Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Če maj 25, 2006 7:06 pm

Pri meni je bilo isto, pa so se mi stevilke pri 103k km normalno postavile. Kupil sem ga pa z 80k km. Mislim da so kr realni.

Lp MacK
Slika

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Če maj 25, 2006 7:17 pm

na accentu tega letnika se jermeni menjajo na 60kkm btw ;) , ce je bil zadni servis na 86 kkm pol bi ga ti mogu zdej na 100kkm nardit a ne:) ;)

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Zbiti kilometri?

Napisal/-a lexuss Če maj 25, 2006 7:20 pm

sonček je napisal/-a:
dri3r je napisal/-a:LP!
Slika

Avto je Hyundai accent l. 96, vendar se mi zdijo številke nekam sumljive, predvsem ker niso vse v ravni vrsti...Zbiti kilometri? :?:

Kaj ti bo nucal če so pravi kilometri ti glej da je avto ohranjen pa tud če jih ima 250 tkm ni katastrofa.
Tale avto sigurno nima realne kilometre a jih ima krepoko čez 200 tkm ker za 10 let str avto nemogoče da jih ima tok mal.
To novš ugotovu nikol sam lej pelji se k mehaniku in ti naj pogleda pogonski jermen in če je orginalen not pol je verjetn da imaš realne kilometre drugače če je bil menan nimaš realne .... to sem enkart k sem mel swifta mi je mehanik reku da nimam realne.............ah več na pm če te zanima.
lp

res za tok str auto je nemogoče da ma tok mal kilometrou
golf 3 vr6

maniaxxx

Re: Zbiti kilometri?

Napisal/-a maniaxxx Če maj 25, 2006 7:22 pm

lexuss je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
dri3r je napisal/-a:LP!
Slika

Avto je Hyundai accent l. 96, vendar se mi zdijo številke nekam sumljive, predvsem ker niso vse v ravni vrsti...Zbiti kilometri? :?:

Kaj ti bo nucal če so pravi kilometri ti glej da je avto ohranjen pa tud če jih ima 250 tkm ni katastrofa.
Tale avto sigurno nima realne kilometre a jih ima krepoko čez 200 tkm ker za 10 let str avto nemogoče da jih ima tok mal.
To novš ugotovu nikol sam lej pelji se k mehaniku in ti naj pogleda pogonski jermen in če je orginalen not pol je verjetn da imaš realne kilometre drugače če je bil menan nimaš realne .... to sem enkart k sem mel swifta mi je mehanik reku da nimam realne.............ah več na pm če te zanima.
lp

res za tok str auto je nemogoče da ma tok mal kilometrou

zakaj že???

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če maj 25, 2006 7:24 pm

Nejko87 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
YugoGTI je napisal/-a:Kaj Sonček če Accenta mal emšo j**e more met pa avtomatsko čez 200k. Tle bi lohka razpravral kokr zakaj žaba nima las. Tok da Sonček tale je čist mem.

Če imaš mi kaj za pojasnit mi posli na P.S.
Veš kaj lahko imam pač realne kilometre lahko ima pa zbite to ve samo mehanik.....pelji k mehaniku in ti naj pogleda jermen ker jermen mora biti orginalen ker pri 120.000 km se ga pa zamenja to je edini način.
Pa nisem nič usekal mim :/:o:/

jermen se menja tudi na 5 LET! zapomnte si že to...
sam... po svoje pa taka izjava da bi jo človek kar v podpis dal ;)

Pač eni tud tega podatke ne vejo da se mora menat na 5 let pa ni važn kok ima kilometrov.....lahko je orginalen zakaj pa ne...lahko je bil menjan in ni več org. to je samo vprašanje...avto ima lahko realne kilometre al pa vrtene v končni fazi bodi vesel da ti dela avto dobr....lp

tekumseh
Nov uporabnik

Napisal/-a tekumseh Če maj 25, 2006 7:33 pm

če pogledaš lego številk opaziš da so povsem logično razporejene gori doli glede na vrednost.povsem normalno za mehanski števec :D :D .Bolj bi bilo čudno če ne bi bile razporejene tako ampak kako drugače ali pa celo če bi bile v ravni vrsti.če je avto prevrten ne boš opazil glede na to, ker je lega številk povsem pravilna glede na njihov vrednost ampak na ostalem stanju avta.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če maj 25, 2006 8:06 pm

Točno tako, avto se kupuje glede na ohranjenost, obrabljenost, nepoškodovanost, vzdrževanost in občutke med vožnjo - kilometri pridejo na vrsto šele na koncu, ker je to ena najbolj relativnih stvari, ki jih lahko vidiš. Zakaj?

1.) recimo nekdo naredi 100.000 km pretežno po mestu, avta ne pazi, goni mrzlega itd, po drugi strani pa imaš lahko avto, ki je prevozil v istem času 200.000 km relacijskih, je bil redno servisiran, čiščen in lastnik ga ni uporabljal za GHD ali pa Rally ;) - katerega bi vzel? Jaz bi tistega z 200.000km

2.) zaradi tega, ker večina ljudi pri nakupu najprej pogleda oziroma se pozanima za stanje kilometrskega števca se dogaja, da ko slišijo 200kkm sploh niti ne hodijo na ogled ali celo sploh ne pokličejo lastnika. Zato se ljudje dostikrat poslužujejo umazanih trikov tipa prevrtavanje števcev saj je to ponavadi edini način, da sploh zvabiš morebitne kupce na ogled.

3.) Pri vsej zgodbi je en sam večji problem saj če je avto lep in vzdrževan ni nič hudega tudi če nosi cifro precej večjo kot je na števcu je pa en drug problem, ki je lahko tudi usoden in sicer to, da je morebitni kupec prepričan, da je recimo avto ravnokar naredil velik servis in menjavo zobatega jermena v resnici pa je že toliko kilometrov, da bi moral ravnokar na drugi veliki servis. Tak primer ni redek saj veliko ljudi prodaja svoje avtomobile tik pred drugim velikim servisom, ker se jim zdijo predragi za vlaganje z mislijo v glavi "naj se z njim j**e naslednji lastnik"

4.) glede na zgoraj napisano je v vsakem primeru po nakupu rabljenega avtomobila narediti oreng servis in pregled vitalnih komponent, da ja ne bo neprijetnih presenečenj - to da naknadno ugotoviš, da ima avto v resnici več kilometrov kot na števcu je še najmanj boleča izkušnja, če veš kaj mislim ;)

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Če maj 25, 2006 8:36 pm

ce bi bil avto tok zanic,verjetno lastnik nebi delal po 200k km ali vec!ce je avto redno servisiran km niso pomembni!bbos se strinjam s tabo!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov