Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zeeone
Nov uporabnik

display v števcu

Napisal/-a zeeone So maj 13, 2006 11:34 pm

en čuden problem se mi je naenkrat pojavil: na sredini števca tisti display, ki kaže temperaturo, oz. razne grafične simbole (po potrebi), se je, kot kaže, pokvaril - izgleda, kot da nekaj pixlov ostane ves čas "prižganih".imate kakšno idejo, če je treba menjat cel števec ali je možna menjava samo displaya? avto je pa A3 letnik 2000

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: display v števcu

Napisal/-a MacTron Ne maj 14, 2006 9:02 am

najprej ga priklopi na VAG-Com (OBD) pa zresetiraj vse napake
(mogoce bo odpravil tudi te)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

tmodCNRD
Nov uporabnik

Napisal/-a tmodCNRD Pe maj 19, 2006 3:41 am

Takšno napako odpravi samo menjava displeja ali pa eventuelno popravilo. Če ga boš razdrl boš videl, da tisto stekleno ploščico - LCD, ki prikazuje simbole povezuje - pritiska na vezje nekakšen segmentni trakec - mini profilček in okvirček. Če boš podložil kakšen papirček pod okvir, ki drži tisto stekelce na vezje, boš mogoče odpravil problem.
V kolikor je LCD stekelce na vezje priključeno preko plastične folije v kateri je prevoden materijal, ta rešitev ni mogoča in boš moral nabaviti drug displej.

LP

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe maj 19, 2006 8:23 am

tModCNRD: V kolikor je lcd stekelce na vezje priključeno preko plastične folije v kateri je prevoden materijal, ta rešitev ni mogoča in boš moral nabaviti drug displej.

Sicer ne v avtu, ampak tak problem sem imel na neki drugi elektroniki in če gre za defekt na tisti kovini, ki je naparjena na plastiko, se da to z nekim "srebrnim" lepilom popravit. Lepilo sem dobil pri frendu, ki je elektronik. Lepilo je prevodno. Rabil sem pa res samo eno kapljico.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 7 gostov