Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Modul vžiga peugeot 106

Napisal/-a RedBull™ Po jan 30, 2006 4:19 pm

Imam problem,peugeot 106 1.1 motor (44kw) letnik 93,mi ne vžge. Bencin dobi,iskre ne...zamenjam cinšpulo,in ni nič bolje.

Tako da sumim modul vžiga,ampak preden da ga dobim rabljenega/novega,me zanima če se ga da oz. kako se ga pomeri,da bi ugotovil če je zanič. Drugač pa nimam ideje kaj bi lahko blo. Pač kolega je prišel do trgovine in potem mu ni več vžgal. Tako da vsaka pomoč,bi bla dobrodošla.
Priponke
modul vžiga.JPG
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Modul vžiga peugeot 106

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 1:55 am

RedBull™ je napisal/-a:Imam problem,peugeot 106 1.1 motor (44kw) letnik 93,mi ne vžge. Bencin dobi,iskre ne...zamenjam cinšpulo,in ni nič bolje.

Tako da sumim modul vžiga,ampak preden da ga dobim rabljenega/novega,me zanima če se ga da oz. kako se ga pomeri,da bi ugotovil če je zanič. Drugač pa nimam ideje kaj bi lahko blo. Pač kolega je prišel do trgovine in potem mu ni več vžgal. Tako da vsaka pomoč,bi bla dobrodošla.

Še razdelilc te lahko j**e ... poizkusi iti na odpad od Ax-a je isti ... dobiš ga pa za par jurjev ... pa naredi si zalogo - en cel razdelilc in en modul ... preden pobereš razdelilc dol, si zariši pozicijo, da ti ne bo treba nastavljat predvžiga... razen če maš doma stroboskop ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO Ne maj 07, 2006 6:24 pm

Isti problem sem imel jst pri peugeotu 106 ko mi ni hotu prižgat.Pa sm šu h mehaniku pa je najprej mislu da je akumulator, pa ni biu.Parkrat je udaril po štarterju pa je avto užgal.Zamenjal sem štarter in avto je delal kot urca. :D

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne maj 07, 2006 6:46 pm

Jest sem mel čist isti problem, in nazadnje smo zguntali da je šlo navitje na razdelilni kapi ki je pod frtajlerjem. Jest sm pol celo kapo zamenu, dubu za par jurjev na odpadu od ax-a.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne maj 07, 2006 7:32 pm

MANDZO je napisal/-a:Isti problem sem imel jst pri peugeotu 106 ko mi ni hotu prižgat.Pa sm šu h mehaniku pa je najprej mislu da je akumulator, pa ni biu.Parkrat je udaril po štarterju pa je avto užgal.Zamenjal sem štarter in avto je delal kot urca. :D

Ti si imel drugi problem - imel si slabo ali umazano tuljavo elektromagneta na vžigalni oz izmetni tuljavi starterja (njena naloga je da porine tisti mali zobnik na zaganjaču do zobnika vztrajnika in požene motor... dostikrat je samo za očistiti - pušča na njej tesnilo in prah ustavi jedro ...istočasno poravnaš komutator oz kolektor - bakreni del pred navitjem in zamenjaš ščetke elektromotorja ) ..
L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po maj 08, 2006 7:57 am

če je modul vžiga, pol avto vžge samo kadar je vroč.

vsaj tko je blo pri men na peđoju.

ko sem s fenom segrel modul vžiga je vžgal, drugače pa ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 11 gostov