Pozdravljeni.
Imam suzuki swifta gti l 91. pa me zanima, kako inštaliram električni pomik stekel na kontakt. Dobil sem stikala, motorčke, konektorje in križe od enega razbitega suzukija.
Sicer sem že vse inštaliral in če priklopim direkt na akumulator, dela ampak mi lučke v stikalih stalno gorijo. Sedaj pa kako to zvezati, da se bodo stikala "prižgala", ko dam kontakt. Pri akumulatorju imam skrinjico z releji pa sem razmišljal, če se tam kje da preko kakega releja napeljat, samo me skrbi, da ga ne bi preobremenil in ga skuril. Zaenkrat sem vmes dal varovalko ampak me vseeno skrbi imet to stalno pod napajanjem.
Je pa še en problem s katerim se še nisem pretirano ukvarjal in sicer sovoznikovo stikalo ne dela. Verjetno za to, ker 5. žice nisem nikamor zvezal
Je pa sistem narejen tako:
Na voznikovem stikalu(glavnem) so trije gumbi. Eden je window lock, ki blokira premikanje obeh stekel, drug za pomik voznikovega stekla, tretji pa za pomik sovoznikovega stekla.
V/iz tega stekala pelje 6 žic. 2 sta za napajanje (+ in -), dve peljeta v motorček na voznikovi strani, drugi dve pa v stikalo/motorček na sosednji strani. Če ti žici vežem direkt na sovoznikov motorček, z voznikovim stikalom lahko bp opravljam oba stekla.
Na sovoznikovem stikalu pa je seveda samo en gumb. Iz tega stikala pelje 5 žic. Po barvah vem, da sta 2 za napajanje, dve pa peljeta na motorček. Ostane samo še modra za katero ne vem, kam naj jo vtaknem, da bo prekleta stvar delovala
Upam, da se kdo znajde s tega posta oz. če je kdo že delal kaj takega in ve o čem govorim please help
lp