Nasveti in napotki ter povpraševanja...

spaho
Nov uporabnik

clio problem

Napisal/-a spaho Ne maj 21, 2006 8:36 pm

imam clia 1.2 16v 2001 letnik.vse mi je do prejšnjega tedna delovalo normalno. no sedaj pa imam sledeč problem: ko pritisnem na zavoro za pobremzavat oz zelo narahlo in spustim slišim pri pedalih tak zvok kot če bi puščal od nekod zrak. zanima me, če ma kdo kako idejo kaj bi to lahko bilo in kako to zrihtat...aja niso tisti gumjasti nastavki na pedalih!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: clio problem

Napisal/-a Mad Ne maj 21, 2006 10:38 pm

spaho je napisal/-a:imam clia 1.2 16v 2001 letnik.vse mi je do prejšnjega tedna delovalo normalno. no sedaj pa imam sledeč problem: ko pritisnem na zavoro za pobremzavat oz zelo narahlo in spustim slišim pri pedalih tak zvok kot če bi puščal od nekod zrak. zanima me, če ma kdo kako idejo kaj bi to lahko bilo in kako to zrihtat...aja niso tisti gumjasti nastavki na pedalih!

mogoče ti pušča servo - oziroma podtlak ki pomaga pedalu premagati silo pritiska olja....Kaj se pri tem dogaja da je pedal malce bolj trd kot običajno?
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po maj 22, 2006 5:43 am

to je običajno le da si ti to šele zdaj zasledil! Če se ne motim je tak zvok ko da bi nekaj zaškripalo! Probaj to pri ugasnjenem avtu naredit pa boš slišal da se skos pojavlja
__+__ 2FAST 4YOU__+__

spaho
Nov uporabnik

Napisal/-a spaho Po maj 22, 2006 8:34 am

zvok ni kot bi škripalo je tak kot bi zrak od nekje puščal.pedal ni nič bolj trd...sam tak zvok je. če pa namažem tisti mehanizem pr pedalu z wdjem se stvar za nekaj časa zaključi....sam se potem ponovno začne!
a ni, da če bi puščal zavorni bi se mi tudi nivo tekočine nižal...ker se mi ne!?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 9:50 am

spaho je napisal/-a:zvok ni kot bi škripalo je tak kot bi zrak od nekje puščal.pedal ni nič bolj trd...sam tak zvok je. če pa namažem tisti mehanizem pr pedalu z wdjem se stvar za nekaj časa zaključi....sam se potem ponovno začne!
a ni, da če bi puščal zavorni bi se mi tudi nivo tekočine nižal...ker se mi ne!?

Pri zavornem cilindru ti pušča lahko samo vakuum - glavni zavorni cilinder ima dva bata - bremze spredaj in zadaj ločeno in za njima je vzmet in prostor kjer pride vzvod povezan z servo membrano v servo bobnu. Ko zalavfaš motor ta membrana povezana z sesalnim kolektorjem ustvari zaradi vakuuma pritisk na vzvod pedala glavnega zavornega cilindra ... včasih tudi pušča... To izgleda ni tvoj primer ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 6 gostov