Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zori
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

menjalnik

Napisal/-a zori Po mar 27, 2006 1:58 pm

clio 97 l. probleme mi dela menjalnik,ki noče al iz prve v drugo al pa iz tretje v drugo,...do predkratkim se to ni dogajalo tako pogosto zdej pa je to nekaj normalnega pri vsakdanji vožnji,..ponavadi je treba sklopko spustit in stvar še enkrat ponoviti.kaj menite?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po mar 27, 2006 2:05 pm

Pozdravljen!
Če se ti to dogaja samo pri šaltanju v drugo prestavo, je verjetno šel sinhron druge prestave..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po mar 27, 2006 3:06 pm

Meni se je dogajalo podobno na Twingu letnik `99, problem pa je bil največkrat pri šaltanju v prvo ter občasno iz druge v tretjo. Težavo sem v zelo veliki meri rešil z menjavo olja v menjalniku, na uradnem servisu stane 10 čukov. Po menjavi olja lahko šaltam v vse prestave brez težav, v prvo gre celo med vožnjo, kar se prej večinoma ni dalo niti pod razno, razlika je zelo očitna! Priporočam pa ti, da daš v menjalnik le predpisano olje Elf Tranself 75w80(mislim, da je to to, vsaj na mojem Twingu je bilo to olje), ker po izkušnjah večine le s tem oljem deluje menjalnik tako, kot je treba. Najprej poskusi z menjavo olja in šele potem, če ne bo bolje, razmišljaj o drugih opcijah(menjava sinhrona ipd.).
Don`t worry, be happy:)

zori
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

menjalnik

Napisal/-a zori To mar 28, 2006 10:57 am

bom probal z menjavo olja.kolk pa kej stane ta sinhron druge predstave?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov