olje naj se še menjajo svečke! Pa malo zavorne ploščice preglej!
AS_ je napisal/-a:Na vsake koliko pa naj bi se svecke menjale? Jaz jih menjam na vsakih 10 000km(poleg olja, oljnega in zracnega filtra)
Slide je napisal/-a:Asprex je napisal/-a:Če se že menja olje naj se še menjajo svečke! Pa malo zavorne ploščice preglej!
Malo nerodno si se izrazil, saj menda ne boš svečk na vsakih 10000km menjal?Saj je napisal da se je menjalo, kar se pri rednih servisih menja. Razen če ni prepričan v resničnost navedenih podatkov s strani prodajalca. Previdnost je pač mati modrosti
nebivedu je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Asprex je napisal/-a:Če se že menja olje naj se še menjajo svečke! Pa malo zavorne ploščice preglej!
Malo nerodno si se izrazil, saj menda ne boš svečk na vsakih 10000km menjal?Saj je napisal da se je menjalo, kar se pri rednih servisih menja. Razen če ni prepričan v resničnost navedenih podatkov s strani prodajalca. Previdnost je pač mati modrosti
Slide jst menjam svečke na 15.000km. Pač kupim v kompletu 5 litrov olja, svečke, oljni filter in zračni filter - vse skupaj me pride malo manj kot 10k sit.
Svečke so 3200 sit, za tak denar jih lahko tut na 10.000 km menjaš, sploh ko enkrat vidiš kako zgleda vožnja po treh cilindrih iz kopra do ljubljane, ko so stare svečke začele crkavat, nikjer pa nisi mogel novih dobit.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov