Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 01, 2006 12:43 am

@lisko:tak si tut jest tole razlagam.Kulk pa kej vlivaš ti tega olja poleg?jest sem notr plunu 2 deci na 65l.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 01, 2006 1:53 am

Na 35 litrov dva deci.... Na začetk sem celo pol litra poleg vlil na en tank ( 40 litrov) pol pa sem zmanjšu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 01, 2006 1:59 am

A...pol mam še neki fore....kak se je pa kej kadilo za tabo ko si mel pol litra ola v punem tanku?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

F1.9
Nov uporabnik

Napisal/-a F1.9 Ne maj 07, 2006 7:40 am

hm, jaz pa v svoj Kangoo tega ne bom vlival. Iz sledečih razlogov: Bolj masten izpuh pomeni tudi bolj masten pretok skozi EGR ventil ( ki pa ga R5 1,6D nima). Ko Se okoli EGR ventila nabere dovolj masti, ta ponavadi začne zafrkavati. To lahko potrdijo vsi Renaultovci z diesel motorji in sploh tisti z DCi motorji. Jaz imam še navaden 1,9D motor brez turbine in s posrednim vbrizgom, pa sem tudi že dal čistit EGR ventil. Da ne omenim, da je bilo na stenah kolektorja za kakih 5 mm mastnih oblog. Avto ima 164000 km in sem sedaj prvič vzel EGR narazen.

Mislim tudi, da so Dci motorji izredno občutljivi in se ne gre igrati s kakimi dodatki. Že tako je problem, ker je v nafti precej nečistoč, ki brusijo mikroluknjice na injektorjih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 9 gostov