zjerna je napisal/-a:Imam škodo octavio 1.8 T, l. 2002. Pred kratkim se mi je začel pojavljati čuden zvok iz mašine. Sliši se pa vedno ko plin spustim, kot bi se kakšen glasen ležaj slišal, ampak samo kakšno sek. ali dve, tako v praznem teku kot tudi med vožnjo. Avto sem imel na rednem servisu in so mi rekli da je verjetno vztrajnik. Zanima me če se vztrajnik sliši tudi med prostim tekom , ko dodajam in odvzemam plin. Avto mi nič ne trese, kajti nekje sem prebral, da naj bi tudi avto tresel. Sliši se pa, kot da bi bil nekje ležaj zanič. Kaj mi je storiti če je vztrajnik, na servisu so mi rekli, če je vztrajnik morajo zamenjati komplet z sklopko-cena ah nič posebnega "225.000sit". Ali je kakšna druga varianta(neoriginalni)? Pričakujem strokovne odgovore.
Najlepša hvala za odgovore .
zjerna je napisal/-a:Pri speljevanju se popolnoma nič ne sliši, samo takrat, ko spustim gas. Če bi bila turbina bi se verjtno slišalo tudi pri speljevanju. Ali kdo ve ali se vztrajnik vrti tudi v prostem teku ? Samo vztrajnika se ne da zamenjati ?
Po forumu brska: Fan in 10 gostov